Dolar 32,3367
Euro 35,1613
Altın 2.242,18
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 6°C
Az Bulutlu
Bayburt
6°C
Az Bulutlu
Çar 7°C
Per 2°C
Cum 3°C
Cts 7°C

Demirözün’de meydana gelen selde hayvanlar telef oldu

Demirözün’de meydana gelen selde hayvanlar telef oldu
1 Ağustos 2021 19:31 | Son Güncellenme: 1 Ağustos 2021 20:51
A+
A-

Demirözü ilçesine bağlı Yazıbaşı (Aşağı loru) köyünde etkili olan dolu ve sağanak yağışın sele dönüşmesi sonucu 11 hayvan telef oldu.

Alınan bilgiye göre, Demirözü ilçesine 12 kilometre uzaklıkta bulunan Yazıbaşı köyünde bugün saat 16,30 sıralarında dolu ve sağanak yağış sonrası sel oluştu. Yarım saat süren yağış sonrası 6’sı büyükbaş 5’i küçükbaş olmak üzere 11 hayvan telef oldu.

Kısa sürede köye ulaşan Bayburt İl Özel İdaresi ekipleri 4 iş makinesi ve 8 personelle selin meydana getirdiği tahribatı temizlerken, diğer taraftan ise sular altında kalan evlerden ve ahırlardan vidanjörle suları boşalttı.

Köyde oluşan selin etkisiyle 4 evi ve 8 ahırı ve samanlığı su bastı. Salih Kara’nın 6 büyükbaş, Muzaffer Budaklı’nın ise 5 küçükbaş hayvanı telef oldu.

İl Özel İdaresi genel sekreteri Hayrettin Koçyiğit ve genel sekreter yardımcısı Ensar Yerlikaya’nın da çalışmalara katıldığı Yazıbaşı köyünde hasar tespit çalışmaları yapılacak.

Bayburt İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ramazan Yiğit, İl Tarım ve Orman Müdürü Selami Ersen’de sel baskınına uğraya Yazıbaşı köyünde çalışmaları takip ettiler.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.