Dolar 32,3360
Euro 35,1748
Altın 2.245,09
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 6°C
Az Bulutlu
Bayburt
6°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 1°C
Cum 3°C
Cts 7°C

Hükmü Pekmezci halka hesap verme toplantısı gerçekleştirdi

Hükmü Pekmezci halka hesap verme toplantısı gerçekleştirdi
19 Ocak 2022 23:48 | Son Güncellenme: 20 Ocak 2022 16:40
A+
A-

Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci seçildiği günden uyana geçen 1000 günde hangi hizmetleri gerçekleştirdiklerini ve devam eden projeleri halka anlattı.

Belediyenin toplantı salonunda halka açık gerçekleştirilen ve yoğun ilginin olduğu toplantıda slayt gösterileri eşliğinde icraatlarını anlatan Pekmezci, devam eden ve planlanan projeleri detaylarıyla anlattı.

Yoğun bir katılımla Bayburt Belediyesi Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Salonu’nda halka açık gerçekleşen basın toplantısında konuşan Pekmezci,  “Göreve başlarken Bayburt için bir hayalimiz vardı. O hayali gerçekleştirmek için yoğun çaba sarf ettik. Bir tarih ve kültür şehri olan Bayburt’a aynı zamanda çağın gereklerine uygun olarak modern kent kimliğini kazandırmak adına yapılması gerekenleri yaparak şehrimizi yarınlara taşımaya gayret ettik.  İnanıyorum ki yaptıklarımızı gördüğünüz zaman yapacaklarımızla ilgili konularda ümit var olarak bizleri gerçekten takdir edeceksiniz.  Çünkü sizlere layık olmaya çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz günden buyana bizlerden hiçbir konuda desteklerini esirgemeyen başta ilimizin Valisi Sayın Cüneyt Epcim’e, Milletvekilimiz sayın Fetani Battal’a, MHP MYK Üyemiz sayın İdris Aydın’a, MHP İl Başkanımız sayın Bekir Kasap’a, Başkan Yardımcılarımıza, Belediye Meclis Üyelerimize, fedakârca çalışan belediyemizin tüm personeline, birim amirlerinize teşekkür ediyorum. Ayrıca bizden önceki dönemlerde görev yapan belediye başkanlarımıza ve belediye meclis üyelerimize de şükranlarımı sunuyorum. Asıl teşekkür ise gerçek manada buranın sahibi aziz hemşehrilerimize olsun. Çünkü her zaman bizlerin yanında oldular ve bizlere destek verdiler.” diye konuştu.

Bayburt’a bin günde neler yapıldığını tek tek anlatan Pekmezci “Bayburt’umuza 1000 günde neler yaptık?  Hep beraber dinleyelim, sunumun sonunda da değerli fikirlerinizi almak istiyorum” ifadesini kullanarak slayt eşliğinde yaklaşık 1 buçuk saat süren sunumunda faaliyetlerini başlıklar halinde anlattı.

Saray Bahçesi

Göreve başladığımız tarihte yapımına önceki dönemde başlanmış ama tamamlanamamış olan Saray Bahçesi’nin etrafı saclarla çevriliydi onları kaldırdık. Ağaçlandırma ve çimlendirme çalışması yaptık. Aydınlatma direkleri ve oturma bankalarının montajını yaparak Atatürk Anıtı’nı yerine yerleştirdik.  Saray Bahçesinin yapımı için İller Bankası’ndan alınan borç 4.526,841 TL olup bizden önceki dönemde 4 taksit ödendi. Ödenen meblağ 146.027, 94 TL dir.  Bizim devraldığımız borç 4.380.813,50 TL dir.  Bizde şimdiye kadar 34 taksit olarak 2.593.250,96 TL bir borç ödedik ve Saray Bahçesi için kalan borcumuz 1.787.562,54 TL’dir.”

Modern Canlı Hayvan  Pazarı

Modern Canlı Hayvan Pazarı. Göreve geldiğimiz günlerde %70 seviyesinde bir çalışma gerçekleştirilmişti. Göreve gelir gelmez yoğun bir çalışma temposuyla tamamladık ve 15 Haziran 2020 Pazartesi günü yaptığımız bir törenle hizmete açtık. İlk yapılan ihalesinde KUDAKA tarafından ödenen 671.815,93TL belediyemiz tarafından ödenen 3.020.000,00 TL’dir. Dönemimizde 1,5 Milyon TL ek harcama yapılarak hizmete alınmıştır.

Tarım Yerleşkesi ve Modern Mezbahane

Sonraki projemiz Tarım Yerleşkesi Projesi ve Modern Mezbahane, toplam maliyet 39 Milyon TL, 1. etap maliyeti 10 Milyon TL. KUDAKA tarafından ödenen    3.375.000 TL, belediyemiz tarafından ödenen: 4.073.793,79 TL’dir. Ayrıca mezbahanenin tamamlanması için 2.340.000,00 TL bedelle yeni bir ihale yapıldı. Yapılan ek harcamalarla birlikte toplamda 3 milyon TL maliyetle tamamlanarak hizmete alındı.”

Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi

Yine Tarım Yerleşkesi’nde Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi kurduk. Tarım ve Orman Bakanlığı Milli parklar Genel Müdürlüğünce desteklenen sokak hayvanları bakım ve rehabilitasyon merkezinin ilk ihalesi 800.672,00 TL bedel ile yapılmış ancak tamamlanamadığından dolayı 226.631,98 TL’lik yeni bir ihale gerçekleştirilerek yapımı tamamlanmış olup faaliyete geçmiştir. Ayrıca parke yapımı, çim serimi, aydınlatma ve diğer düzenleme çalışmalarına ise 250.000,00 TL harcanmıştır. Toplam 1 milyon 277 bin TL harcama yaptık ve tamamlayarak hizmete açtık. 

Türk Dünyası Parkı Elden Geçirildi

Göreve geldiğimiz tarihte Türk Dünyası Parkı’nda sıkıntılar vardı burada onarımlar yaptık. Andezit taş ve bordür imalatı yaptık, rulo çim serildi. Korkuluk montajı yapıldı. Süs havuzunun onarımı yapıldı. Bize toplam maliyeti 65.000,00 TL oldu.”

Genç Osman Parkı,  Yusufiye Cami Yapımı ve Peyzaj Projesi

Genç Osman Parkı’nda Yusufiye Cami Yapımı ve Peyzaj Çalışması’na gelecek olursak Şehrimizin Dörtyol mevkinde bulunan yaklaşık 2300 metre karelik yıllardan beri atıl durumda olan bir alan vardı. 89-90 larda Genç Osman Parkı olarak yapılmış ama daha sonraki yıllarda aradan bir yol geçtiği için atıl duruma düşmüş durumdaydı. Burada hayırsever bir vatandaşımıza yer verilerek 214 metrekare alana sahip Yusufiye Cami ve 60 metrekare büyüklüğünde abdesthane ve tuvalet yapılması sağlanmıştır.

Şehit Nusret Parkı’nın Yeniden Yapımı

Yıllar önce 1914 yılında çeşitli sebeplerle idam edilen daha sonra milli kahraman ilan edilen Şehit Bayburt Kaymakamımız Nusret Bey adına yapılmış bir parkımız. Parkın hemen girişine konulmak üzere bir tanıtım panosu da hazırlıyoruz.  Parkın maliyeti 1.102.554,85 TL’dir. Ayrıca ihale dışında 200.000,00 TL harcama yapılarak ağaçlandırma, çim serimi, sulama sistemi ve aydınlatma yapılmıştır.

Kışla Çeşmesi Rampasına Alttan Isıtma Sistemi Yapımı

Kışla Çeşmesi rampasında bir yerden ısıtma sistemi yaptık. Projemiz bu çevrede ilk olma özelliği taşıyor. Yıllar boyunca bu güzergâhı kullanan hemşehrilerimizin kış mevsiminde özellikle sabahın erken saatlerinde araçlarının kayarak istenmeyen durumlara sebebiyet verdiği zamanları çok iyi biliyorum.  Ve 129.210,00 TL maliyetle yeni bir uygulama yaptık. Her iki taraftan yer altı ısıtma sistemi kurduk.  Bu bizim yaptığımız sistemi diğer şehirlerde de uygulamaya koymaya çalışıyorlar.”

Yeni GES Projesi

Yeni GES Projesi.  15 milyon TL maliyetli 2 MW gücündeki yeni Güneş Enerjisi Santrali projesinin yapımını 3 ay gibi kısa bir sürede tamamladık ve üretime geçti.  Ürettiği enerji ile hem kendi borçlarını ödeyecek hem de ileride Bayburt ekonomisine katkı sağlayacak bir konumda.”

21 Şubat Sanayi Sitesi Esnafı Tapularına Kavuştu

Yıllar önce 1999-2004 tarihlerindeki belediye başkanlığım döneminde yapımı başlayan 21 Şubat Sanayi Sitesi’nde esnafımız maalesef iskan işlemleri tamamlanmadığı için tapularını alamamıştılar. 15.10.2018 tarihinde yapılan iskan düzenlemesinin ardından 2020 yılında yaptığımız çalışmayla kat mülkiyetine geçerek esnaflarımız 19 yıl sonra tapularına kavuştular.”

Saat Kulesi ve Bayburt Kalesi Bütünleşti

29 Ekim 1924’te yapılan bir saat kulemiz var. Aradan yıllar geçmiş. Bizim Cumhuriyet ile özdeşleşen bir eserimiz. Ama bu kulemiz son yıllarda maalesef büyük tahribata uğradı. Koruma altındaki kulemizin bu durumuna artık bir çözüm bulunması ve kale ile bütünleşmesi gerekiyordu. Kalemizin şehir merkezinden görülmesini engelleyen, iki binadan birinin en üst katı diğerinin ise üstten 2 katı toplam 1.650.035,00TL bedelle kamulaştırarak yıktık ve kule ile kale arasındaki, bağı yeniden kurduk.” 

Saat Kulesi Restorasyon ve Rölöve Projesi

Kale ile kuleyi kucaklaştırdık ama kulenin durumu iyi değil.  Saat Kulesi’nin üzerindeki paratonere yıldırım düşmesiyle kulenin üst tarafı zarar gördü ve yılların yıpranmışlığı ile saat kulemizin durumu maalesef acı bir konumda. Bununla ilgili bir rölöve çalışması yaptık. Anıtlar kurulundan gerekli izinleri aldık. Restorasyon çalışması yapacağız. İhalesini yaptık bitirdik.”

Yeni Semt Sahalarının Yapımı ve Eski Semt Sahalarının Onarımının Tamamlanması

Gençlik ve Spor Bakanlığı Sportoto Genel Müdürlüğü ile beraber hayata geçirdiğimiz ortak proje ile 3 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası ve 2 adet voleybol – basketbol sahasının yapımını tamamladık. Yine 9 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası, 3 adet basketbol sahası, 1 adet voleybol sahası ve 1 adet tenis kortunun bakım ve onarımını yeniden yaptık.”

Çoruh Nehri Kıyı Bandında Yapılan Çalışmalar

Çoruh Nehrimizin kıyı bandında yaptığımız çalışmalardan bahsetmek istiyorum. Kamelya kurulumu otomatik sulama sistemi montajı, ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmaları, hydroseeding çimlendirme çalışması yapıldı. Bu çalışmalarda toplam maliyetimiz 220.000,00 TL’dir.”

Ağaçlandırma ve Çiçeklendirme Çalışmaları

Ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmalarımız kapsamında 2000 adet ağaç toprakla buluşturuldu. 250 bin adet mevsimlik çiçek toprakla buluşturuldu. 2000 metrekare çim serimi ve otomatik sulama sistemi yapıldı. Ayrıca orta refüjler ve parklarda da çim biçme çalışmalarımız aralıksız sürdürüldü.”

Belediye Tarafından Yapılan Diğer Yardımlar

Belediye olarak yaptığımız diğer yardımlardan da bahsetmek istiyorum. 922 aileye 833bin adet ekmek yardımı yapılmıştır. Bu ayda 27 bin ekmek demek.  İhtiyaçlı ailelere 791 bin TL nakdi yardım yapılmıştır. 117 Aileye 61 bin TL değerinde odun kömür yardımı yaptık. 1100 Üniversite Öğrencisine 165 bin TL nakdi yardım yaptık. Ayrıca Amatör spor kulüplerine, cirit takımlarımıza, bal ligi temsilcilerimize, boks takımlarımıza, bilardo sporcularımıza ve çeşitli branşlarda yarışan temsilcilerimize 1 Milyon TL yardım yapılmıştır. Anzentrum Bayburtspor’umuza 1.5 Milyon TL maddi destek verilerek, tesislerin yapımı içinde 200 bin TL harcama yapılmıştır.”

İstihdam

Sosyal ve kültürel faaliyetlerimize bakacak olursak İstihdam odaklı projelerimiz kapsamında İŞKUR ile koordineli olarak 130 vatandaşımızı Mesleki Eğitim Projesi ve İşbaşı Eğitim Projeleri kapsamında istihdam ettik. Bu projenin belediyemize maliyeti 3 Milyon TL.”

Aile Yaşam Merkezimizde Kurslarımız Devam Ediyor

Merkezimizin bünyesinde açtığımız El sanatları, aşçılık, fitness kurslarımız yer almaktadır. Kadınlarımız bu kursların sonunda Milli eğitim onaylı sertifikalara sahip oluyor.”

YADES (Yaşlı Destek Programı)

YADES (Yaşlı Destek Programı) uygulamaya koyduk. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yazmış olduğumuz Yaşlı Destek Programı projesi kabul edildi. Toplam 7 personel istihdam edilecek olup 65 yaş üstü bakıma muhtaç insanlarımızda evde bakım hizmeti verilecektir. Çalışmalarımız başlamıştır.”

Hoş Geldin Bebek Projesi

Hoş Geldin Bebek Projesi uygulaması başlattık. Uzun süren devam etti ama bu Covid-19 araya girdi. Endişe duyduk ve durdurduk. İnşallah pandemi süreci biraz geçtikten sonra devam edeceğiz.”

İstişarelere Önem Veriliyor

“Mahalle ziyaretlerimiz, muhtarlarla istişare toplantılarımız ve esnaf ziyaretlerimiz devam ediyor.”

Kültür Yayınlarımıza Devam Ediyoruz

“Kültür yayınlarımız oldu bunlardan biri Kop Savunması Şühedasına mektup yarışması yapıp “KOP SAVUNMASI ŞÜHEDASINA MEKTUP” isimli kitabımızı yayınlandık. Diğeri ise; Bayburt tarihini şimdiye kadarki en ayrıntılı hali ile ele alan Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Bayburt Tarihi isimli kitabımızda Bayburtlu hemşerilerimizle buluşturduk.”

DEVAM EDEN PROJELER

Veli Şaban Mahallesi Çok Katlı Otopark

Veli Şaban Mahallesi Çok Katlı Otoparkımız son aşamasında olup toplam maliyeti: 5.536.560,00 TL’dir.  Ödenen borç 3.451.506,78 TL kalan borç 2.085.054,00 TL’dir.  Veli Şaban Mahallesinde 4388 metrekare alan üzerine 180 araçlık bir park yapıyoruz. Yoğun bir şekilde çalışarak son aşamaya geldik. Ve bu projemizde Kent ve Başkan Dergisi tarafından Türkiye’de yapılan anket sonuçlarında bize birincilik getirdi.

Yöresel Ürünler ve Turşu Fabrikası

Şehrimizde istihdam oluşturma adına hayata geçirdiğimiz projelerimizden olan Yöresel Turşu Üretim Fabrikası’nın yapımı devam ediyor. 800 metrekare kapalı, 1500 metrekare açık alana sahip olacak tesisimiz Tarım Yerleşkemizde yer alıyor. Tesiste turşu üretiminin yanında şehrimize özgü yöresel ürünlerinde üretimi yapılacak. Proje yapımını 8 ay gibi bir sürede tamamlamayı planlıyoruz. Belediyemiz tarafından 1 Milyon 600 Bin TL ödenecek KUDAKA tarafından 900 Bin TL Şuanda gözüken Toplam Bütçemiz 2,5 Milyon TL gözüküyor ama artacak. Bahar ayında gelen makinelerimizin montajı yeni sezonda faaliyete geçecektir.”

Bamsı Beyrek (Beyböyrek) Seyir Terası

Bamsı Beyrek (Bey Böyrek) Seyir Terası projemizin ihalesi yapıldı. Duduzar dağı eteklerinde şehri her alanda rahatlıkla görebilen yaklaşık 300 metre kare alana sahip bir seyir terası ile 500 metre kare alana sahip bir kır kahvesi inşa edeceğiz. Projede ayrıca doğa sporları parkurları, 7 km uzunluğunda doğa yürüyüşü parkuru ve 500 metre yükseklikte bulunan zepline macera parkı da yer alacak. Projede KUDAKA tarafından bize ödenen 2.163.750,00 TL Belediyemiz tarafından ödenen 721.250,00 TL Toplam Bütçemiz 2.885.000,00 TL ama buda bize biraz daha pahalıya mal olacak. Şuan ki maliyet hesaplarıyla artmış durumda.”

Çoruh Nehri Kıyı Bandı Yeniden Dizayn Ediliyor

Bununla ilgili çalışmalarımız tamamlandı. Baharla birlikte ihalesi yapılacak. Çoruh Nehri’nin Erzurum Köprüsünden Yeni Valilik Hizmet Binasına kadar olan kısmı çift taraflı olarak yeniden yapılacak. Çoruh Nehri Kıyı Bandı Rekreasyon Alanı, bisiklet yolları ve yürüme alanları yapılacak. Belediyemiz tarafından ödenecek tutar: 775.482,00 TL KUDAKA tarafından ödenecek tutar ise 1.100.050,00 TL olup 1.875.532,00 TL’ye bu projemizi tamamlamış olacağız.”

İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi

Bayburt’umuzun kızıl elması ve bizim için en önemli projelerden biri içme suyu arıtma tesisi sertlik giderici tesisimizin zemin etüdü ve jeolojik etütleri tamamlanıp ihaleleri yapıldı. Projemizin Yaklaşık maliyeti 100 Milyon TL olup Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına gönderildi. Projemiz tamamladığında Bayburt halkının evlerindeki musluklardan artık musluklardan pet şişe suyu kalitesinde su akacaktır. Yeni tesisimizin alanı jeolojik etüdü ve zemin etüdü tamamlandı. Gümüşsu Köyü’ne giderken sol tarafta kalan bölgede şebeke bağlantısı yapılacak. Bu alanda arıtılıp sertlik giderildikten sonra su 18 metre daha yukarı basılarak şehrimize su o taraftan verilecektir.”

Genç Osman Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi

16 yıl boyunca Sanayi Sitesi olarak bildiğimiz alanda bir çalışma yürütülmeye çalışılmış ama maalesef sonuçlanamamıştır. 2004 yılından bu tarafa yapımı planlanan Genç Osman Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında TOKİ ve hak sahipleri arasındaki anlaşmazlıkları çözmek adına yoğun bir çaba sarf ettik. 16 yıldır sorunları çözülemeyen proje için birçok kez TOKİ Başkanı, TOKİ Başkan Yardımcıları, projeyle ilgilenen TOKİ yetkilileri, Bayburt’taki hak sahiplerimiz ve Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile görüşmelerde bulunarak süreci hemşehrilerimizin lehine olabilecek şekilde hızlandırdık. Gün oldu tek gittik, gün oldu Milletvekilimiz Sayın Fetani Battal ile gittik, gün oldu Valimiz Sayın Cünet Epcim’le gittik, gün oldu siyasi gücümüzle bu konuda yoğun bir çalışma yaptık. Projelerini hazırladığımız çalışmalarımızı çok iyi bir konuma getirmiştik. Son olarak hak sahibi vatandaşlarımızla uzlaşmak amacıyla TOKİ elemanlarını şehrimize göndermişti. Başlangıçta % 60 ile 70 hak sahibi vatandaşlarımızla anlaşma konumundayken dövizdeki hareketlilikle birlikte özellikle ön caddedeki hak sahibi hemşehrilerimizin proje bazında problemleri nedeniyle konu maalesef çözümsüzlüğe gitti. Bu durum da bizi derinden üzdü. 16 yıl sonra çok iyi bir zemin hazırlamıştık.”

PLANLANAN PROJELER

Dede Korkut Obası ve Arşimet Burgu Sistemi

Dede Korkut Obasının yapılması, Çoruh Nehri üzerine lastik savak konulması ve Arşimet burgu sistemiyle elektrik enerjisi üretimi yapılması konusunda hazırladığımız projemiz KUDAKA tarafından onaylanmıştı. Yaklaşık 17 Milyon TL değerindeki projemiz Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nda beklemektedir.”

Ticaret Kompleksi

Çimento, demir satan esnafımız ile kargo deposu, market depolarının ve oto galerilerinin yer alacağı bir kompleks oluşturmak adına Karayolları Bölge Müdürlüğünden 13 dönüm ve Milli Emlak Müdürlüğünden 13 dönüm olmak üzere toplamda 26 dönümlük bir arazinin alımı gerçekleştirilmiş olup proje çalışmaları devam ediyor. Ticaret Kompleksi yaparak şehir merkezinde faaliyet gösteren demir, çimento ve inşaat malzemeleri satan esnafımızı şehir merkezinin dışına çıkarmak istiyoruz.”

Tuğla Fabrikası

Bayburt’ta insanımızın istihdam edilmesine yönelik çalışmalar yapmayı arzu etmiştik. Bu konuda yarı otomatik sistemle faaliyet gösterecek bir tuğla fabrikasının peşine düştük. Bingöl, Tokat ve Çorum’a çalışma ziyareti gerçekleştirerek buradaki fabrikaları inceledik. İlk olarak tamamı Bayburt Belediyesi’nin olmasını istediğimiz projemize daha sonra % 75 oranında Bayburt Belediyesi olmak üzere kalan % 25’lik kısmına ise Bayburt İl Özel İdaresi ve Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası’nın da ortak olmasını teklif ederek üçlü bir ortaklıkla bu fabrikayı kuralım dedik. Bu konuda Çorum’dan tuğla fabrikası sahibi bir arkadaşımızı davet ederek Valimiz ve Ticaret Sanayi Odası Başkanımız ile birlikte gerçekleştirdiğimiz toplantıda arkadaşımızdan bilgiler aldık. Başlangıçta 20 Milyon TL değerindeki proje dövizde yaşanan hareketlilik sonucu 40-45 Milyon TL maliyetine yükseldi. Yaklaşık 150 kişinin istihdam edilmesi planlanan projemizi şimdilik beklemeye aldık. Nasıl bir yol haritası çizeceğimiz önümüzdeki günlerde belli olacak.”

Katı Atık Ayrıştırma Sistemi

Evlerden çıkan çöp niteliğindeki çeşitli ambalaj ve atıkların belirli bir metot kullanılarak belirli kriterlere göre birbirinden ayrılması için bir katı atık ayrıştırma tesisi kurmayı planlıyoruz. Bayburt-Gümüşhane İlleri Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği bünyesinde bu tesisi aktif hale getirerek milli ekonomiye katkı sağlamak istiyoruz.”

Kavurma ve Sucuk Fabrikası

Allah nasip ederse Bayburt Belediyesi’ne bu sene bir kavurma ve sucuk fabrikası kuracağız. Bunu da mevcut olan mezbahanın hemen yanında et entegre tesisiyle gerçekleştireceğiz. Bununla ilgili projemiz DOKAP tarafından onaylandı. Eğer bir aksilik olmazsa baharla birlikte bunun ihalesini yapacağız. İstanbul ve Bursa’ya giderek ülkemizde bu konuda uzman ve ünlü bir kişinin tesislerini gezdik. Buralarda nasıl bir işletmelik yapıldığını gördük, gerekli bilgileri aldık. İnşallah bu sene aynen Yöresel Ürünler ve Turşu Fabrikası’nın yanına Kavurma ve Sucuk Fabrikası’nı kuracağız.”

Kapalı Çocuk Oyun Alanı

Kış aylarının uzun yaşandığı ilimizde soğuk havada çocuklarımızın daha güvenli bir ortamda eğlenmelerini sağlamak amacıyla Kapalı Çocuk Oyun Alanı yapmayı planlıyoruz. Şehir Parkı’nda daha önce yaptığımız 870 metrekare Yüzme Havuzu’nun yanına 2 bin metrekare daha koyarak 2 dönüm üzerinde çocuklarımıza kış şartlarında kapalı alanda oynamaları için bir tesis kuracağız. Ortasına sentetik bir buz pateni pisti ve diğer alanlarda da çocuklarımızın rahatlıkla oynayacakları kapalı alan oluşturmak istiyoruz.”

Konut Projesi

Bayburt Konut, Bayburt Belediyesi’nin bir şirketi olup bu sene 6 blok 150 daireden oluşmak üzere 11 bin metrekare alan üzerinde bir çalışma yapacağız. İlk olarak vatandaşlarımızın taleplerini alacağız. Talep fazla olması durumunda kura yoluyla 150 konutu devreye koyacağız.”

Kaleardı Mahallesi HES

Türkiye’de ikinci olarak kurulan ve Bayburt Belediyesi’ne ait bir Hidro Elektrik Santrali (HES), 1985 yılında Enerji Bakanlığı ile yapılan protokolle; Bayburt Belediyesi’nde çalışan personelin Enerji Bakanlığı bünyesine geçmesi karşılığında bu tesisi Enerji Bakanlığı’na devredilmiş. 1999 ila 2004 yılları arasında yaptığım ilk Belediye Başkanlığı görevim sırasında, Tercan’a bağlı olan bu tesisin benden devrini istediler. Ben de devrini vermemiştim ama meclis kararı ile 20 yıllığına bedelsiz vermiştik.

Allah nasip etti; 20 yıl sonra yine halkımızın teveccühüyle Belediye Başkanlığı görevine gelince bu tesis için çalışmalarımızı başlattık. Bu konu üzerine asliye hukuk mahkemesine açılan davalar sonuçlandı. Bu Hidro Elektirik Santrali’nin % 89,9’u Bayburt Belediyesi’ne % 10,1’i de Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ)’a aittir. Şuanda Erzincan İl Özel İdaresi Bayburt HES’i, Tunceli HES’i ve Erzincan HES’i EÜAŞ’tan kiralayarak 39 yıllığına almış durumda. Kaleardı Mahallesi’nde bulunan ve yıllardır üretim yapmayan Hidro Elektrik Santrali’nin belediyemize devri için TMSF Başkanı Fatin Rüştü Karakaş, Özelleştirme İdaresi Başkanı Bekir Emre Haykır ve Erzincan Valisi Mehmet Makas ile görüşmelerde bulunduk. Bu tesisi Bayburt Belediyesi’ne verilmesi için gerekli olan yasal prosedürü başlattık. Eğer bu tesisi geri alabilirsek buranın tekrar aktif hale gelmesi için en az 8 milyon TL bir yatırım yapmamız gerekiyor. Burada şimdilik 9 hemşehrimiz çalışıyor. Erzincan’da burayı devreden çıkarmak istiyor. Biz de bu konuda yoğun bir gayret sarf ediyoruz.”

Belediye Başkanı Pekmezci’nin sunumunun soru cevap bölümüyle sona eren basın toplantısına, MHP MYK Üyesi İdris Aydın, MHP Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap, Belediye Başkan Yardımcıları Süreyya Türkmenli ile Nesimuttin Selçuk, Gökçedere Belediye Başkanı Yavuz Bakır, İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Yardımcı, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Murat Okutmuş, basın mensupları, Köy ve Mahalle Muhtarları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

YORUMLAR

  1. galerli dedi ki:

    sayın başkan tuzcuzade mh kentsel dönüşümü hakkında ne düşünüyorsunuz.. buradaki çoğu ev yığma taş ev evim dökülüyor.. belediye buraya rsikli alan uygulaması yapıldı çivi çakmayın diyor.. allah aşkına kaç sene oldu bu olay…. bu dönüşüm yapılsın yada bırakın milleti başının çaresine baksın..

  2. MARMARA BÖLGESİ BAYBURT DERNEK,PLATF,PENDİK.İST dedi ki:

    sn belediye başkanımızın ,istihdam yani üretim hususundaki girişimleri,büyük değer arzediyor,
    tebrikler,ayrıca bayburtun bütün mezarlıkları ağaçlandırması,bayburtumuzu yeşile arz eder,
    “yeşil bayburt” olur.,saygılar sunarız.

  3. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Yerel yöneticilerin diline pelesenk olmuş bir tabir vardır.. KENTİ BERABER yöneteceğiz.. Yukarıdaki icra atların hiç birinde , maalesef vatandaş ve beraberlik yoktur.. Başkanımız kendi başına bir şeyler yapmak istiyor, arkasında da fazla bir güç yok, her haliyle belli oluyor.. Bu güçleri yanına alma teşebbüsü, gayreti, çalışması da göremedik.. Başkanımız ilk 45 günde tüm partilerin temsilcisi, üniversitemiz, ticaret ve Esnaf odalarımız, mühendis odaları temsilcileri, kent dışı ve içinde yaşayan mimar, inşaat mühendisi, doktor, eğitimci, iktisatçı v.s kişilerle DEĞİŞİM ve DÖNÜŞÜM yapılmasına adına , bir yol haritası çizseydi , bugün BİN günlük değerlendirme daha anlamlı , farklı şeyler konuşuyor olurduk. unutmamak lazım bu tip toplantılarda yapılanlar değil de , YAPILAMAYANLARIN konuşulması daha anlamlıdır…Bu değerlendirme toplantısını saygıyla karşılıyor fakat zamanı da çok yanlış seçilmiş , yazın veya normal bir mevsimde olsa katılımcılar çok farklı olur, farklı seslerde duya bilirdik.. Olmaz bin günde olurdu , bin iki yüz gün.. Çok sevdiğim başkanıma başarılar diliyorum , saygılar..