Bayburt’ta CHP’nin 100. yılı törenle kutlandı

Bayburt’ta Cumhuriyet Halk Partisi’nin 100’üncü kuruluş yıl dönümü Saray Bahçesinde Atatürk Anıtı’nın önünde gerçekleşen programda anıta çelenk sunuldu.
Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923’te kurulan ve bugüne kadar 7 genel başkanın görev yaptığı CHP, 100’üncü kuruluş yıl dönümünü kutluyor.
Bayburt’ta Cumhuriyet Halk Partisi’nin 100’üncü kuruluş yıl dönümünde Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende İl Başkanı Adil Uzunhan tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bir milletin esaretten kurtuluşuna ve bir ülkenin baştan aşağı yeniden kuruluşuna öncülük etmiş bir partinin, mirasını bir asra dayamış bu şerefli demokrasi mücadelesinin parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Dünün zorluklarıyla büyüyen Cumhuriyet Halk Partisi’nin, yarının idealleriyle daha da büyüyeceğine olan inancımız tamdır.
Cumhuriyet Halk Partisi, 100 yıllık geleneği, siyasi birikimi ve tecrübesiyle çağdaş Türkiye’nin en önemli siyasi miraslarından biridir. Partimiz, ebedi genel başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni biçimlendirmiştir. ülkemizi ikinci yüzyılımızda gerçek bir demokrasiye kavuşturmak, tıpkı geçmişte olduğu gibi ülkemizi muasır medeniyetler tarafından örnek alınan ve yurttaşlarımızı her bakımdan gurur duydukları bir ülkede yaşatmak için çalışmaya devam edeceğiz. 100’üncü yılımız hepimiz için kutlu olsun.”
Çelenk sunma törenine katılan parti yöneticileri daha sonra parti binasına geçerek 100. yıl nedeniyle hazırlanan pastayı keserek kutlama yaptılar.