Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 22°C
Çar 15°C
Per 14°C

Tuzcuzade Mahallesinde Kentsel Dönüşüm, hak sahiplerinin onayını bekliyor

Tuzcuzade Mahallesinde Kentsel Dönüşüm, hak sahiplerinin onayını bekliyor
17 Haziran 2023 21:33 | Son Güncellenme: 19 Haziran 2023 10:40
A+
A-

Bayburt şehir merkezi Tuzcuzade Mahallesinde yıllardır beklenen kentsel dönüşüm için önemli ilerlemeler yaşanıyor.

Bakanlar Kurulunun 2018 yılında aldığı karar Resmi Gazetede yayınlanmış ve Tuzcuzade Mahallesindeki riskli alanlar için kentsel dönüşüm konusunda çalışmalar başlatıldı.

6306 sayılı kanun kapsamında afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında kanun kapsamında Tuzcuzade Mahallesi sınırları içerisinde yer alan  ve bakanlar kurulu kararı ile ilan edilen riskli alanda kentsel dönüşüm yapılması hedefleniyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca dönüşüm alanının tüm iş ve işlemleri ( Halihazır, Jeolojik  etüt, İmar esaslı etüt, Mimari projeler, Kentsel tasarım projeleri, İmar planları) tamamlanmış durumda.

Riskli alana ait mevcut yapı stoğunun yenilenmesi, hak sahiplerinin mağduriyetinin giderilmesi her türlü afet anında oluşabilecek can ve mal kayıplarının önlenmesi adına hak sahipleri ile görüşmelerin ivedilikle başlatılması gerekiyor.

Mahalle odasında detaylar anlatılmıştı

7 Temmuz 2022 tarihinde Tuzcuzade Mahalle Odasında Bayburt Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Saka, bakanlık tarafından başlatılan kentsel dönüşüm projesini detaylı bir şekilde mahalle sakinlerine anlatmıştı. 

Yerleri hakkında itiraz etmek isteyen mahalle sakinleri için zamanda tanınmıştı. Aradan geçen süre içerisinde bakanlık söz konusu riskli alanlar için projelerini tamamlamış durumda. Hak sahipleriyle tekrar görüşmelerin başlatılması bekleniyor.

Bakanlar kurulu kararıyla başlatılmış olan kentsel dönüşüm projesi, hak sahipleri mağdur edilmediği takdirde Tuzcuzade mahallesi için önemli fırsat olarak değerlendiriliyor. Burada yapılacak olan kentsel dönüşüm diğer mahalleler için de bir örnek teşkil etmiş olacak.

Yapılan projede kentsel dönüşüm hayata geçirildiğinde nasıl bir görselliğin oluşacağı projedeki bazı resimlere yansıtılmış durumda. 

Hak sahiplerinin bu fırsatı nasıl değerlendirecekleri şimdilik merak konusu.

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. MTK dedi ki:

    Allahtan belasını bulmak isteyen kentsel dönüşüm adlı rantsal dönüşümü kabul eder. hem müstakil evlerinizden olacaksınız hem ölene kadar borçlanacaksınız.
    Kentsel dönüşüm, eski evinizin yıkılıp hiçbir borçlanma olmadan yenisi yapılması değil. Devlet, rayiç bedelden yani düşük bedel göstererek evinize fiyat biçiyor, evinizi yıkıp yeni yapacağı evi size fahiş fiyata satıyor.

    Proje güzel, gönül ister ki Bayburt böyle olsun ama güneydoğuya geçilen tolerans ne yazık ki Bayburt’a geçilmiyor.
    Türkiyenin en küçük ili diyoruz ama Bayburt gibi bir yerden bile devlet menfeat bekliyor.

    son pişmanlık fayda vermez. kentsel dönüşümü iyi araştırın, öyle kabullenin veya reddedin.

  2. Suat dedi ki:

    Bu kadar ekonomik sıkıntı varken insanların eline 3 kuruş vererek evinden etmek hakka uygunmudur insanlar arada ki farkı ne ile karşılayacaklar bunların hesabı yapıldı mı ben şahsım adına 2 cihanda da davacıyım ALLAH CC hesabını hem burada hem ahirette INŞAALLAH çok ağır sorsun

  3. Kubilay EREL dedi ki:

    Kentsel dönüşüm çok önemli haklısınız ama
    halkımızın cebinden para çıkmadan bu projeyi gerçekleştirmek gerekiyor …
    İnşallah dokuz ay sonra yerel şeçimlerde başkan olursam sevgili haklımı vatandaşlarımı magdur etmeden cebinden para çıkarmadan zahit , veysel , karasakal ve tuzcuzade mah kentsel dönüşüme sokarak Bayburtu yenileyeceğiz …

  4. Bayburtlu dedi ki:

    Genç Osman mahallesinde hak sahipleri yıllarca kentsel dönüşüme aptalca karşı çıktılar ve proje en sonunda iptal edildi şimdi tuzcuzade mahallesi için çalışılıyor, hak sahipleri umarım akıllılık edip kentsel dönüşüme karşı çıkmazlar.