Dolar 32,5241
Euro 34,8483
Altın 2.429,49
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Az Bulutlu
Bayburt
24°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 24°C

Katarlı Prof.Khan Bayburt Üniversitesinde Seminer Verdi

Katarlı Prof.Khan Bayburt Üniversitesinde Seminer Verdi
3 Şubat 2015 11:26 | Son Güncellenme: 20 Ocak 2020 17:02
A+
A-

Katar Üniversitesi Matematik-İstatistik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Safeer Hussain Khan, Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Video Konferans Salonu’nda bir seminer verdi. 

Bayburt Üniversitesi’nin davetlisinin davetlisi olarak Bayburt’a gelen Prof. Safeer Hussain Khan, “Üç Adımlı ve Üç Dönüşümlü İterasyon Yönteminin Contractive Like Operatörlerin Ortak Sabit Noktalarına Yakınsaması” başlıklı seminerde ilk olarak sabit nokta kavramı, bazı dönüşüm tanımları ve temel iterasyon metotlarını anlattı. 

Seminerde sabit nokta teorisinin öneminden ve kullanım alanlarından da bahseden Prof. Khan, yeni tanımlanan bir iterasyon yöntemi için elde edilen sabit nokta teoremleri ve ispatlarını katılımcılarla paylaştı. 

Prof.Khan, sabit nokta teorisinin fizik, mühendislik, ekonomi ve oyun teorisinde geniş uygulama alanlarına sahip olduğunu, uygulamalı matematikte verilen bir denklemin çözümünün olup olmadığının sabit nokta teorisi yardımıyla bulanabileceğini, denklemde kullanılan dönüşümün (fonksiyonun) sabit noktası varsa o denklemin çözümünün var olduğunu söyledi. 

Khan sabit nokta teorisi ile ilgili yapmış olduğu bir çalışmayı ise Bayburt Üniversitesi akademisyenleri ile paylaştı. Prof. Khan’ın Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Sezgin Akbulut ile de ortak çalışması bulunuyor. 

Seminere Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Sezgin Akbulut yanı sıra Atatürk Üniversitesi Matematik Bölümü Başkanı Prof.Dr.Murat Özdemir, Erzurum Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Aydın, Atatürk Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Abdullah Kopuzlu, akademisyenler ve Matematik öğretmenleri katıldı. 

Seminer sonunda ise Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Sezgin Akbulut tarafından Prof. Safeer Hussain Khan’a Bayburt Üniversitesi logolu çini tabak hediye edildi.

11111 22222222 333333333

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.