Dolar 32,5431
Euro 34,9157
Altın 2.429,23
BİST 9.699,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
26°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 22°C

Bayburt’ta Kültür Sohbetleri Devam Ediyor

Bayburt’ta Kültür Sohbetleri Devam Ediyor
7 Aralık 2015 14:31 | Son Güncellenme: 7 Aralık 2015 19:45
A+
A-

Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği’nin (BAYDER) ‘in başlattığı ve kendi dernek binasında her hafta gerçekleştirdiği Kültür Sohbetleri programı devam ediyor.

Kültür adına her birçok etkinliğin var olduğu programda bu hafta BAYDER Başkan Yardımcısı Mutlu Adak tarafından  “Bayburt’un Kültür Varlığı” üzerine kısa bir sunum ile programa başlandı. Adak, Bayburt’un kültürel değerlerini ana başlıklar halinde anlatarak, unutmayan unutturmayan ve kültürünü yaşayan bir nesil için bu tür etkinliklerin gerekliliğine değindi.

Kartol közlemesi ve çay ikramıyla koro olarak Bayburt türkülerinin de söylendiği programda unutulmaya yüz tutmuş mahalli mahkeme geleneğine de yer verilerek temsili mahkeme kurularak konuklardan birisi hakkında “mahkeme” kuruldu.. Doğaçlama olarak görülen dava, mahkeme geleneğinin yaşatılmasıyla son buldu.

BAYDER Başkanı Fatih Dündar, “ Programlarımıza katılım sağlamak isteyenler BAYDER dernek ofisimizde her hafta cuma günleri akşam saat 19:00 de gerçekleştirilen kültür sohbetlerine katılabilirler “dedi.

Haber:BAYDER

3 1 2

 

YORUMLAR

  1. masum dedi ki:

    Mahkeme boyutunda mahkeme heyeti üyesinin fotoğrafları gösterirken “1400,1800,2000’li yıllar Millat’tan önceden bahsediyoruz herhalde” demesi biraz tuhaf olmuş! Derneğin adı Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği (BAYDER)İilk konuşmayı yapan arkadaş yanılmıyorsam Tarihci ve böyle bir bariz yanlışı düzeltmemesi dikkatimi çekti. 1800’lü yıllardaki fotoğraf nasıl Millattan önce oluyor.Milattan önce fotoğraf mı vardı? Bayburt Tarihi,kültürü ve Edebiyatı içi oluşturulan bu güzel derneğimizin çalışmalarına katkı mahiyetin de bir yorum yapmak istedim.Saygılar…

  2. Tevfik dedi ki:

    Çok güzel bir etkinlik, mahkeme bölümü harika olmuş. Emektarları tebrik ediyorum.