Dolar 32,5475
Euro 34,9890
Altın 2.427,44
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 23°C
Pts 21°C

Bayburt’ta faaliyete geçen Turşu Fabrikasının ürünleri görücüye çıktı

Bayburt’ta faaliyete geçen Turşu Fabrikasının ürünleri görücüye çıktı
14 Kasım 2022 14:38 | Son Güncellenme: 15 Kasım 2022 10:33
A+
A-

Bayburt Belediyesi’nin aylar önce başlattığı çalışmalar neticesinde faaliyete geçirdiği Turşu fabrikasında üretilen turşu çeşitleri ile yöresel ürünlerden yapılan marmelat ve çay çeşitleri ilk kez görücüye çıkarak vatandaşın beğenisine sunuldu.

Şehit Nusret Parkı’nda kurulan stant ve ikram aracında tanıtımı yapılan ve çeşitli kilogramlardaki Turşu ve marmelat çeşitlerinin satışı da gerçekleştirildi.

Şehit Nusret Parkı’nda ki ürünlerin tanıtım stantlarını gezen Bayburt Valisi Cüneyt Epcim ve Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ürünlerle ilgili değerlendirme yaptılar.

Özellikle yaban elması çayının önemini vurgulayan Vali Cüneyt Epcim , “ Doğal bir ürün, lezzetinin başka bir çayda olacağını zannetmiyorum. Ayrıca Bayburt’ta doğal ortamda yetişen ve genetiği bozulmamış kuşburnulardan yapılmış olan çayın faydalı olduğuna inanıyorum. Diğer marmelatların üretimi dahil olmak üzere Belediyemizi tebrik ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ise, “Kendi yöremizde yetişen ürünlerden oluşturduğumuz marmelat ve yöresel ürünlerin burada tanıtımını yapıyoruz. Bayburt’umuzun değişik tür eriklerinden ve kuşburusundan yapılan marmelatlar var. Özellikle bu ürünler doğal olarak Bayburt Belediyesi’ne ait BY-TAT markamız adıyla üretilmektedir. Bu üretimlerimiz inşallah Bayburt için bir başlangıç olur ve geleceğe yönelik ışık tutar” ifadelerini kullandı.

Şehit Nusret Parkı’nda tanıtımı ve satışları yapılan ürünler 15 gün süreyle devam edeceği belirtildi.

 

 

 

YORUMLAR

  1. Muhammet dedi ki:

    Başkanımız iyi insan.Ev kiraları ucuz olsaydı memleketim Bayburt olurdu.Hangi eve misafirliğe gitseniz,çok zengin birinin evindeyim zannedersiniz.Çünkü kendi yiyemese de size ikram eder Bayburt insanı.İnşallah turşuları Balıkesir’e de gelir.

  2. MTK dedi ki:

    Hükmü Başkan ve ekibine teşekkürler.. Hükmü Başkan su sorununu da (su arıtma) çözerse adını tarihe yazdırır..

  3. misafir dedi ki:

    Hayırlı olsun öncelikle.Üretime,yatırıma,istihdama ve doğal beslenmeye yönelik her türlü teşebbüsü bir vatandaş olarak takip ve takdir ederiz…

  4. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Hayırlı olsun, emeği geçenleri kutluyorum. Halıcılık, kilimcilik buna benzer ,istihdamı ve ekonomik katkı sağlayacak projeler araştırılmalı ve geliştirilmeli , kısaca devamı gelmelidir..

  5. Ersin Kobal dedi ki:

    Çok yakında ihraç etmeye başlarsak bayburttaki işsizligin önüne geçeriz inşaallah

  6. Hakan dedi ki:

    Allah hayırlı etsin