Dolar 32,5062
Euro 34,8299
Altın 2.490,55
BİST 9.539,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Hakan Kobal’dan Süleyman Burç’a Restorasyon Yanıtı …

Hakan Kobal’dan Süleyman Burç’a  Restorasyon Yanıtı …
6 Ekim 2015 14:46 | Son Güncellenme: 8 Ekim 2015 09:07
A+
A-

AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal, MHP İl Başkanı Süley Burç’un Konursu Camisiyle ilgili yaptığı açıklamasına  yazılı olarak cevap verdi.

AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal’ın basın açıklaması şöyle;

MHP İl Başkanı dün yaptığı basın açıklamasında, AK Parti’nin Konursu Camii restorasyonunu siyasi malzeme yaptığını söyleyen bir beyanı olmuştur.

7 Haziran seçimleri öncesi bir Konursu ziyaretimizde, cami avlusunda bir hemşerimiz Sayın Milletvekilimiz Sayın Naci Ağbal’a  gelerek;  Tarihi caminin öneminden bahsederek restorasyonunun acilen yapılması gerektiğini, bu konuda Vakıflar Bölge Müdürlüğünde bir Şube Müdürü ilgilendiğini, bilgi almak için o şube Müdürüne ulaşamadıklarını ifade etmişlerdi.

Sayın Milletvekilimiz de, daha henüz caminin avlusundan çıkmadan restorasyon çalışmasını daha hızlandırmak için Vakıflar Genel Müdürü’nü direk cep telefonundan arayarak, caminin özelliğini anlatmış, restorasyon çalışmasının hızlanmasını rica etmiştir. O günden soran Genel Müdürün Vakıflar Bölge Müdürüne talimatıyla prosedür hızlanmış, ihalesi tamamlanmış, çok yakın zamanda restorasyon inşaatı başlayacaktır.

Bu yapılan iş bir namaz sonrası, cami avlusunda tamamen Allah rızası için, bir siyasi beklenti gözetilmeksizin yapılan bir iştir.

13 yıldır Adriyatikten Çin Seddine kadar Türk Milletinin yürek coğrafyasında ecdadyadigarı yüzlerce cami, medrese, türbe, anıt, han, hamam, köprüyü restore ederek, tarihi mirasımızı yeniden ayağa kaldıran, bununla yetinmeyerek Kominist ülke Küba dâhil dünyanın dört bir tarafına Cami yaptıran, bir siyasi partiyi sadece kilise yaptılar diye karalamaya çalışmak ancak siyasi hezeyanlara boğulmuş, reel politikten bi haber siyasi kimliğin bir ifadesi olabilir.

Sayın İl Başkanının bu konuda yaptığı talihsiz açıklamayı Konursu‘lu hemşerilerimizin ve Milliyetçi Hareket Partisi tabanındaki kardeşlerimiz de dahil tüm Bayburtlu hemşerilerimin takdirine sunuyorum.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.