Dolar 32,6064
Euro 34,8200
Altın 2.513,44
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 24°C

Kayak Malzemeleri Kursiyerlere Teslim Edildi

19 Ocak 2016 22:51 | Son Güncellenme: 3 Şubat 2016 22:49
A+
A-

Bayburt Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ile Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) iş birliğiyle gerçekleştirilen “Kop Şenleniyor” projesinde, kursiyerlere kayak malzemeleri teslim edildi.

Bayburt Valisi Yusuf Odabaş malzemelerin dağıtımı öncesi şunları söyledi;

Kayak sporuyla ilgili bir dağıtım programında birlikteyiz. Bayburt ilimiz soğuk bir il. Soğuk illerin nimet olan konularından birisi de kayak sporudur. Kop kayak tesisinde bir takım alt yapı eksikliklerimiz var. Ama inşallah Devletimiz hükümetimiz üçlüdür. B,z bu kayak sporunun en iyi bir şekilde yapılabileceği bir şekli ile kop dağı kayak merkezini programımıza aldık. Bu program dahilinde öncelikle turizm merkezi alanı ilen edilmişti. Turizm merkezi alanı karayollarının tüp geçit (Tünel) dolayısıyla yapılan değişiklikle yeniden revize ediyor ve imar planını yapıyoruz. Bunları yaparak kayak merkezinin hukuki sıkıntılarını çözmüş olacağız. Daha sonra imkanlarımız dahilinde bu merkezin alt yapı yatırımlarını gerçekleştirmeye gayret edeceğiz. Yapılan proje kapsamında kayak öğrenecek olan kursiyerlere başarılar diliyorum” dedi.

Bayburt Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu kursla ilgili şu bilgileri verdi;

Bayburt Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü olarak Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ile bu yıl “Kop Şenleniyor” isimli bir proje gerçekleştirdik. Bu proje kapsamında hiç kayak bilmeyen 40 çocuğumuz ve 20 yetişkin kop dağında kayak yapmayı öğrenecekler. Bu kayakçılarımıza kurs bitiminde lisans çıkarılacak. Yaklaşık 110 bin lira olan bu projede bu gün gerçekleştirmiş olduğumuz etkinlikte, kursumuza katılacak olanların kayaklarını dağıttık. Yine bu kurs kapsamında kursiyerlerimizi kop dağına ücretsiz olarak ulaşımlarını  sağlayacağız. Ayrıca 40 çocuğumuza ücretsiz öğlen yemeği vereceğiz. Projenin sonunda ise bir şenlik gerçekleştirerek projemizi sonlandırmış olacağız.  

Kop Şenleniyor projesinde yer alan kursiyerlere kayak malzemelerinin teslim edilmesinde, Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Belediye Başkan Vekili Nevzat Köse, İl Meclis Başkanı Yusuf Elçi, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu ve kursiyerler katıldı.

https://www.youtube.com/watch?v=ilG1tV_QkPM

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.