Dolar 32,3425
Euro 35,1086
Altın 2.309,83
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bayburt Üniversitesi, Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yiyecek Bıraktı

Bayburt Üniversitesi, Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yiyecek Bıraktı
1 Şubat 2022 20:36
A+
A-

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen’in de katılımıyla, zorlu kış şartları nedeni ile yiyecek bulamayan hayvanlar için, Bâbertî Külliyesinin farklı bölgelerine yiyecek bırakıldı.

Farkındalık Öğrenci Topluluğu ve İdeal Gençlik Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikte sokak hayvanlarının hayatta kalmalarına yardımcı olmak için çok sayıda yaş ve kuru mama Bayburt Üniversitesi Bâbertî Külliyesinin çeşitli bölgelerine bırakıldı.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkmen; “Yaratılmışa merhameti olmayanın kimseye merhameti olmaz.” diyerek sokak hayvanları farkındalığına dikkat çekti. Bu türdeki etkinliklerin devamlılığının sağlanması ve yaygınlaştırılması konusunda temennilerde bulundu. Ayrıca Bayburt Üniversitesi genelinde organik atıkların sokak hayvanları için değerlendirilmesi konusunda planlamalar yapıldığını da ifade etti. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılanlara teşekkür eden Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkmen, gösterilen hassasiyetten dolayı da memnuniyetini dile getirdi.

Etkinliğe Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen’in yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin Yaman, Farkındalık Öğrenci Topluluğu danışmanı Doç. Dr. Hayriye Şengün, İdeal Gençlik Öğrenci Topluluğu danışmanı Doç. Dr. Sinan Yazıcı, Kurumsal İletişim Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Ümit Yıldırım, akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı.

 

 

 

YORUMLAR

  1. HAhmet dedi ki:

    Yiyecek bırakmak güzel bir davranış, teşekkür ederiz fakat avcılığı yasaklamak ve avcıları frenlemek çok daha güzel bir davranış olacaktır. …