Dolar 32,5872
Euro 34,8381
Altın 2.508,91
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 25°C

Yılmaz Kırıcı: “Cumhur İttifakı Bayburt’u tek milletvekiline mahkum etti”

Yılmaz Kırıcı: “Cumhur İttifakı Bayburt’u tek milletvekiline mahkum etti”
5 Mart 2023 15:24
A+
A-

İYİ Parti İl Başkanı Yılmaz Kırıcı, YSK’nın Bayburt için 1 milletvekili ile temsil edilecek açıklaması sonrasında iktidar partisine yüklendi.

Yüksek Sekim Kurulu 2023 yılında yapılacak olan milletvekili seçimlerinde illerin çıkaracağı milletvekili sayılarını açıkladı ve Bayburt nüfus sayısı çıkmazına takılarak 1 milletvekili ile temsil edileceğini duyurdu.

İYİ Parti Bayburt İl Başkanı Kırıcı’nın bu konudaki yazılı açıklaması şöyle:

“Son yıllarda yapılan bütün seçimlerde iktidar partisine tam destek veren Bayburt halkını tek milletvekiline mahkum eden Akp zihniyetini kınıyorum. Yıllardır devam eden göçü durdurmak adına politika yürütemeyen iktidar mensupları, il dışından şehre ikametgah transferi yapma konusunda da sınıfta kalmıştır.

Yanlış politikalar yüzünden köylüyü yaşadığı topraklardan uzaklaştırarak şehir merkezine ve il dışına gitmelerine göz yuman Akp yöneticileri bu şehrin 1 milletvekili ile temsil edilmesini tek sorumlusudurlar. Bu sorumluluğa Cumhur İttifakı ortağı MHP’de dahildir. Bizlerden önce MHP’nin bu konuda tepki göstermesini beklerdik. Bu vebale onlarda ortak olmuştur.

Biz İYİ Parti olarak YSK’nın yaptığı açıklama sonrası konuyu Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’le yüz yüze konuşarak anlattık. Kendileri bu sorunu meclise taşıyacaklarını ve vekil sayısının ikiye çıkarılması için ellerinden geleni yapacaklarının sözünü verdi.

Bayburtlular bu duyarsızlığı ve bu gidişatı asla hak etmiyor. Bayburt halkı iktidar partisinin bu vurdum duymazlığının cevabını mutlaka sandıkta vereceklerdir. Temennimiz ve önerimiz bu sorunun seçimler öncesinde iktidar partisi tarafından meclise getirilerek çözüme kavuşturulmasıdır. Yani her ilin en az 2 milletvekili ile temsil edilebileceği konusunun kanunlaştırılmasıdır.

İYİ Parti olarak iddia ediyoruz, bu sorunu iktidarda olanlar çözmediği takdirde bizim iktidarımızda mutlaka çözeceğiz. Bu da Bayburt halkına sözümüzdür.”

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Tekin dedi ki:

    Başkan bütün siyasiler seçilmişler stk lar vs suçlu

  2. BAYBURT LU dedi ki:

    SİZİN İKİ GÜN ÖNCEKİ ORTAĞINIZ CHP VERMEMİŞMİYDİ MAHKEMEYE DAHA SONRA ANAYASA MAHKEMESİNE GÖTÜRÜP NİHAİ KARARI ÇIKARTTIRMAMIŞMIYDI NE ÇABUK UNUTTUNUZ.TABİ ÖKÜZ ÖLDÜ ORTAKLIK BOZULDU .BAYBURT UN MİLLET VEKİLİ SAYISININ BİR E DÜŞÜRÜLMESİNİN TEK SEBEBİ CHP DİR HİÇ Mİ HABER KÖŞE YAZISI OKUMADINIZ O ZAMAN.CHP BEN ZATEN BAYBURT TAN OY ALAMIYORUM TABANIM YOK DENECEK KADAR AZ AKP NEDEN İKİ MİLLET VEKİLİ ÇIKARTSIN BENİM ZATEN ARDAHAN VE TUNCELİ GİBİ KÜÇÜK İLLERDE MİLLET VEKİLLERİM GARANTİ DEDİ VE DAVA AÇTI O ZAMAN BUNA CHP Lİ KAMER GENÇ BİLE İSYAN ETMİŞTİ NE ÇABUK UNUTTUNUZ.TABİ ŞİMDİ HER ŞEY UNUTULDU CUMHUR İTTİFAKI SUÇLU OLDU.NÜFUSU KAÇ OLURSA OLSUN BİR İL EN AZ İKİ MİLLET VEKİLİ ÇIKARIR MADDESİNİ CHP DİĞER İLLERDEKİ GİBİ NÜFUS ORANINA GÖRE MİLLET VEKİLİ ÇIKARIR ŞEKLİ İLE MAHKEMEYE VERDİ VE KANUN BU ŞEKİLDE DEĞİŞTİ.MESELE BU KADAR BASİT

    1. müsavvat dedi ki:

      Yani diyorsunu ki nüfus ne olursa olsun milletvekili sayısı iki olsun. Çok güzel ama duygusal bir yaklaşım. Ben de sizin gibi olmasını isterdim bir Bayburtlu olarak. Ancak asıl sorgulamanız gereken ve aslında sorgulamak dışında eleştirip cezalandırmanız gereken yirmi yıldır iktidar olup göçü önleyemeyen iktidar değil midir sevgili hemşehrim. Saygılarımı sunarım. Kalp kırıı birşey yazdıysam özür dilerim.

  3. Vatandas dedi ki:

    2 olmasına da 600 olmasına da gerek yok. Toplam 300 vekil fazla bile. Hiç birisinin zarar dan başka karı yok.

  4. Haluk dedi ki:

    Sayın başkan sizde bu memlekette yaşıyorsunuz yıllardır siyasetin içindesiniz bunu zamanında düşünüp çare bulmalıydınız vekilliğd hazırlananlarda düşünmeliydi sizde suçlusunuz

  5. esnaf dedi ki:

    çok dogru gelen zaten çalmaya geliyor ben bayburt ta millet vekiline iş yaptı bilmiyorum 2 ci yi de vermesin devlet zaten bayburt ölülerin şehri olmaya devam ediyor iktidara en çok oyu veren şehire ikdidar neden baksınki …