Dolar 32,3030
Euro 34,7091
Altın 2.410,92
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 14°C
Cts 13°C
Paz 11°C
Pts 12°C

Bayburt’ta Muhtarlık rekabeti köyde seçmen sayısını 10 kat artırdı

Bayburt’ta Muhtarlık rekabeti köyde seçmen sayısını 10 kat artırdı
2 Şubat 2024 14:21
A+
A-

Kış aylarında muhtarın bile yaşamadığı Aydıntepe ilçesine bağlı Yazlık (Diğer Danzut) köyünde muhtar seçimleri öncesinde köydeki seçmen sayısının 10 kat arttığı iddia edildi.

Bayburt’un Aydıntepe ilçesine bağlı Yazlık köyünde muhtarlık seçimi öncesi köyde ikamet etmeyen çok sayıda yeni seçmen kaydının yapıldığını iddia eden köy sakinlerinden ve süt ürünü imalatçısı olduğunu belirten muhtar adaylarından Osman Emin isimli vatandaş önemli açıklamalarda bulundu.

Köyde kış ayı itibarıyla köyün iki çobanı dışında hiç kimsenin olmadığı ve köy muhtarının dahi Sürmene’de kaldığını söyleyen Osman Emin “ Köyümüzün yaklaşık 19-20 kişilik nüfusu bulunuyor. Muhtarlık seçimi için 3 aday yarışıyor. Bunlar da belli ve bilinen ailelerden. Ancak 31 Mart 2024 muhtarlık seçimi öncesi köyde ikamet ettiği gerekçesiyle yaklaşık 200’e yakın yeni kayıt yaptırmışlar. Yani seçmen sayısı 10 kat artmıştır. Ben seçmen listelerini tek tek incelediğimde bunların büyük bir bölümü ise başka köylerde ve illerde ikameti bulunan insanlardan oluşuyor. 207 kişi seçmen listesinde yazılı görünüyor. Muhtarlık yarışında olan 3 aday kendilerine göre bir çok isim yazdırmış durumdalar. Ben bu durumu birçok resmi makama bildirmiş olmama rağmen hala bir netice almış değilim.

Genel seçimlerde 19-20 olan köyün nüfusu muhtarlık seçiminde 207 kişi olmuş. Yazlık köyünde ikamet etmeyen, taşınmaz malı olmayan, hatta hiç uğramayan insanlar bile muhtarlık seçiminde seçmen yazılmışlar. Bazı evlerde 33 kişi bazılarında 34 kişi seçmen olarak yazılmış. Taşıma oylarla muhtar seçilmeye çalışılıyor, yetkililerin bu konuyu incelemesini ve düzeltmelerini talep ediyorum” dedi.

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. mahmut dedi ki:

    kendisi orda durmuyor ve süt üreticisi olarak beyan ediyor oda yalan kesin kendisi az yazdırmış bu şekilde bir yola çıkmış.Devletin kolluk kuvetliri sürekli olarak takikat yapıyor bence bu kişi kendi zordurumda oldugu için böyle bir yola başvurmuştur.

  2. KADİR YAKUT dedi ki:

    Ölülerede belki oy kullandırırlar dayı dikkatli ol yöneticilik atesten gömlek

    1. Muharrem dedi ki:

      Haklısın ölümlü dünya

    2. Tuncay dedi ki:

      Herkes bir bilirlik peşinde