Dolar 32,4768
Euro 34,9560
Altın 2.436,58
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 22°C

Şair Zihni Kültür Merkezi binası deprem riski nedeniyle başka bir binaya taşındı

Şair Zihni Kültür Merkezi binası deprem riski nedeniyle başka bir binaya taşındı
25 Mart 2023 20:37
A+
A-

Bayburt şehir merkezinde 2007 yılından buyana hizmet veren Şair Zihni Kültür Merkezi binası deprem riski nedeniyle İl Özel İdaresi binasına taşındı.

Şair Zihni Kültür Merkezi binasının deprem risk analizi raporları sonucunda binanın risk taşıması sebebi ile binanın boşaltılması kararının ardından kısa bir süre önce hizmete kapatıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve bağlı birimleri olan Müze Müdürlüğü ile Halk Kütüphanesi Müdürlüğü hizmetlerini yürütmek üzere bundan böyle İl Özel İdaresi binasında devam ettirecek. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Özel İdaresi binasında devam eden onarım çalışmaları tamamlandıktan sonra hizmete hizmet vermeye başlamış olacak.

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Bayburtlu dedi ki:

    Az katlı ve kısmen yeni bir kamu binası depremde yıkılma riski mi taşıyor, denetimsizliğe kurban gitmiş o kadar para. Taşındıklari il özel idare binası kültür merkezinden daha vahim gözüküyor. Şehirde ufakta olsa bi salon vardı diyorduk ondan da olduk.
    Bu kente büyük bir konferans salonu, sinema salonu, doğru düzgün bir halk kütüphanesi ve spor salonu lazım. En temel sosyal birimlerden bile muzdarip şehir. Sanırım yeni spor salonu yapılıyor, umarım diğerleride yapılır. %80 üstünde iktidara oy çıkan bir kentin bu kadar geri kalmış olması sorgulanmalı, bu kadar vurdumduymaz olunmaz.

  2. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Çoruh nehrinin kenarlarındaki tüm binalar risklidir ve yıkılmalıdır.. O irade ve güç nerede ?.. Bayburt da ki İmar ve yapılaşma herkesin ÇIKARINA göre şekillenir. Yüzleri kızarmaz hiç bir şey olmamış gibi de davranırlar tüm partilerin, STK’ ların üstüne de çökmüş, dedikleri dediktir , kimsenin feryat ve figanını duymazlar . ifadelerimizin eksiği var fazlası yok.. İtirazı olan var mı ?..

    1. gizliolsun dedi ki:

      nerde para gelsin haram gelsin hiç helal lokma aramaz o zengin tayfası anlarsın 🙂

  3. Ömer yigit dedi ki:

    Daha boyası kurumadi binanın yapilali kaç sene oldu kardeşim de böyle bir karar verildi bu binayı kim yaptı ise adalet karşısında hesap vermeli calanlardan çaldıklarını hesabı sorulsun ayıp ya Allah ıslah etsin inşallah

  4. Vatandas dedi ki:

    Helal olsun Bayburt da sadece kültür binasımi risk liymis başka yokmu mesele zahit mah Veysel mah eski yapılarda biravu demekki Bayburt da başka risk li ev bina yok he vay be

  5. bayburtlureis dedi ki:

    daha yeni yapılmıştı 10 yıllık bina demekki neymiş calmayacan yapacan arkadaş sefaf olacaksın . bana kalsa o binayı yapanlar kim se hemen hesap sorulmalı .

  6. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Koruk mevkiisin de tarım arazisi üzerine yapılan bu Ş. Zihni kültür binası ve öğretmen evi beraber yıkılıp yerine hiç bir şey yapılmamalı , lütfen kör, sağır ve bilmiyorum diyerek üç maymunu oyamayın.. İlgili ve yetkililere duyurulur…

    1. Bayburtlu Garip dedi ki:

      Şu soruyu da soralım. Acaba bu yerler Gürsel Karapınar’a ait olsaydı bunları yine de söyler mi idi?

      1. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

        Bayburtlu garip, aynen söylerdim, bize altın tepside daha altın fırsatlar sunuldu ailece kabul etmedik. ismini açık yazsaydın , telefonla arar bu fırsatlar nelerdi anlatırdım.. Ağzın açık kalırdı , kendin bile şaşırırdın .. Bunu bilenler biliyor.. Hayırlı ramazanlar..