Dolar 32,3712
Euro 35,0140
Altın 2.324,87
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Yükümlüleri Topluma Kazandırılma Protokolü İmzalandı

Yükümlüleri Topluma Kazandırılma Protokolü İmzalandı
20 Mayıs 2016 17:50
A+
A-

Bayburt Üniversitesi ve Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından “Denetimli Serbestlik Tedbiri Altında Bulunan Yükümlülerin Topluma Kazandırılması İşbirliği Protokolü” imzalandı.

Protokole, Rektörlük makamında Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ve Bayburt Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu imza attı.

Protokol; denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan hükümlülerin, haklarında verilmiş olan kamu hizmeti cezalarının yerine getirilmesi ve denetimli serbestlik tedbiri altında oldukları sürece suçtan uzak kalarak topluma uyumlarını kolaylaştırmak, kişisel gelişimlerine katkı sağlamak, aileleriyle bağlarını sürdürmelerini ve güçlendirmelerini temin etmek üzere Bayburt Üniversitesi ile Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasındaki iş birliğini içeriyor.

Protokolle Bayburt Üniversitesinde görevli öğretim elemanı veya alanında uzman personel, Bayburt Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan hükümlülere yönelik; öfke kontrolü, kişisel gelişim, empati, farkındalık, kişilerarası etkili iletişim vb. seminerlerin verilmesi, denetimli serbestlik altında bulunanların üniversitemizin düzenleyeceği sosyo kültürel etkinliklere dahil edilmesi amaçlanıyor.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Bayburt Üniversitesi olarak “Denetimli Serbestlik Alanında” bulunan yükümlüler için bugüne kadar her türlü desteği verdiklerini ancak bu protokolle bu desteğin resmiyet kazandığını ifade etti.

Bayburt Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu ise imza töreninde Türk Ceza Adaleti sistemi içerisinde yer alan “Denetimli Serbestlik” uygulamalarının önemini vurgulayarak kanunlarla ihtilafa düşen yükümlülerin toplum içerisinde takip ve denetim işlemlerini yerine getirirken kurumsal anlamda üzerlerine büyük görev düştüğünü, bu sistemin topluma sağlıklı bireyler kazandırmak açısından önem arz ettiğini, bu nedenle başta üniversite, kamu kurum kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarına da büyük gayretler düştüğünü söyledi.

YORUMLAR

  1. bayburtlu dedi ki:

    hukumlulerın iissizlıkden dolay zaten bunalım gecırdıklerı gun yuzundedir. egerkı topluma kazandırılacaksa iş ımkanı sunun da evlerını gecındırebılsınler ..bır hukumlu olarak vermıs oldugunuz semınerler çokta gerekli olmadığını görmekdeyz. ınsanlar ne sucdan gırıyor sızler ne gıbı bır egıtım verıyorsunuz ?