Dolar 32,3283
Euro 35,0825
Altın 2.297,56
BİST 8.989,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bayburtlu Gençler Bölgesel Gelişim Ligi Heyecanı Yaşıyor

Bayburtlu Gençler Bölgesel Gelişim Ligi Heyecanı Yaşıyor
3 Ekim 2019 10:43
A+
A-

Bayburt’ta 2019-2020 sezonunda Bölgesel Gelişim Liginde mücadele eden Bayburt Özel İdarespor’lu 80 genç futbolcu 17 yıl sonra ilk kez bu ligde mücadele etmenin heyecanını yaşıyor.

Bölgesel Gelişim Liginde, U15-U16-U17 ve U19 yaş kategorilerinde 80 futbolcu ile mücadele eden gençler antrenörler eşliğinde haftanın 5 günü antrenman yapıyorlar.

Dört ayrı yaş gurubu ile Bölgesel Gelişim Liginde mücadele eden Bayburt Özel İdarespor’un alt yapı koordinatörü Şükrü Kayalı şunları söyledi:

“Bu yıl ilk kez Bölgesel Gelişim Ligine katılmış bulunuyoruz. Bu ligde U 15,U 16, U 17 ve U 19 olmak üzere 4 yaş gurubunda ilimizi temsil ediyoruz. Grupta, Giresun, Samsun, Kırşehir,Tokat, Artvin gibi takımlar bulunuyor. Bu lige katılmamızda önemli katkısı bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hayrettin Koçyiğit’e çok teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda bizlere yine destek veren ve araç konusunda yardımcı olan belediye başkanımız Hükmü Pekmezci’ye de teşekkür ediyoruz. Bulunduğumuz lig güçlü takımlardan oluşuyor. Ama şuan Bayburt’ta 80 sporcu bu ligde mücadele ediyor. Amacımız Bayburt’umuzdaki gençleri yetiştirip bu alanda yetiştirmektir. Bu mücadeleyi verirken 5 antrenör arkadaşımız görev yapıyor. Hiçbir maddi karşılık beklemeden bu konuda fedakarlık yapıyorlar, onlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Amacımız Bayburtlu gençlerin daha iyi yere taşınması ve profesyonel takımımıza oyuncu kazandırmaktır” dedi.

Alt yapı koordinatörü Şükrü Kayalı’nın yanı sıra antrenörler ve bazı futbolcu gençlerin yaptıkları açıklamaların tamamını görüntülerde izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=-vHYE9ePjyE

 

YORUMLAR

  1. yusuf dedi ki:

    helal olsun diyorum başka bir şey demiyorum allahınıza kurban.

  2. Bayburtlu Salih dedi ki:

    Alt yapıda yapılan yeni gelişimler umut verici, inşallah sonuç üst seviyede olur.
    Bayburt dışında bulunan bir Bayburtlu olarak kimseye haksızlık yapmak istemem, söyleyeceklerim yanlış değerlendirilmesin, söyleyeceğim şudur ki;
    İfade etmek istediğim gerçek ülkemizin bir futbol sorunu gerçeği, bizim süper ligdeki takımlarımız başta olmak üzere ülkemizdeki tüm liglerde oyun oynarken kolektif oyun oynamayı beceremiyoruz.
    Avrupa ligleri başta olmak kaydı ile , futbolda iyi konumda olan ülke ve liglerde, oyunu kolektif oynuyorlar,seri kısa ve uzun paslar ile oynayıp, topu devamlı bir kişi ayağında tutmuyor, taktiksel olarak hangi bölgede top kime geldi ise diğer oyuncular hemen dağılarak nerede görev alması gerekiyor veya nasıl adam eksiltmesi gerekiyor, hangi serbest vuruşta hangi taktik uygulanacak, ayrıca kanattan topu on sekiz çizgisine getiren oyuncu genelde topu kaleye paralel atmaz, dışarıya onsekiz yayınına doğru çıkarır plase ile gol olur ( ha şu demek değil, top kaleye paralel atılmaz, atılır fakat çok müsayit ise, dışarıya doğru neden çıkarılır, kaleye paralel odaklanan oyuncuları bir nebze oyundan düşürmüş,yani adam eksiltmiş duruma sokarak gol kazanıyorsunuz) penaltı nasıl atılır, bunlar taktiksel açıdan önemli, bizim ülkemizde hocalarımız bu taktikleri maalesef oyunculara kabiliyet olarak kazandıramıyorlar, bunun önemini anlamak ve şu an bu yetenekte takımda hocamız var mı bilmiyorum, var isa büyük kazanç,yok ise kurulan bu akademi ligini bir şans olarak değerlendirmek istiyorsak bu yetenekte bir hocamız olmalı ve içeride yoksa dışarıdan getirilmeli tatmin edici bir maaş verilmeli ve yanında Bayburtlu yardımcı hocalar çalıştırmak kaydı ile bu konuları kendisine anlatarak sağlam bir mukavele yaparak çalışmalara başlanılmalı.
    Bence hoca takımın yüzde 75 dir.