Dolar 32,4810
Euro 34,9545
Altın 2.436,94
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 22°C

Bayburt’ta Tam Kapanmaya giderken koronavirüs salgınında son durum

Bayburt’ta Tam Kapanmaya giderken koronavirüs salgınında son durum
29 Nisan 2021 14:54
A+
A-

Bayburt tam kapanmaya giderken il genelindeki koronavirüs vaka sayıları vatandaşlar tarafından merak konusu haline geldi.

Bayburt’ta koronavirüs pozitif sayısı endişe verici sayılara ulaşmış olmasına rağmen, ülke genelinde tam kapanma nedeniyle il dışından çok sayıda tatilciler kendi memleketlerine tatile gitmeye başladı. 

Bayburt’ta bir hafta öncesinde Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 100 bin kişide vaka sayısı 601,88 olarak açıklanmıştı. Yaklaşık 3 hafta sürecek olan tam kapanma sonrası vaka sayılarındaki gelişmeler Sağlık Bakanlığı tarafından bayram sonrası açıklanacaktır.

Tam kapanmaya girerken yaklaşık 16 milyon insan kapanmadan muaf sektörlerde çalışmaya devam edecek. Bu durum ise vatandaşın kafasını tamamen karıştırmış durumda. Yani birçok sektör ve kamu kurumu aktif olarak çalışmaya devam edecek.   

Bütün bu gelişmelere hazırlanan vatandaş Bayburt’ta en son koronavirüs vakalarındaki durumu merak ediliyor. Vakaların görüldüğü ilk günden buyana kent nüfusunun yarısı kadar test yapıldı. Koronavirüs salgının göründüğü ilk günden buyana kentte 43 bin test gerçekleştirilmiş. 11 bine yakın pozitif hastaya rastlanırken, bu güne kadar Bayburt’ta koronavirüsten 149 kişi hayatını kaybetti. Vakaların arttığı son günlerde günlük ortalama 150 ile 200 civarında test yapılıyor. Bunların üçte birine yakını pozitif olarak neticelenmektedir. Hastane dışı evlerinde tedavi görenler ile temaslı sayısı bin 500’ün üzerinde seyrediyor. Yoğun bakımda 10 kişi, entübe durumunda ise 2 kişinin tedavisi devam ediyor. İyileşenlerin sayısı ise 10 bine yaklaşmış durumda. Bütün bu veriler günlük olarak değişkenlik göstermektedir.

Tam kapanma dönemini olumlu bir fırsata dönüştürmek, öncelikle vatandaşların kurallara uymasından geçiyor. Özellikle hane ziyaretlerinin ve kalabalık ortamların virüsün yayılmasında etkili olduğu belirtiliyor. Yetkililer Ramazan bayramına kadar virüsten korunma tedbirlerine titizlikle uyulması gerektiğinin önemine dikkat çekiyorlar.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.