Dolar 32,4349
Euro 34,7857
Altın 2.435,09
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
22°C
Hafif Yağmurlu
Çar 18°C
Per 16°C
Cum 16°C
Cts 13°C

Dede Korkut’un izinde pedal çeviren sporcular Bâbertî Külliyesinde buluştu

Dede Korkut’un izinde pedal çeviren sporcular Bâbertî Külliyesinde buluştu
24 Ağustos 2023 15:56 | Son Güncellenme: 24 Ağustos 2023 15:57
A+
A-

Bu yıl ilki düzenlen Bayburt Dede Korkut Bisiklet Festivalinin sporcuları Bayburt Üniversitesi Bâbertî Külliyesinde buluştu.

Bayburt Belediyesi ile Bayburt Valiliği koordinasyonunda 21-26 Ağustos tarihlerinde düzenlenen ve Bayburt Üniversitesinin de paydaş olduğu 1. Bayburt Dede Korkut Bisiklet Festivali, çok sayıda devlet kurumunun yanı sıra Van Gölü Aktivistleri Bisikletçi Grubunun katkılarıyla gerçekleşiyor.

Bayburt’un tarihsel, kültürel, sanatsal ve coğrafî mekânları olan Derebaşı Virajları, Bayburt Kalesi, Baksı Müzesi ve Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi gibi güzergâhlara pedal çeviren sporcular, festival rotası üzerinde yer alan Bâbertî Külliyesini de ziyaret ettiler.

Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen öncülüğünde start alan festival turunda, üniversite üst yönetimi, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel pedal çevirdi. Bâbertî Külliyesi içerisinde bulunan tüm yolları izleyerek turu tamamladılar.

Kampüs içerisinde tamamlanan tur sonrası bir konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, “Bu coğrafya, tarihin, kültürün ve geleceğin izinde ilerlemeyi hedefleyen birçok değer mirasçısı tarafından adım adım gezilmiştir. Bugün ise aynı hedef ve ruhla, Dede Korkut’un diyarını pedal pedal gezen bir sporcu ve seyyah grubunun rotasına eşlik etmek üzere toplandık. Bayburt Üniversitesi sporun her halinin yaşatıldığı bir gelenek ve gelecek sentezi olarak bu turu, zamanın mirasının sorumluluğunu taşımak adına önemli bir sembolik yolculuk şeklinde yorumlamaktadır. Tüm sporcularımıza, Külliyemizin tarihine anlam katan bu ziyaret için teşekkür ediyor ve güzergâhlarında başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun.” dedi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.