Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 22°C
Çar 18°C

Bayburt Üniversitesi öğrencileri Muğla’dan 5 madalya ile döndüler

Bayburt Üniversitesi öğrencileri Muğla’dan 5 madalya ile döndüler
22 Ocak 2024 09:23 | Son Güncellenme: 22 Ocak 2024 14:55
A+
A-

Muğla’da düzenlenen Büyükler Türkiye Taekwondo Şampiyonasında Bayburt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencileri, 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz olmak üzere toplamda 5 madalya alarak önemli bir başarı elde ettiler.

Kadınlar 57 Kg kategorisinde Ahsen Şengün’ün altın madalya kazandığı turnuvada Erkekler 87 Kg kategorisinde Sergen Curabaz ile +87 Kg kategorisinde Muhammed Emin Açıkgöz gümüş madalya, 73 Kg kategorisinde Kübra İyi ve 87 Kg kategorisinde Orkun Ateşli tatamiye çıktı.

Toplamda 5 madalya kazanarak önemli bir başarı elde eden öğrenciler aynı zamanda 8-14 Şubat tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek olan 11. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvasında Millî Formayı giymeye hak kazandı.

Altın madalya kazanan Ahsen Şengün, arkadaşlarını da temsilen yaptığı açıklamada madalya mutluluklarını paylaştı ve Millî formayla kazanacakları yeni başarılara odaklandıklarını söyledi. Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen başta olmak üzere antrenörlerine ve emeği geçen akademisyenlere teşekkür eden Şengün, bir gelenek oluşturma yolunda kat ettikleri mesafeyi, Millî başarılar ile taçlandırmak ve anlamlı hale getirmek istediklerini sözlerine ekledi.

Madalyalı öğrencileri tebrik eden Rektör Türkmen ise, başarının, ortak hedeflerde kenetlenen emeklerin bir toplamı olduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “Öğrencilerimizin kazandıkları madalyalar üzerinde yükselen bir spor tarihimiz var ve bu tarihin istikametine yeni madalyalar hedefine kenetlenmiş bir kolektif ruh yön veriyor. Bu anlamlı sportif ruhun öğrencilerimizde tecelli etmiş olması, bizlere madalya başarısından daha fazla memnuniyet ve gurur veriyor. Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor ve kendileriyle gurur duyuyorum. Giymeye hak kazandıkları Millî forma, temsil ettikleri ruhun kapsamını milyonlarca insana yükselterek önemli bir sorumluluğu beraberinde getiriyor. Eminiz ki öğrencilerimiz, bu sorumluluğun bilinciyle daha anlamlı neticeler elde edecektir.”.

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.