Dolar 32,5788
Euro 34,8961
Altın 2.434,73
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Per 24°C
Cum 24°C
Cts 23°C
Paz 24°C

Bayburt İl genelinde karla mücadele çalışmaları devam ediyor

Bayburt İl genelinde karla mücadele çalışmaları devam ediyor
24 Aralık 2020 22:00
A+
A-

Bayburt’ta 2 gündür etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, yaşamı olumsuz etkiledi.

Kenti beyaza bürüyen kar yağışı, il genelinde özellikle yüksek kesimlerde bulunan köy yollarının kapanmasına neden oldu. Kapanan bazı köy yolları başta olmak üzere bütün köy yollarında ulaşımın sorunsuz yaşanması için çalışmalarını kesintisiz bir şekilde sürdüren İl Özel İdaresi ekipleri, yer yer 40 santimetreyi aşan karı temizleyerek yolları ulaşıma açtı. İl genelinde 170 köy, 16 mezra ve mahalle bulunan Bayburt’ta, İl Özel İdaresi ekiplerinin yoğun mesaisi sonrası karla kaplanan yolları açma ve tuzlama çalışmaları neticesinde kapalı köy yol kalmadı.

Öte yandan kar yağışı sonrasında kent merkezinde, mahalle aralarında belediye ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Cadde ve sokaklar iş makineleri ve belediye ekipleri tarafından temizlenirken bir yandan da buzlanmanın önlenmesi için tuzlama çalışmaları da devam ediyor.

Bayburt’ta önümüzdeki günlerde hava tahmin raporuna göre Aralık ayı onuna kadar havanın parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

 

YORUMLAR

  1. Esnaf dedi ki:

    BAyburtun esnafının hali ne olacak esnaf evine ekmek goturemiyo.ekmek mücadelesi veriyo.Allah aşkına birde çıkın da esnafın hali ne olacak bu haberleri verin.esnaf perişan esnaf kan ağlıyor.Makam koltuklarında oturanlarin tuzları kuru .maskeleri denetleyen ler lütfen çıkında esnafın hali ne olacak evlerine ekmek alamıyor esnaf perişan bı bakın.