Dolar 32,3283
Euro 35,0825
Altın 2.297,56
BİST 8.989,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bayburt Kalesinin Maketi Ziyaretçi Akınına Uğruyor

22 Şubat 2016 21:14 | Son Güncellenme: 14 Mart 2016 09:49
A+
A-

Bayburt İl Kültür Müdürlüğü iki ay önce başlattığı Bayburt Kalesinin Maketini halkın ziyaretine açtı.

Bayburt’un en önemli Tarih ve Kültür değeri olan Bayburt Çinimaçin Kalesinin maketi, iki aylık bir çalışma sonrasında Şair Zihni Kültür Merkezi binasında halkın ziyaretine açıldı. İl Kültür Müdür Yardımcısı Bekir Kurtoğlu yaptıkları maket kale ile ilgili şunları söyledi, “ Bu çalışmamızın en önemli amaçlarından birisi Bayburt kalesinin nasıl olduğunu mefrak eden herkese anlatabilmektir. Çünkü Kalemiz Bayburt için olmazsa olmaz tarihi değerlerimizden birisidir. Bu düşünceyle yola çıkarak, kalemizin maketini İstanbul Büyük Şehir Belediyesinin minyatürüne nasıl taşıyabiliriz dedik. Yaptığımız yazışmalardan sonra 2017 yılının sonuna Bayburt Kalesi için minyatürden yerimizi hemem hemen almış durumdayız. Bu gelişmeler sonrasında bir arge çalışması başlattık ve böyle bir proje oluşturduk.

İki ay gibi bir sürede tamamen gönüllü dört arkadaşlarımızla mesai saatleri sonrasında kalemizi bu şekle getirebildik. Tamamen bitmemesine rağmen şimdiden ziyaretçileri çoğaldı ve insanlar bu maket kale önünde resimler çektirmeye başladılar” diye konuşan Kurtoğlu, kale içerisinde yıllar öncesinden bulunan Ebu’l Feth Camisiyle ilgili açıklamalar yaptı ve geleceğe yönelik Bayburt Kalesi hakkında İl Müdürlüğü olarak neler düşündüklerini dile getirdi.

https://www.youtube.com/watch?v=iURfkSv-1Ng

 

YORUMLAR

  1. ali dedi ki:

    Bayburt ta medya denilince Bayburt Medya aklıma geliyor neden mi ?
    Yaklaşık bir yıldır aynı haberi bir kaç medyada takip ediyorum tarafsız ve adil davranıp Bayburt un yararına olan ve birilerinin yalakalığını yapmayan, saygılı ve seviyeli bir medya olarak sizi tebrik ederim.
    Günümüz Türkiyesinde ulusal medyanın bir çoğunun hangi amaç uğruna çalıştığını paralel yapı ve diğerleriyle görmekteyiz son olarak ta Can Dündar denen kişilerin çokluğu da maalesef taşrada kendilerini gazeteci olarak zanneden bukalemun kişilikli şahıslara örnek olmaktadır.
    Bayburt kalesinin minyatürüne gelince, farklı iki medya da haberi takip ettim ve kimlerin hangi amaç doğrultusunda haber yaptığını daha iyi anladım. amaç ”üzüm yemek değil bağcıyı dövmek” olduğunu herkes açıkça görülmektedir.
    Bu gibi sanatsal çalışmaları sodes vb. gibi ajanslardan para almadan yapan kurum kuruluşlara ödül verilmeli bence. saygılar

  2. alim dedi ki:

    merhabalar eser gerçekten güzel emeği geçenlere teşekkür ederiz bu veya benzeri eserlerin minyatürk içinde yapılıp orada sergilenmesi lazım ben bir talep yazısı yazmıştım minyatürke heyete sunacaklarını iletmişlerdi fakat biçok eser orada sponsorlar tarafından yapılmış sayın bakanımızın sponsorluğunda minyatürkün en güzel eserleri Bayburt adına yapılabilir tanıtımımız için çok önemli Bayburt medyadanda bununla ilgili bir haber bekleriz farkındalık için …

  3. adem dedi ki:

    süper bir çalışma olmuş emeği olanların ellerine sağlık bu arkadaş kültüre geçtikten sonra binanın merdivenlerinden tutun kalenin kapısına kadar uğraş verdi umarım azmini kimse kırmaz

  4. tibet dedi ki:

    Bazen insanlar, önlerindeki kocaman ve heybetli şeyleri görmeden pas geçerler. Çok değerli Bayburt Kalesinni küçültüp aslında neyi kaçırdığımızı gösterdiğiniz için emeğinize sağlık.

    Eleştrilcek hiç birşey yok ancak fon müziğinin daha canlı, insanları hüzünlendirmeyen ama heyecanlandıran bir müzik olarak değişirseniz daha etkileyici olabilir. Belki kale deyince akla güç, kudret, savaş, mücadele geldiğinden daha heybetli ve güçlü bir müzik olmalı..

    Bravo size !