Dolar 32,5531
Euro 34,8789
Altın 2.433,96
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Per 24°C
Cum 24°C
Cts 23°C
Paz 24°C

Baksı Müzesi’ne Yurt Dışından Bir Ödül Daha

Baksı Müzesi’ne Yurt Dışından Bir Ödül Daha
19 Aralık 2019 22:47
A+
A-

Dünyanın en sıra dışı müzelerinden biri olan ve geleneksel sanatlarla modern sanatları buluşturan Baksı Müzesi’ne bir ödül de “Museums in Short” kısa film yarışmasından geldi.

Hüsamettin Koçan’ın “Ayağımdaki Diken” sergisi için yapılan film, “Museums in Short” kısa film yarışmasında Baksı Müzesi’ne ödül getirdi.

Bayburt’ta şehrin 45 kilometre dışında, tepenin üzerine kurulu özgün bir kültürel etkileşim merkezi olma görevi üstlenen Baksı Müzesi, yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da dikkat çekmeye devam ediyor. Yönetmenliğini Kadir Saraç’ın üstlendiği kısa filmde, Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ın Bayburt ile bölgenin ruhunu, kültürünü ve yaşam tarzını sanat eserlerine aktardığı “Ayağımdaki Diken” sergisi ana tema olarak işleniyor.

Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, “Museums in Short” ödülünü Türkiye’ye getirmekten duyduğu mutluluğu şu sözlerle ifade etti:

“Benim için her zaman bir gurur kaynağı olan Baksı Müzesi, kurulduğu günden bu yana 2018 Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü, 2014 Yılı Avrupa Konseyi Müze Ödülü, TBMM 2014 Onur Ödülü, TÜYAP Sanatsever Kurum Ödülü 2010, Contemporary İstanbul 2010 gibi pek çok prestijli ödüle layık görüldü.

Geçtiğimiz günlerde bu başarılarımıza bir yenisini daha ekleyerek, müze iletişimini geliştirmek ve izleyicilerin ilgisini çekmek için düzenlenen “Museums in Short” ödülünün de sahibi olduk. Modern müzecilik dünyasında böylesine önemli bir ödülü ülkemize ve Bayburt’umuza Baksı Müzesi vesilesi ile getirmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Genç Yönetmen Kadir Saraç ve ekibinin titiz çalışmaları sonucunda ulaştığımız bu ödül için, Saraç’a ve ekibine ayrıca teşekkür ederim.

Baksı Müzesi yalnızca kurulduğu özel konumundaki misyonuyla değil, faaliyetleriyle de ezber bozmaya devam ediyor. İnanıyorum ki daha çok başarılara imza atarak memleketimizi, topraklarımızı gururlandırmaya devam edecektir.”

Kaynak: mimarizm.com

 

YORUMLAR

  1. Hasan dedi ki:

    Hüsamettin Hocamız yine yüzümüzü ağartıyor. Bayburtspor yönetimi istifa etmiş, artık gam yemem. Hüsametin hocanın yaptığı işler gelecek yüzyılda bile bize yeter.