Dolar 32,3343
Euro 35,1710
Altın 2.245,19
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 6°C
Az Bulutlu
Bayburt
6°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 1°C
Cum 3°C
Cts 7°C

Patatesin tansiyonu yükseldi! Mutfağın ateşi düşmüyor

Patatesin tansiyonu yükseldi! Mutfağın ateşi düşmüyor
16 Ocak 2022 21:11 | Son Güncellenme: 17 Ocak 2022 08:34
A+
A-

Ülke genelinde olduğu gibi Bayburt’ta son dönemlerde meyve ve sebze fiyatlarının hızla yükselmesi satıcı ve vatandaşları olumsuz şekilde etkilemeye devam ediyor.

Yüksek fiyattan aldıkları ürünleri kar payı koyarak satan sebze ve meyveciler, durumun kendileri ile ilgili olmadığını belirtirken vatandaşlar da market ve manavlarda elleri boş dönmeye başladı.

Dar gelirli ailelerin sofralarından eksik olmayan patates bile vatandaşın alım listesinden düşmeye başladı. Kilosu 6-7 TL arasında değişen patatesin tanesi 2 lirayı geçmeye başladı. Diğer bir değişle 15 adet patates 35 TL oldu. Bir yıl önce öncesinde 5 kilo patatesi rahatlıkla alan orta gelirli aileler ise şimdi ancak bir kilo alabildiklerini ifade ediyorlar. Artık yemek yapmanın zorlaştığını ifade eden kadınlar ise mutfağın ateşinin her geçen gün yükseldiğini belirterek şikayetlerini dile getiriyorlar.  

Bayburt’ta manav ve marketlerde sebze ve meyvelerin bir çoğunun ortalama kilogram fiyatları şöyle:

Salatalık : 13 TL

Domates : 8.5 TL (Farklı cins domatesler ise 15-20 liraya kadar fiyatı değişiyor)

Dolmalık biber : 16  TL

Sivri Biber Acı : 16 TL

Patates : 6.5 TL

Soğan  : 4 TL

Sarımsak : 25 TL

Kabak : 10 TL

Patlıcan : 17.50 TL

Ispanak : 5 TL

Marul : 5 TL

Mandalina : 8 TL

Portakal : 9 TL

Nar : 10 TL

Elma : 10 TL

Ayva : 10 TL

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.