Dolar 32,3755
Euro 34,9680
Altın 2.325,67
BİST 9.057,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Rektör Coşkun, Uluslararası Öğrencilerle Buluştu

Rektör Coşkun, Uluslararası Öğrencilerle Buluştu
27 Ekim 2015 21:36 | Son Güncellenme: 27 Ekim 2015 22:43
A+
A-

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Bayburt Üniversitesinde okuyan uluslararası öğrencilerle bir araya geldi.

Uluslararası İlişkiler Ofisi’nin organizasyonuyla Dede Korkut Kampüsü Personel Yemekhanesi ’inde düzenlenen etkinlikte Uluslararası Öğrenciler Başkanı Baracka Jiza, Rektör Coşkun’a isteklerini iletti.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, uluslararası öğrencilerin isteklerini, görüşlerini ve düşüncelerini dinledikten sonra yaptığı açıklamada öğrencilerle yakından ilgilenmek amacıyla Bayburt Üniversitesi’nin böyle bir organizasyon gerçekleştirdiğini ifade ederek öğrencilerden kendi kültürlerini yansıtan bir gece düzenlemelerini istedi.

Rektör Coşkun, “Üniversitemizde Azerbaycan’dan, Kırgızistan’dan, Burundi’den, Irak’tan, Suriye’den, Fas’tan, Hollanda’dan, Somali’den, Türkmenistan’dan, Afganistan’dan, Filistin’den, Moğolistan’dan, Gürcistan’dan, Moritanya’dan, Rusya’dan, Çin’den ve Yemen’den öğrencilerimiz var. Üniversitemizde her yıl uluslararası öğrenci sayısı büyük oranda artıyor.  Bu durumun, Bayburt Üniversitesi’nin eğitim-öğretim kalitesinin artışı ile uluslararasılaşma yolunda atılan adımların sonucunda ortaya çıktığını düşünüyorum.” dedi. 

Uluslararası öğrencilerden kültürlerini yansıtacak bir gece organize etmelerini isteyen Rektör Coşkun, “Üniversitemize çeşitli ülkelerden gelen öğrencilerimizden en yakın zamanda kendi kıyafetlerini giyerek, ülkelerine özgü enstrümanlarıyla güzel bir gece düzenlemelerini bekliyoruz. Ben Afrika ülkelerinde de Orta Asya’da da bulundum.  Bu ülkelerin sanatsal faaliyetlere çok yatkın olduklarını biliyorum. Bu anlamda da siz öğrencilerimizin kabiliyetli olduğunu düşünüyorum. Bu buluşmaya katılımınızdan dolayı mutluluk duyduğumu belirtiyor, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Uluslararası öğrenciler ise Bayburt Üniversitesi’nde bulunmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirerek kendilerine gösterilen yakın ilgiden dolayı Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun’a, akademik ve idari birim yöneticilerine teşekkürlerini sundular.

01-BH8A2294 11-BH8A2252

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.