Dolar 32,3396
Euro 35,1060
Altın 2.238,79
BİST 8.859,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 6°C
Az Bulutlu
Bayburt
6°C
Az Bulutlu
Çar 7°C
Per 3°C
Cum 3°C
Cts 6°C

Bayburt’ta 19 Mayıs Coşkulu bir şekilde kutlandı

Bayburt’ta 19 Mayıs Coşkulu bir şekilde kutlandı
19 Mayıs 2022 16:04
A+
A-

Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Milli Mücadeleyi başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 103’üncü yıl dönümünde Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Bayburt’ta coşkulu bir şekilde kutlandı.

Bayram kutlamaları Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Saray Bahçası’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Kutlamalar Gençosman Mahallesi’ndeki Semt Sahası’nda devam etti.

Milli Mücadelenin kahramanları başta olmak üzere şehitler için burada Saygı Duruşu’nda bulunulmasıyla başlayan tören, İstiklal Marşı’nın seslendirilmesiyle sürdü.

Günün önemine yönelik yaptığı konuşmada Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Köse 19 Mayıs’ın Türk Milleti’nin Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bir kez daha şaha kalkışının başlangıcı olduğunu ifade etti.

Köse, Türk Milleti’nin bu tarihte makûs talihini tersine döndürmeye başladığını ve kutsal vatan topraklarının işgal edilemeyeceğinin tüm dünyaya haykırıldığını söyledi. Aynı ruh ve coşkunun bugünde Türk gençliğinde görüldüğünü sözlerine ekleyen Köse, “Milli değerlerine bağlı, evrensel değerlerle barışık ve geleceğe güvenle bakarak yetişmeniz, 19 Mayıs ruhunu anlamanız, benimsemeniz ve sorumluluğunu üstlenmeniz geleceğimiz için büyük önem taşımaktadır.” diye konuştu.

Köse’nin konuşması sonrasında törene katılan sporcular gösterilerini sergiledi. Tören Gençlik Merkezi öğrencilerinin konseri ve resim sergisi açılışıyla sona erdi.

Kutlama törenine Vali Cüneyt Epcim, Garnizon Komutanı Topçu Albay Zekeriya Tosun, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Cumhuriyet Başsavcısı Huzeyfe Yücedağ , kamu kurumlarının amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti yöneticileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.