Dolar 32,6067
Euro 34,7737
Altın 2.490,71
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 20°C

Sağlık-Sen Bayburt Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Sağlık-Sen Bayburt Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kurulu Yapıldı
7 Kasım 2022 11:29 | Son Güncellenme: 7 Kasım 2022 14:10
A+
A-

Bayburt’ta Sağlık Sen 4. Olağan Genel Kurulunda mevcut başkan Gökhan Akdağ yeniden başkanlığa seçildi.

Bayburt Öğretmenevinde gerçekleşen genel kurula, AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Sağlık İl Müdürü Dr. İlker Hancı, Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, Trabzon Şube Başkanı İdris Aydın, Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman, Erzincan Şube Başkanı İbrahim İçoğlu, Gümüşhane Şube Balkanı Engin Karabulut, Tunceli Şube Başkanı Kadir İşitmen ve üyeler katıldı.

Tek liste halinde gidilen seçimde konuşma yapan Akdağ şunları söyledi:

“Memur-Sen’imizin kurucu Genel Başkanı Şair, Yazar ve Fikir İnsanı Mehmet Akif İnan ve Kovid19 salgını vesilesiyle aramızdan ayrılan Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcımız Abdülaziz Aslan başta olmak üzere; Erdemliler Hareketi olarak Memur-Sen’imize ve Sağlık-Sen’imize gönlünü ve ömrünü verenlerle birlikte, özellikle Kovid19 mücadelesinde hayatını kaybeden tüm sağlık şehitlerimize ve teşkilat mensuplarımıza Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Memur-Sen ve Sağlık-Sen bir gönül, bir sevda, bir dava hareketidir… Kurucu Genel Başkanımız merhum yazar, şair, mütefekkir Mehmet Akif İnan’ın işaret ettiği yarının Türkiye’sini inşa edecek bir “Erdemliler Hareketi’dir.

Dolayısı ile bu davanın mayasında Besmele vardır, adalet, hakkaniyet ve doğruluk vardır. Elif gibi dimdik durarak, hiç kimsenin karşısında eğilmemek vardır. Haksızlığa karşı susmamak, hakikati haykırmak vardır. Bu şuurla başladığımız dava yolculuğu, bugünde aynı duruş ve ilk gün ki heyecanla devam etmektedir.

Her geçen gün ilmek ilmek ördüğümüz tuğla tuğla büyüttüğümüz Bayburt Sağlık Sen ailesi olarak, genel merkezimizin tam desteğiyle, mücadele azmimizle, dava bilincimizle, sendikal tecrübemizle, sahaya ve sorunlara olan hâkimiyetimizle, sorun üretmeyi değil sorun çözmeyi hedefleyen sendikal vizyonumuzla göz bebeğimiz olan siz vefakâr ve cefakâr teşkilatımızla birlikte yolumuza devam ediyoruz.

Ancak yol bitmiyor, sorunlar da bitmiyor. Buna mukabil mücadelemiz ve kararlı irademiz de bitmeyecek. Bu bilinçle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da azmimize azim, çabamıza çaba katarak çalışmaya, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın haklarını, daha da geliştirmeye, sahada ve masada her alanda onların yanında olmaya devam edeceğiz. Ta ki bu ülke de sağlık çalışanlarının emeklerine  “ucuz iş gücü” olarak değil, birer “İnsan “olarak kıymet verilene kadar.

Elbette sivil toplum örgütlerinde seçimler demokrasilerin bir gereğidir. Geçmiş 4 yılımızın muhasebesini yapmanın yanı sıra, geleceğe dair hedeflerin belirlenmesi, ortak aklın etkinleştirilmesi ve sürekli güncellenen sorunlar karşısında sendikal duruşumuzun omurgasını oluşturacak önemli bir köşe taşıdır. Zira sahada yalan yanlış bilgilerle ortalığı karıştırmak isteyenler sizler sayesinde umduklarını bulamadı. Sendikal faaliyetlerimizi gölgelemeye çalışanlar ancak bu büyük teşkilatın gölgesinde kaldılar. Memnuniyetle ifade etmeliyim ki bu durum doğru yolda olduğumuza işaret eden aynı zamanda da göğsümüzü kabartan büyük bir onurdur.

Küreselleşme ve dünya çapında artan rekabet, sendikaların hem kendi durumlarını gözden geçirmeye, hem de gelecek için stratejiler belirlemeye itmektedir. Klasik ücret sendikacılığına dayalı sendikacılık anlayışı, yerini sosyal taleplerin yoğun olduğu “hizmet sendikacılığına bırakmaktadır. Bunu gerçekleştirebilmek için güçlü bir sendikaya ihtiyaç vardır. Bu bilinçle Sağlık-Sen Bayburt Şubesi olarak; üye sayımızı her geçen gün artırıp, güçlü sendika hedefimize doğru yürümekteyiz. Bu başarı siz teşkilatımızın küçümsenemeyecek bir başarısıdır. Bu dönemde bizleri destekleyen ve yalnız bırakmayan teşkilatımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Sağlık-Sen Bayburt Şubesi olarak güçlü ve inanmış bir teşkilata sahibiz ve bununla onur duyuyoruz. Teşkilatımızdan aldığımız bu güçle ve sizlerin teveccühüyle, hiç durmadan, duraksamadan mücadelemize devam etmek arzusunu taşıyoruz. İşte bu gün bu arzunun bir kez daha omuzlarımıza yeni sorumluluklar yüklendiği müstesna bir gün olacaktır.

Geçtiğimiz süreçte sağlık çalışanlarının gündeminde yer alan gelişmelere objektif  bir gözle bakıldığında, gerek taleplerin çıtasının ne kadar yükseldiği, kazanımların ne kadar çeşitlendiği, gerekse beklentilerin geçmiş yıllara nazaran daha da büyük umutlular taşıdığı Sağlık-Sen’in mücadelesinin ne kadar etkili ve yerinde olduğunun bir göstergesidir. Geçmişte hayal dahi edilemeyen konular bu gün Sağlık-Sen’in gündeminde kazanılmış haklar olarak yer almaktadır.

Biz her zaman “Yaparsa Sağlık-Sen yapar” diyoruz. Bu söylem öylesine söylenmiş içi boş bir slogan değildir. Artık herkes tarafından kabullenen bir gerçektir. Zira gerek ideolojik gerekse sendikal bakış açılarımızın farklı olduğu çevrelerce de dile getirilen bir durumdur. Kazanımlarımızın karşısında çoğunlukla takdir ifadelerini memnuniyetle müşahede ediyoruz. Bir gün herkes iyi ki varsın Sağlık Sen diyecektir. Sağlık Sen’in sadece mensuplarının değil tüm sağlık çalışanlarının sorunlarına sahip çıkan büyük bir aile olduğu bütün çevrelerce takdir edilmektedir.

İşte bu uğurda siz değerli yol arkadaşlarımın takdirine mazhar olmak için yüklediğiniz sorumluluğun bilincindeyiz. Her daim bu sorumluluğun gereğini yerine getirmek ve mensubu olmakla gurur duyduğumuz Erdemliler Hareketi bayrağını layıkıyla taşımak için elimizden  gelen gayreti göstereceğimize söz veriyoruz..

Memur-Sen’imizden, Sağlık-Sen’imizden ve siz değerli mensuplarımızdan aldığımız güçle, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın refahı, huzuru ve geleceği için hep birlikte çalışacağız ve hep birlikte başaracağız. Buna yürekten inanıyoruz..

Sizler bizlere güvendikçe, bizler de başımızı her çevirdiğimizde yanımızda ve arkamızda sizleri gördükçe başarıya ulaşmamız kaçınılmaz olacaktır.

Bu nedenle bugün burada bu güzel atmosferde yeniden doğacağız, tazeleneceğiz ve hep birlikte kendimiz, çocuklarımız ve ülkemiz için mücadeleye devam edeceğiz.

Sözlerimin bu bölümünde yeni kurulan sendikalara da değinmeden geçmek istemiyorum. Malum mantar misali türediler. Bu sendikaların sözüm ona adları yeni içleri eski, adları genç ruhları çoktan yaşlanmış. Elbette sendikal mücadele için sendika kurmak herkesin hakkıdır ama herkesin de harcı değildir. Göründüğü kadarıyla kişisel ihtiraslarla, yarım yamalak ikbal tatmini için atılan bu adımların başarıya ulaşma şansı bizce mümkün değildir. Ülke gerçeklerinden kopuk vaatlerle bir iki üye devşirerek yapılacak sendikacılık olsa olsa kaptı kaçtı sendikacılığıdır. Bizim yolumuzda ihtiras, fitne fesat, umut tacirliği ve kişisel gelecek kurtarma gündemi yoktur. Bizim davamızda bir olmak, dayanışmak, paylaşmak ve samimiyet vardır. Açıkça ifade etmeliyim ki bu sendikaların yapacağı bir tek şey vardır. Oda Sağlık Sen’imizin yıllar boyu süren mücadeleleri ile elde edilen kazanımları sahiplenmek olacaktır. Bundan öteye gidecek ne gelecek tasavvurları nede sendikal tecrübeleri vardır. Şahsım olarak sormak isterim. Temeli besmele ile atılan, hakkaniyet ve samimiyet ilkesi ile duvarları örülen, milli ve manevi değerlerle çatısı kapanan sendikal mücadelemiz ile bunların ne idüğü belirsiz, bir kaç kişinin şahsi menfaat arayışından ibaret olan adeta gecekondu sendikacılığını bir mi tutacağız.  Bu teşkilatın elde ettiği birikimin zaten buna izin vermeyeceğine olan inancım sonsuzdur. Bunlar kaybetmeye mahkûmdur bu böyle bilinmelidir.

Sözlerime son verirken bugün bizleri yalnız bırakmadığınız için her birinize ayrı ayrı yürekten teşekkür ediyor, genel kurulumuzun sendikal geleceğimize yeni umutlar ve yeni kazanımlara vesile olması dileğiyle hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.”

Gökhan Akdağ’ın başkanlığında oluşan yönetim kurulunda yer alan isimler şöyle: 

Sevinç Şık Akkoyun 

Ömer Namık Hoso  

Hazar Altundaş  

İlknur Eyri

Umur Kahrıman 

Fatih Oruç       

 

 

 

                    

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Bayburtlu dedi ki:

    Sadece Ak Parti’nin kongreye katılması ilginç diğer partiler çağırıldı da gelmediyse sıkıntı onlarda yok çağırılmadıysalar sıkıntı sizde demektir.Siz bence kendinizi sorgulayın Sivil toplum Kuruluşu (STK) muyuz değilmiyiz diye bence değilsiniz.
    Ak Partinin sağlık alanındaki temsilcilerisiniz…