Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Paz 26°C
Pts 25°C
Sal 22°C
Çar 17°C

Bayburt’ta Kekik Fidesi dağıtımı gerçekleştirildi

Bayburt’ta Kekik Fidesi dağıtımı gerçekleştirildi
20 Eylül 2023 13:48 | Son Güncellenme: 20 Eylül 2023 13:51
A+
A-

DOKAP Başkanlığınca desteklenen ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “DOKAP Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Projesi” kapsamında Bayburt’ta Kekik Fidesi dağıtımı gerçekleştirildi.

DOKAP Başkanlığınca desteklenen ANG Vakfı (Macahel Arıcılık A.Ş ) tarafından yürütülen “DOKAP Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Projesi“ kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürü Selami Ersen, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Muammer Araz, teknik personeller ve çiftçilerin katılımı ile Kekik Fidesi dağıtımı gerçekleştirildi.

Kekik Fidesi dağıtımı töreninde konuşan İl Müdürü Selami Ersen, “Bayburt kırsal alanlarında ilk defa üretim planlaması yapılan kekik bitkisi, daha önce ilimizde araştırmaları yapılarak üretimi başlatılan bir kekik türü olup “Bayburt Kekiği” olarak markalaştırılıp, ticarileştirilmesi hedeflenmiştir. Önümüzdeki dönem üretimini yaygınlaştırarak, çiftçilerimizin üretim desenine alternatif gelir elde edebileceği bir ürünü  kazandırmak istiyoruz. Projeye destek veren, sahiplenen başta üreticilerimiz olmak üzere, tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim” dedi.

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. vatandaş dedi ki:

    Bayburt turşu fabrikasına satılacak ürünlerin tohumunun dağıtımının yapılmasını ivediklikle bekliyoruz. Amasya’dan ürün getirmek nedir arkadaş ?

  2. Bayburt lu Salih dedi ki:

    Emeği geçenlere teşekkür eder, dağın , taşın bereketlenmesi için bu gibi faaliyetlerin ve beraberinde hayvancılığında artmasını temenni ediyoruz.