Dolar33,0086
Euro35,8806
Altın2.518,69
BİST10.922,69
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
Bayburt 28°C
Az Bulutlu
Bayburt
28°C
Az Bulutlu
Cum22°C
Cts22°C
Paz25°C
Pts27°C

Bayburt Aslan Dağı Vilayet Ormanı bölge kampına ev sahipliği yapıyor

Bayburt Aslan Dağı Vilayet Ormanı bölge kampına ev sahipliği yapıyor
26 Mayıs 2024 10:35 | Son Güncellenme: 26 Mayıs 2024 10:51
A+
A-

Bayburt Aslan Dağı Vilayet Ormanında başlatılan doğa sporu bölge kampına beş ilinden 230 kişilik ekip katıldı.

Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Aslan Dağı Vilayet Ormanı Kamp alanında gerçekleşen Bayburt Genç Kızılay’ın Bölge Kapında gençlerle bir araya geldi.

Kamp alanında gençlerle sohbet eden Vali Eldivan, Bayburtlu vatandaşların gayretleriyle oluşturulan milyonlarca ağacın bulunduğu ve güzelliğiyle bir doğa harikası olan Bayburt Aslan Dağı Vilayet Ormanının turizmine yönelik büyük bir projeyi başlattıklarını belirtti.

Kamp alanında açıklama yapan Vali Eldivan şunları söyledi:

“Bu projemizle Bayburt’umuzun tarihi ve kültürünün tanıtılması sosyal alanda gelişmesi ve en önemlisi istihdama büyük oranda katkı sağlayarak şehrimize büyük ekonomik getirisi olacak. Bu bölgede kamp alanları ile yine projeye bağlı oluşturulacak farklı çalışmalarımızla artık Bayburt’umuz ülke genelinde özellikle Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Gençlik Kaplarına, diğer doğa kamplarına ayrıca doğa sporlarına ev sahipliği yapabilecek. Bu gün itibariyle Aslan Dağı Vilayet Ormanı kamp alanında üç gün sürecek olan Bayburt Genç Kızılay’ımızın bölge kampı başlamış bulunmakta. Bölge kampına ülkemizin beş ayrı ilinden 230 kişilik bir ekip doğa ile iç içe zaman geçiriyor. Bu kapsamda ülkemizin her köşesinden tüm kamp severleri ve doğa sporseverlerimizi Bayburt’umuza bekliyoruz” dedi.

 

YORUMLAR

  1. GÜRSEL KARAPINARdedi ki:

    Sayın valimiz Mustafa ELDİVAN bey ilk göreve başladığı gün Vilayet Ormanının mezbelelik,çirkinliklerin yaşandığı, utanç yeri olduğunu beyan etmiş, derhal kurtarılması gerektiğini talep etmiştik, bugün turizme yönelik bir projeyle , taçlandırıldığını duymak Bayburtluları mutlu etmiştir.. Hız kesmeden , (Aslan dağının ağaçlandırılması, ormanlaşma sına çalışmalı) , Aslan dağını aşarak bu orman Berne deresine kavuşturulmalı, gayret etmeliyiz…. Ali Haydar Öner bey’den Sonra Mustafa Eldivan bey valimiz Aslan dağını daha büyük orman haline getirdi diye anılmalı , gelecek nesillere unutulmayacak bir miras bırakmalı bekliyoruz.. Sayın valimizi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Saygılar.

  2. Alp Arslandedi ki:

    Çok sahip çıktınız ya. Bide Kızılay (akp gençlik kolları) olarak kamp yapıyorsunuz. Rahmetli Valimiz A.Haydar Öner’in girişim ve destekleri ile bomboş bir dağ orman oldu ama ne özel idare, ne Orman İşletme, ne fidanlık kimse sahip çıkmıyor. Bu kurumlarda o kadar çok bankamatik memur ve işçi var ki bu dağa bir tane bekçi ve temizlik görevlisi verilemedi, ama insanların içeri girmemesi için tek çözüm olarak kapısı kapatıldı. Bence Bayburt’un turizme açılacak en güzel mesire alanı.