Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 22°C
Çar 16°C
Per 14°C

Bayburtlular, İstanbul’da 106’ncı yıl kurtuluş gecesi düzenledi

Bayburtlular, İstanbul’da 106’ncı yıl kurtuluş gecesi düzenledi
27 Şubat 2024 12:02 | Son Güncellenme: 27 Şubat 2024 12:04
A+
A-

Bayburt Kültür ve Yardım Derneği ve Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı’nın düzenlediği Bayburt’un Düşman İşgalinden  Kurtuluşunun 106.Yıl Dönümü Programına Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Bayburt Milletvekili Prof.Dr. Orhan Ateş, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, dernek başkanları ve çok sayıda Bayburtlu katıldı.

21 Şubat Kutlama Gecesi Şehitler saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra Bayburt’un işgal yıllarını anlatan video sunumu gerçekleştirildi.

Kurtuluş gecesinde konuşma yapan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, işgalden kurtuluşun 106. Yıldönümü kutladı. Kop savunmasında yumruğunu mermi, yüreğini kalkan yapan kahramanlar yurdu Bayburt’umuzun bu önemli anma günü vesilesiyle hemşehrilerimle bir arada bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 106. Yıldönümü dolayısıyla yaptığı kutlama mesajı video gösterimiyle devam eden programda,

Vali Mustafa Eldivan ise yaptığı konuşmada “Muhteşem direnişlerin ve kutlu dirilişlerin şehri Bayburt’un kurtuluş günü kutlu olsun. Bayburtlu olmak sadece Bayburt’ta yaşamak demek değildir. Bayburtlu olmak; ülkemizin hangi köşesinde olursa olsun Bayburt’u teneffüs etmek, kültürü ile hemhal olmak ve Bayburtlunun ayrılmaz bir parçası olan vatan ve millet sevgisini yaşamak ve yaşatmaktır. Bu nedenle Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun il dışındaki Bayburtlular tarafından her yıl kutlanmasını çok anlamlı ve önemli buluyorum.” dedi.

Program, Bayburtlu sanatçılar Abdurrahman Kayseri, Sehlan Burak, Muhsin Bayburtlu  ve Orhan Hakalmaz konseri ile son buldu.

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.