Dolar 32,5844
Euro 34,8069
Altın 2.511,28
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 25°C

Son 4 Yılda 1388 Kişiye Sertifika Verildi

Son 4 Yılda 1388 Kişiye Sertifika Verildi
13 Temmuz 2016 10:30
A+
A-

Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Merkez, İlçe ve köylerde düzenlenen tarım ve hayvancılık konusunda mesleki eğitim kurslarını sürdürmeye devam ediyor.

Son dört yıl içerisinde düzenlenen 43 kursta toplam 1388 çiftçiye tarımsal konularda mesleki eğitim verilerek sertifika sahibi yapıldı.

Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut konuylamilgili yaptığı açıklamada;İlimizde tarımla ilgili bilgi altyapısını güçlendirmek için eğitim ve yayım çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu çalışmaların önemli bir ayağı mesleki eğitim kurslarıdır. İl ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüklerimizle işbirliği içerisinde bu kurslara ağırlık vererek devam ettiriyoruz. Bu kurslarda çiftçilerimiz tarımın değişik konularında bilgi birikimlerini arttırdığı gibi, kurs sonucunda almış oldukları sertifikalar, yeni proje desteklerinden yararlanmalarında da önemli bir avantaj sağlıyor.

Halen arıcılık başta olmak üzere, sığır yetiştiriciliği, koyun yetiştiriciliği, sürü yönetim elemanı genç çiftçi, Gıda hijyen eğitimi gibi konularda eğitimler düzenlenmekte olup diğer tarımsal konularda da belli sayıda talep olması durumunda kurs açılabilmektedir. Özellikle arıcılık gibi özel bilgi isteyen üretim kollarına öncelik verildiğini arıcılık alanında ilimizde önemli bir gelişme potansiyeli bulunmakta olup, bu doğrultuda yürüttüğümüz eğitim ve proje çalışmaları ile ilimizde arıcılığın gelişmesi ve koloni sayısının arttırılmasının hedefliyoruz” dedi.

????

????

?

?

?

?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.