Dolar 32,3592
Euro 34,9986
Altın 2.324,57
BİST 9.143,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Bayburt, Özgecan İçin Sesiz Kalmadı…

Bayburt, Özgecan İçin Sesiz Kalmadı…
16 Şubat 2015 20:07 | Son Güncellenme: 17 Şubat 2015 10:02
A+
A-

Mersin’de vahşice öldürülen Özgecan Aslan için Bayburt Saatkule Meydanı’nda bir araya gelen vatandaşlar ellerindeki yazılı pankartlarla kadına şiddetti kınayan sloganlar attılar.

Bayburt’ta, Müzik Öğretmenliği yapan Ece Goncagül Sağıroğlu’nun sosyal medya üzerinden organize ettiği eyleme çok sayıda Bayburtlu destek verdi.

Ece Goncagül Sağıroğlu yaptığı açıklamada, “Biz kadınlar bu adice işlenen cinayeti lanetliyor, sorumlularının en ağır cezayı alacaklarına olan inancımızı koruyoruz. Birilerinin annesi, kızı ve eşi olan bizler dünyayı daha yaşanılabilir kılmak için başlattığımız bu kararlılığı bıkmadan, usanmadan sürdürmekte kararlıyız. Suçlarını itiraf eden katillerin hak ettiği cezayı alana kadar da peşinde olacağız. Şunu unutmasınlar ki kadınlar bu ülkede kadın cinayetlerini durdurmak için yalnızca protesto etmiyor, mücadele ediyor, meclise gidiyor ve çözümde öneriyor. Devlet yetkililerine düşen görev çözüm önerilerimizi hayata geçirmek için biran önce harekete geçmeleridir. Hayatının daha başında öldürülen, şiddete uğrayan, gasp edilen, tacize tecavüze uğrayan kadınlarımızın haberlerini almak istemiyoruz.” 

Grupta yer alan lise öğrencisi Edasu Koçyiğit ise “Bugün Özgecan yarın hangimiz. Hangimiz bu adiliğe kurban gideceğiz. Anneme mi, ablama mı, kardeşime mi, hangimize? Bu ülkede adalet olsaydı o insanlar hapislerden çıkmazdı. O insana babası, ailesi ne istiyorsa onu yapmaları lazım. İnsanlık bir annenin ‘yavrumun canı yanmış mıdır, keşke kurşunla öldürselerdi’ demesidir. Bu ülkede adalet olsaydı, bugün biz burada olmazdık. Özgecan kardeşimizde adice katledilmezdi. Bu ülkede adalet yok. İdam cezası verilsin.” 

Açıklamaların ardından grup sloganlar atarak dağıldı. 

Bayburt, Özgecan İçin Ses Verdi 1 Bayburt, Özgecan İçin Ses Verdi 2 Bayburt, Özgecan İçin Ses Verdi 3 Bayburt, Özgecan İçin Ses Verdi 4 Bayburt, Özgecan İçin Ses Verdi 5

YORUMLAR

  1. BİRBİLEN dedi ki:

    LMY 17 Şubat 2015 20:12 Yorumcu arkadaşım

    Sayıp Sövdüğün nesil için değil de; senin için o çirkin ifadeleri kullanmak hiç yanlış birşey olmaz. Bana göre bire bir kendini anlatmışsın. Bu mesele siyasal değildir. Bu insani bir tepkidir. Dürüst ve ahlaklı bir insan her kadını Annesi her kızı Kardeşi her erkeğide ağabeysi babası sayar. insanlarında haremliğe selamlığa ihtiyacı kalmaz. Ancak senin gibi özürlü beyinler kontrolsüz iğrenç nefislerini haremlik selamlık diye ayırarak kontrol eder. Din dersi derken bunu sadece İslamiyet olarak algılayan zavallı…
    Din sadece bir tek inanışın ismi değildir.
    senin kontrolsüzce sayıp sövüp yazdığın ve muhtemelen yazdığında da keyif aldığın küfürlerinde bir tür zina değilmidir. Güya Anne ve Babaya acımışsın. Daha hayatının baharında toprağa giren Boğazına bıçak sokulan, canlı canlı elleri kesilen,yakılan, işkence ve tecavüz mağduru kızımıza acımadın ANNE ve BABAYA acıdın öylemi
    Senin o eylemi yapanlardan farkın nedir?

  2. LMY dedi ki:

    salonda haremlik selamlık olmasın , inadına dekolte inadına mini etek , din dersine karşıyız sevişrim evlenmem hamile halırım doğurmam , velevki o….ç…. yuz velevki i….
    diyen bir neslin evlatları dert yanıyor

    zina suç olmaktan çıktı deniliyor zina suç sayıldığında bu ülkede manukyan (gen… ev patroniçesi) diye tabir edilen kişi vergi rekortmeni olduğu günleri unutmadık
    şimdi herkesi cenaze için dansa kaldırmakmı lazım hocam birazda bunlara duyarlı olsanız iyi olur

    biri bizi gözetliyor programı ile gençliğini geçiren bir anne babanın evladı aşkı memnu ile yetişirse sonuç bu olur

    ALLAH HİÇ KİMSEYE EVLAT ACISI VERMESİN (beni gerçekten üzen budur)
    ALLAH RAHMET EYLESİN

  3. Ceyhun Emre dedi ki:

    Dolmuşlar şpförleri, Okul servislerini kullanan kişiler, taksiciler ve genel olarak toplu taşıma araçlarını kullanan kişiler bu ülkede hiçbir değerlendirmeye, kontrole veya teste tabi tutulmamaktadır.
    Anne babaların çocuklarını teslim ettiği okul servislerine, dolmuşlara veya taksicilere bakınca ne kadar vahim bir durumla karşı karşıya kaldığımızı görebiliyoruz.
    En Son yaşanan acı örnekte olduğu gibi insanlıktan uzak mahlukların bu işleri yapması engellenmelidir.

  4. sibel dedi ki:

    allah rahmet eylesin kimseye böyle acı yaşatmasın.devlet bu yönde en etkili tedbirleri almısı lazım.
    1-Kesinlikle adli sicili bozuk insanlara ehliyet verilmemesi
    2-Cezaların kesinlikle caydırıcı olması
    3-Toplu taşıma eğitimi verilmesi bu işi yapacakların sınavdan geçirilmesi yoksa çok daha canımız yanar.Bir de dolmuşlarla ilgili şikayet hatlarının direk savcılıklara bağlanması.