Dolar 32,3285
Euro 35,0893
Altın 2.297,14
BİST 9.041,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bayburt Üniversitesi Öğrencisi Deniz Dağdelen Türkiye Şampiyonu Oldu

Bayburt Üniversitesi Öğrencisi Deniz Dağdelen Türkiye Şampiyonu Oldu
20 Şubat 2022 15:11
A+
A-

Bayburt Üniversitesi öğrencisi Deniz Dağdelen 9. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nda 54 kiloda şampiyon olarak büyük bir başarı elde etti.

Bayburt Üniversitesi öğrencileri çeşitli spor branşlarında başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Daha önce Taekwondo branşında Büyükler Avrupa Kulüpler Şampiyonluğu, Gençler Avrupa Üçüncülüğü, Ümitler Avrupa İkinciliği ve Büyükler Avrupa Üçüncülüğü bulunan Bayburt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans öğrencisi Deniz Dağdelen, 18-22 Ocak tarihlerinde Konya’da yapılan Büyükler Türkiye Şampiyonası ve 7-13 Şubat tarihlerinde Antalya’da yapılan 9. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nda (Turkish Open 2022) 54 kiloda şampiyon olarak başarılarına yenilerini ekledi. Dağdelen, almış olduğu şampiyonluklar ile dünya sıralamasında 21. sırada yer aldı.

Çalışmalarına aralıksız devam eden Bayburt Üniversitesi öğrencisi Dağdelen, 23-27 Şubat’ta Arnavutluk’ta yapılacak olan Dünya Taekwondo Başkanlık Kupasında ülkemizi temsil edecek. Aynı zamanda olimpiyat havuzunda yer alan Dağdelen, 2022 yılında yapılacak olan Avrupa ve Dünya Şampiyonaları ve İslam Oyunlarına da vize aldı.

Sosyal, kültürel ve sportif aktiviteler de en az eğitim-öğretim faaliyetleri kadar önemli olduğunu ifade eden Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, “Bayburt Üniversitesi olarak spor branşlarına ve bu alanlarda sporcular yetiştirilmesine katkı sunmaya devam edeceğiz. Müsabakalarda yarışan Yüksek Lisans öğrencimiz Deniz Dağdelen’i ve emeği geçenleri tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.