Dolar32,8071
Euro35,5917
Altın2.537,22
BİST10.991,57
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
Bayburt 26°C
Açık
Bayburt
26°C
Açık
Per27°C
Cum23°C
Cts22°C
Paz25°C

Abdulvehhap Gazi ve Bamsı Beyrek Unutulmadı

Abdulvehhap Gazi ve Bamsı Beyrek Unutulmadı
19 Temmuz 2023 16:13
A+
A-

Bayburt’ta 27. si gerçekleştirilen Dede Korkut Şölenleri kapsamında mezarları Erenli köyünde bulunan Anadolu’da Gazi unvanı alan ilk kişi olan Abdulvehhap Gazi ile Dede Korkut hikâyelerinde ismi geçen kahramanlardan Bamsı Beyrek’te unutulmadı.

Etkinlikler çerçevesinde Abdulvehhap Gazi ve Bamsı Beyrek’in mezarlarına çelenk konularak Kur’an-ı Kerim okunup dua edildi.

Programa Bayburt Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Yardımcı, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.