Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 21°C

Bayburt’ta yoğun kar yağışı ve tipi yaşamı olumsuz etkiliyor

Bayburt’ta yoğun kar yağışı ve tipi yaşamı olumsuz etkiliyor
19 Mart 2022 14:41
A+
A-

Bayburt il genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ekipler aralıksız çalışıyor.

Gece boyundan itibaren kent merkezi ve köy yollarında karla mücadele ekipleri çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

Kent merkezinde 20 santimetreye bulan kar kalınlığı köy yolları ve yüksek kesimlerde yer yer 40 santim ve bir metreye ulaşıyor.

Kar yağışı ile birlikte çalışma başlatan Bayburt Belediyesi karla mücadele ekipleri kent merkezinde bulunan 14 mahallede 580 cadde ve sokaklardaki ulaşımın aksamaması için kar temizleme ve tuzlama mücadelesine ara vermeden devam ediyor.

Diğer taraftan İl Özel İdaresi ise yoğun kar ve tipi nedeniyle kapalı olan 125 köy yolu bata olmak üzere bütün köy yollarında ulaşımın aksamaması için çalışmalarını sürdürüyor. Açılan ve daha sonra kar ve tipi nedeniyle kısa sürede kapanan köy yolları başta olmak üzere 1200 kilometre yol ağına sahip köy yollarında 40 iş makinesi ve 52 personelle çalışan Özel İdare personeli karla mücadeleyi aralıksız sürdürüyor.

Bayburt il genelinde etkili olan kar ve tipinin bir süre daha devam edeceği belirtildi. Bu nedenle araç sahipleri mecbur kalmadıkları sürece trafiğe çıkmamaları önerildi.

 

 

YORUMLAR

  1. Bünyamin kelkitli dedi ki:

    Bayburt medyayı çok değerli çalışmalarından dolayı kutluyorum teşekkürler büyük bir beğeniyle takip ediyorum bu sene kış kışlığını gösterdi sizin sayenizde bu haberleri alıyoruz inşallah hayırlı bereketli kışlar olur selamlar saygılar başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum