Dolar 32,3371
Euro 35,1349
Altın 2.310,24
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bayburt’ta Akıbeti Merak Edilen Yer Hakkında Karar Verildi

Bayburt’ta Akıbeti Merak Edilen Yer Hakkında Karar Verildi
11 Ekim 2019 21:49 | Son Güncellenme: 12 Ekim 2019 19:18
A+
A-

Bayburt şehir merkezi Cumhuriyet Caddesinde yıllardır atıl durumda bekleyen Genç Osman Parkı’nın bulunduğu alana cami yapılmasına karar verildi.

Bayburt Belediyesine ait olan ve yıllardır ne olacağına bir türlü karar verilemeyen eski Genç Osman Parkı, araçların otopark alanı olarak kullanılıyordu. Çoruh Nehri yanında bulunan yerde cami yapılmasına karar verildikten sonra zabıta ekipleri tarafından alanda bulunan araçlar tamamen boşaltıldı ve güvenlik şeridi çekilerek giriş çıkışlar kapatıldı.

Kısa bir süre sonra yapımına başlanacak olan cami konusunda Bayburt Medya’ya açıklama yapan Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci şunları söyledi:

“Belediyemize ait olan ve yerde cami yapılması konusunda talepler vardı. Belediye olarak bu konuda zabıta ekiplerimizce kamuoyunda bir anket araştırması yaptırdık. Anketin neticesinde vatandaşların yaklaşık yüzde sekseni cami yapılması konusunda görüş belirttiler. Bizde belediye olarak bu doğrultuda bir çalışma başlattık. Hayırsever bir hemşehrimiz ise bu işe talip olduğu belirtti. Yaşanan bütün bu gelişmeler sonrasında karar verildi ve proje çalışması başlatıldı. 2700 metre karelik alanın sadece 197 metre karesi üzerine cami yapılacak ve çalışmalar önümüzdeki günlerde başlamış olacak” dedi.

Genç Osman Parkı’nın tamamının kullanılacağını ve rekreasyon alanlarının düzenleneceğini belirten Pekmezci, “ Mütevazi bir cami yapımının yanı sıra, burada yeşil alanlar ve oturma gurupları oluşturulacak. Ayrıca söz konusu alanda tuvaletler ve şadırvan da olacak. Önümüzdeki yıl içerisinde çevre düzeniyle birlikte cami halkımızın hizmetine girmiş olacak” şeklinde konuştu.

https://www.youtube.com/watch?v=h-O6UxS_AzQ

 

YORUMLAR

  1. metin dedi ki:

    GÖKMEN BEY SİZE ÇOK GÜLDÜM 🙂 OTOPARK OLMASI GEREKİRDİ.

  2. Gökmen dedi ki:

    Bayburt’un en önemli ihtiyacı giderilmiş oldu(!)

  3. Basri dedi ki:

    Yorumlara bakıyorum mescit vardı 100 metre ileride vardı falan filan. Mescitte abdest mi alınıyor. Bir tane bayan gelse sanayiye tuvaletmi var. 15 yıldır otoparktı niye ağzınız açılmıyordu. boş boş yazıyorlar.

  4. bayburtlu dedi ki:

    Anket nerede ve ne zaman yapılmış bilmiyorum da. yapılan yorumlara bakarsanız kimse tarafından uygun görülmüyor. Zira aklın yolu bir. Özel idare mescidine o kadar masraf yapılmamış olsaydı o zaman olurdu. Ama şimdi israf olur. bizim dinimiz “denizin kenarında abdest alırken bile suyu iktisatlı kullanmayı emretmiş”. örneğin bu karar verilirken müftülüğe sorulmuş mu? burada bir cami ihtiyacı var mı diye. dolayısıyla tekrar düşünülmesi gerekir.

  5. Bayburtlu Salih dedi ki:

    Tek bir şey söylemek istiyorum.
    Çoruh nehrinin kenarını, eski terminal ve sebze pazarının yeri beton ile heba edildi, Bayburt Belediyesi yeni bina yaptı , hazır yıkılmışken , saat kuleye kadar Çoruh un her iki kıyının etrafını aç emsal olsun;
    Daha sonra ne oldu, eski maliye binası, oda yetmedi şimdi eski arpalının olduğu alan,otellerin yeniden yapı v.s
    Arkadaş Bayburt hiç düşünülmüyor mu?
    Avrupa ya gidelim şehrin merkezinden geçen nehirleri nasıl değerlendiriyorlar, biz, bize neden zulüm ediyoruz anlamış değilim.
    Cami yi kendi adıma hem bir Bayburt lu olarak, hem bir fert olarak ben arzularım, lakin yerini iyi planlamak lazım, yine cami olsun beton olmasın

  6. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    TAM BİR FİYASKO……!
    Hükmü pekmezi bey ,başkanımın fikri olduğuna inanmıyorum……

  7. yusuf dedi ki:

    sayın karar vericiler
    Bayburt küçük bir yer bir yer memleketimin her yerine yürüme 10 dakikada varırsınız bildiğim kadarı ile özel idare altına şahane bir mescit yapılmış gezdim gördüm galer camii iki yüz metre sanayi camii beşyüz metre pazaryeri yukarısında camii var şarşı cami yediyüz metre ortalama yıllardır çoruh yatağına dünya para harcandı sonuş malum poliseevi yeni bina idi yıkıldı nedenini bilmiyorum şehrimizin en nefes alacak yerine çoruh havzasına binalar dükkanlar fakülteler yapıldı burası kültür spor vadisi olması gerekirken çarşıyı karmaşık ve atıl hale getirdiler jeoplitik konumu mükemmel bir şehrin iyi bir şehir planı ile tatil dinlenme kayak kış sporları kongre merkezi yapılması mümkünken yıllardır yapılan onca para yardımına rağmen canım memleketim yaz kış hala sorun yaşıyor ayrıca merakımdan mahalle araların çocuklara gençlere yönelik oyun alanları yokken kapalı otoparklı bir pazar yerimiz yokken camii kararını pek anlamadım lakin anlamadığım o kadar şey yapılıyor ki ülkemde nivli ve köylü olduğumdan mıdır nedir anlamıyorum ne zaman bir serzenişte bulunsam bayburtta makam sahibi yarı yaşımda kim varsa bana anlatım dil ifade alfabe dersi verip çıkıyor işin içinden bilinmeyense köy görünüyorsa selam saygı sevgilerim memleketimin çilekeş insanlarına memleketimi güzelleştirin lütfen

  8. ali dedi ki:

    Ben bir cami cemaati mensubu olarak orada cami yapılmasını gereksiz buluyorum. Saray bahçesi gibi altı otopark üstü de güzel bir park-meydan olarak düzenlense çok daha hayırlı bir hizmet olur diye düşünüyorum.

  9. baha dedi ki:

    o bölgede her 100 ve 200 metrede cami var Bayburt’un en merkezi arazisinin bu şekilde değerlindirmesi çok yanlış.

  10. ismet dedi ki:

    şimdi desekki ne gerek var farklı anlaşılacak az ilerde ilözel idaremescidi var az yukarda 2 cami var aşagıda yeni cami var bence caminin yerine kapalı katlı oto park yapılsa daha iyi deilmiydi

  11. bayburtlu dedi ki:

    allah razı olsun …. ama 100 m ilerde mescit yapıldı epeyce bir para harcanarak ….. oraya anaokulu yapsanız daha iyi olurdu…

  12. emre dedi ki:

    çok değil 100 metre ileride zaten bir mescid daha yeni yapıldı.