Dolar33,0245
Euro35,9653
Altın2.505,39
BİST10.871,48
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
Bayburt 28°C
Az Bulutlu
Bayburt
28°C
Az Bulutlu
Cum23°C
Cts22°C
Paz25°C
Pts27°C

Bayburt’ta BAYFEST 2. Bilim ve Teknoloji Festivali törenle açıldı

Bayburt’ta BAYFEST 2. Bilim ve Teknoloji Festivali törenle açıldı
11 Haziran 2024 21:21 | Son Güncellenme: 11 Haziran 2024 21:22
A+
A-

Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen BAYFEST 2. Bilim ve Teknoloji Festivali törenle açıldı.

Vali Mustafa Eldivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı tören saygı duruşu ve İstikal Marşı’nın okunmasıyla başlayan festivalde halk oyunları gösterileri sergilenerek günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı.

Daha sonra Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi ROBOHATİP takımına ait roketler gökyüzüne fırlatılarak festivalin kapıları ziyaretçilere açıldı. Tören sonrasında Türkiye Finallerinde dereceye giren Fen Lisesi ve Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenleri için açılış töreninde hediye ve plaket takdimi gerçekleştirildi.

Açılış treninde konuşan Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, “ BAYFEST’in etkisinin tıpkı TEKNOFEST gibi İl sınırları dışına taşarak komşu iller başta olmak üzere 81 İlde gençlerin bu coşkuya ortak olmasını istiyoruz. Bilim ve teknoloji festivali, atölyeler, etkinlikler, yarışmalar ve gösteriler eşliğinde 3 gün boyunca binlerce misafirini ağırlayacak. Öğrencilerimiz bu projelerle günümüzün Ali Kuşçuları, Cezerileri, Mimar Sinanları, Harezmileri, İbn-i Sinaları, Hezarfen Çelebileri, Katip Çelebileri çıkacak. Bu emaneti devralan gençlerimiz, bayrak yarışı içinde kendilerinden sonraki nesillere bu vazifeyi teslim edeceklerdir” ifadelerini kullandı.

BAYFEST 2. Bilim ve Teknoloji Festivali kapsamında ziyaretçiler stantları gezerek roket ve insansız hava aracından sanal gerçeklik uygulamalarına, kodlama ve model uçak yarışlarından teleskop gözlemine 28 farklı etkinlik ve atölye çalışmalarını deneyimlediler. Festivaldeki atölyeler yoğun ilgi görürken ziyaretçiler model roket, yapay zeka, lastik motorlu uçak ve scracth kodlama yarışmaları beğeniyle izlediler.

Vali Mustafa Eldivan ve Belediye Başkanı Mete Memiş , etkinlik kapsamında ülke genelinde düzenlenen teknoloji yarışmalarında dereceye giren öğrencileri plaketle ödüllendirdi.

Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesinin ev sahipliğinde gerçekleşen festival, 13 Haziran’a kadar halka açık olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.