Dolar 32,4905
Euro 34,9626
Altın 2.434,41
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 23°C

Bayburt’ta Yerel Seçim Öncesi, Sessizlik Sürüyor!

Bayburt’ta Yerel Seçim Öncesi, Sessizlik Sürüyor!
1 Mart 2019 11:30 | Son Güncellenme: 8 Mart 2019 20:13
A+
A-

31 Mart 2019 yerel seçimlerine bir ay gibi kısa bir süre kalmasına rağmen Bayburt’ta yaşanan seçim öncesi sessizlik kamuoyunda farklı yorumlara neden oluyor.

Yerel seçimler her zaman olduğu gibi genel seçimlerden daha farklı ve hareketli geçtiği bilinen bir gerçek olmasına rağmen, Bayburt’taki mahalle muhtarları yarışının Belediye Başkanlığı yarışından daha hareketli geçtiğine ilk kez şahit oluyoruz.

Her siyasi partinin aday çıkararak yarışa girdiği Bayburt’ta, son yıllarda yerel ve genel seçimlerde ilk iki sırayı paylaşan AK Parti ve MHP arasında çekişmeli bir yarışın geçmesi bekleniyor. Ancak bu yarış kafalarda bazı soru işaretlerini de beraberinde getiriyor.

Cumhur İttifakının adaylarının iddialı olduğu söylenen seçim yarışında, her iki parti adayı da seçilebilmek için birbirlerini veya partilerini nasıl eleştirecekleri ve seçmen nasıl oy isteyecekleri konusunda kafalardaki karışıklık netlik kazanmış değil. Bir başka deyişle AK Parti Belediye Başkan Adayı Fatih Yumak, mevcut AK Parti belediye başkanı için şunu yanış veya eksik yaptı diyemeyecek. Sadece farklı projelerle vatandaştan oy isteyecektir. Birde MHP adayını eleştiremeyecek, çünkü karşısında ittifak adayı olduğu bilinciyle itinalı davranmak mecburiyetinde kalacak.

Peki Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Hükmü Pekmezci’nin nasıl bir yol izlemesi bekleniyor?. Kendisi de benzer bir yol izleyerek seçim sürecini devam ettireceği tahmin ediliyor. Çünkü Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde söylediği “Biz bu ittifakı pazara kadar değil mezara kadar yaptık” ifadesi iki parti arasında sorun yaşanmayacağı anlamına geliyor. Bu nedenle iki parti ve adayları arasındaki seçim yarışının son yıllardaki yerel seçimlerin aksine, sessiz ve sakin bir seçim havasında geçmesine sebep olacağı ihtimalini öne çıkarıyor. Ancak her iki partinin birbirleri için sorun yaratabilecek söylemler kullanıldığında bu sessizliğin bozulması söz konusu olabilir.

Bayburt il merkezinde AK Parti ve MHP’nin dışında seçimlerde iddialı olduklarını ifade eden CHP, İYİ Parti ve SAADET Partisi’nin alacağı oylar seçimin kaderini önemli derecede etkileyecektir. Ayrıca yapacakları eleştirilerin dozajı seçim atmosferini nasıl şekillendirecek bunu şimdiden kestirmek mümkün görünmüyor.

2004 yılında yapılan seçimleri hatırlayacak olursak, o dönemki seçim sonuçlarında MHP belediye başkanlığını 9 oy gibi az bir fark ile AK Parti’ye kaptırmış ve aradan geçen 15 yıldan buyana 3 dönemdir belediye başkanlık koltuğunda AK Partili başkanlar oturmuştur. Önümüzdeki yerel seçimin MHP açısından AK Parti’den bir rövanş alma yarışına dönüşebileceği dahi kamuoyunda konuşuluyor.

Bütün bunlar konuşulurken diğer taraftan ise AK Parti’nin en önemli kozu olan iktidar partisi olmanın avantajlarını iyi değerlendirerek 4’ncü kez belediye başkanlığını elde etmek olacaktır. İşte bu noktada yapılacak açıklamalar sessizlik düğümünü çözülebilir ve önümüzdeki 30 gün içinde her iki partinin yapacağı açıklamalar siyasi havayı değiştirebilir.

Yukarıda yapılan bütün değerlendirmeler ve yorumlar eşliğinde, Bayburt’ta yaşanan seçim öncesi sessizliğin nedenleri ifade edilmeye çalışılmıştır. Bayburtluların ve yerel basının, yarışa giren partiler ve dolayısı ile adayların biraz ön plana çıkarak açıklamalar yapmalarını ve neler olup bittiğini onların ağzından duymayı bekliyorlar.

Gönül ister ki bütün adaylar bir arada olmak kaydı ile basın tarafından kendilerine yöneltilecek sorulara cevap versinler ve projelerini anlatsınlar. Çünkü özlenen bu tablo yıllar önce bu şehirde canlı yayınlarda gerçekleşmiştir.

Bayburt Medya

YORUMLAR

  1. BUTAY dedi ki:

    2019 YEREL SEÇİMLER BAYBURT UMUZ İÇİN BİR ŞEYLERİN DEĞİŞECEĞİNE İNANMIYORUM.NİYE DERSENİZ HER KAZANAN PARTİ EKİBİYLE GELİYOR SALTANATINI YAŞIYOR.EHLİ OLMAYAN KİŞİLERİ GÖREV VERİLEREK VEYA YALAKALIK YAPANLARA MEVKİ VEREREK HİZMET EDİLİYOR.TÜRKİYEMİZİN EN KÜÇÜK İLİ BAYBURTUMUZUN MERKEZİNDE OTURAN FAKİR AİLENİN EVLADINA İŞ YOK SIRTI KALIN SİYASİ GÜCÜ OLANIN EVLADINA İSE İŞ TE ÇOK MAKAM DA ÇOK GÖÇ DURMAZ GELEN YATIRIMLAR FABRİKA BAZINDA DEĞERLENDİRİLSEY Dİ İŞSİZ VER GÖÇ ENGELLENİRDİ.DÜNDE YOKTU BU GÜNDE OLMAYACAKTIR.BAL TUTAN PARMAĞINI YALAR SÖZÜNDEN YİNE AYNISI OLACAKTIR.ADALET HUKUK DİSİPLİN RİYAKAT OLMAYAN YERDE HİZMET OLMAZ.SAYGILARIMLA…

  2. m.fatih güngören dedi ki:

    bayburtlu rumuzlu,bayburt ilçe olsun diyorsun,galiba siz bayburtlu değilsiniz.??,dolayısıyla yerel
    seçimler için,anketler yapılıyor,sn hükmü bey yüzde 63 fatih bey yüzde 37 gözüküyor(genar arş.)
    c.hur ittifakı-mezara kadar”ümitli olmak lazım yeşil bayburt hepimizin.!!,tşkler.

  3. Bayburtlu dedi ki:

    İş Yok İş Resim Çekilmekle Bu İşler Olmuyo Esnaf Perişan Dolmuş Olayına Bir Çare Bulamayan Basiretsiz Bir Yerel Yönetim Bence Seçimlerden Sonra Bayburt İlçe Yapmaları Lazım Hiç Değilse Pahalılık Olmaz

  4. bayburt dedi ki:

    sayın bayburt medya sizden ricam kentsel dönüşüm hakkında yetkilileri açıklama yapacak derecede etkileyecek bir haber yapmanız. ne oldu bu kentsel dönüşüm allah rızası içn birisi bir açıklama yapsın kimse bir şey bilmiyr?

  5. YERLİ dedi ki:

    HERKEZ DÜŞMÜŞ GEÇİM DERDİNE.İNSANLAR EVİNE EKMEK GÖTÜREMİYO.EVİNİN KİRASINI ÖDEYEMİYO..DOGAL GAZINI ELEKTRİK PARASINI ÖDEYEMİYO…SIFTAHSIZ GÜNLERCE KAPATAN DÜKKANLAR VAR…DAHA BUNDAN BETERİ VARMI..MALİ DURUMU İYİ OLANA SÖZÜMÜZ YOK.ÇÜNKÜ TOK AÇIN HALİNDEN ANLAMAZ…BAKALIM BU SÖZ GERÇEKTEN İNSANLARDA BİR HİS ACIMA DUYGUSU OLUŞTURACAKMI…YOKSA EGOLARMIZA YENİKMİ DÜŞECEGİZ..BUNU SEÇİMLERDE GÖRCEGİZ.