Dolar 32,3868
Euro 35,0513
Altın 2.325,75
BİST 9.131,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 20°C

KADEM Bayburt’ta Şube Açtı

KADEM Bayburt’ta Şube Açtı
23 Şubat 2019 13:14
A+
A-

KADEM Bayburt Temsilciliği’nin açılışı Başkan Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu, Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın katılımıyla gerçekleşti.

KADEM’in 46. temsilciliği olan Bayburt Temsilciliği’nin açılışı Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Başkan Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu, Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Bayburt Üniversitesi Rektörü Selçuk Çoskun, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Dilek Atamer ile KADEM Yönetim Kurulu Üyeleri’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

KADEM Bayburt Temsilcisi Senem Daştan yaptığı açılış konuşmasında; bölgelerinde yapacakları çalışmaların odağında KADEM’in önemle üzerinde durduğu aile birliğinin güçlendirilmesi ilkesinin yer alacağını ifade etti.

Sümeyye Erdoğan Bayraktar ise konuşmasında kadınla erkeğin toplumda hangi rolleri alacağı konusunda temel referansın İslam dini olduğu için aklımız ve gönlümüzün rahat olması gerektiğini vurgulayarak “Hiçbir kanun koyucunun, akademisyenin veya kadın hakları savunucusunun bize Allahu Teala kadar adil davranamayacağını biliyoruz” dedi. Bayraktar, güncel kadın tartışmalarının tamamına yakınının modernite ve yanlış geleneklerden kaynaklı olduğunu ve kadının çalışmasının Peygamber Efendimiz’in çağında veya büyükannelerimizin tarlada aileleriyle çalıştığı günlerde sorun olmadığını söyleyerek “Bu durum şimdi niye sorun hiç düşündünüz mü?” Diye sordu. Bayraktar: “Modern çağ ilk başta babayı, sonra anneyi, sonra da çocuğu para, makam, kariyer, sosyal medya ve daha birçok ayartıcı ile ailesinden koparıyorken, anne çalışmayınca tüm bu sorunların ortaya çıkmayacağını sanmak gerçekçi mi? Annelerimiz tarlada çalışırken de evle ilgilenirken de kendileri de çocukları da 4 duvar arasında bir başlarına değillerdi. Ne zamanki hayat şartları insanları çekirdek aileler olarak böldü, çocuğun bakımı da annenin hayata katılımı da zorlaştırıldı. Bu zorluğu aşmak için belki büyük aile ve mahalle hayatına geri dönmeliydik. Fakat modernite çözümün kadının çocuk yapmamasında olduğunu dayattı bize. Bunu asla kabul etmeyecek olan bir kesim o zaman kadın çalışmasın demeye başladı. Halbuki asıl sorun o değildi” dedi.

KADEM Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunu yâd ettiğimiz bugünlerde burada KADEM’in 46. temsilciliğini açmanın heyecanını yaşadıklarını ifade ederek Türk insanının Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi bugün de hep birlikte her konuda özveriyle çalışmaya hazır olduklarını söyledi. Gümrükçüoğlu: “Bizler KADEM olarak, kendi kültürel değerlerimizi ihya etmeye, aileyi kuvvetlendirmekle başladık. İnsanlarda birlik duygusu oluşturmak adına, birbirine rakip olan kadın ve erkek algısı yerine birbirini tamamlayan “İki İnsan” anlayışını benimsedik” dedi. Gümrükçüoğlu, toplum hayatının her noktasında zorlayıcı şartlara göğüs gererek çalışan kadınların vatana önemli hizmetler sunduklarını, bununla birlikte dışarda çalışmayıp ev içinde emek sarfeden kadınların da aileye ve ülke ekonomisine katkısının henüz rakamlarla ölçülemediğini vurguladı. Gümrükçüoğlu: “Bizler, modern dünyanın kalıplarıyla şekillenmiş tek bir kadın modeli yerine, farklı kültürlerden beslenmiş, farklı kadın kimliklerinin toplumları daha da zenginleştireceğine inanıyoruz. Son dönemde Batı etkisindeki kadın tasavvurundan dolayı birtakım savrulmalar yaşamış ve bazı kalıpları benimsemeye zorlanmış olsak da huzur ve mutluluğun ancak kendi kültürel değerlerimize sahip çıkmakla mümkün olduğuna inanıyoruz” dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu’nun ardından konuşan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş KADEM’in öneminden bahsederek, “KADEM’in varlığını; hanımlarımızın, kardeşlerimizin, kızlarımızın ve annelerimizin geleceği inşa etmeleri adına çok önemli görüyorum. Çünkü kadına ait söylemesi gereken her sözü KADEM’de bulduk” dedi.

Açılışın son konuşmasını yapan Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan STK’ların önemine değinerek “STK’ların varlığı kadar önemli olan bir diğer husus da “yeni bir şey” söyleyebilmesidir. Bu bağlamda KADEM’in de kuruluşundan beri hedeflediği en önemli hususlardan biri mevcut sorunlara yeni bir bakış açısı getirmektir. KADEM getirdiği yeni bakış açısı çerçevesinde yapılan kadın hakları savunuculuğuna “cinsiyet adaleti” penceresinden bakmayı sağlama gayretindedir. Bu bakış açısının rekabetten çok tamamlayıcılığı, çatışmaktan çok adil zeminde uzlaşıyı ön plana çıkardığı görülmektedir” dedi.

Haber Kaynak:Beşir Kelleci

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.