Dolar 32,5842
Euro 35,0317
Altın 2.460,71
BİST 9.890,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 20°C

FETÖ ‘den İhraç Edilenlerin Yargılanması Başladı

FETÖ ‘den İhraç Edilenlerin Yargılanması Başladı
7 Mart 2017 14:20 | Son Güncellenme: 7 Mart 2017 15:56
A+
A-

Bayburt’ta Fetullahçı Terör Örgütü Yapılanması yönelik devameden soruşturma kapsamında, İl Müftülüğünde görev yapan ve  KHK ile ihraç edilmiş olan 3 tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı.

Bayburt Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, tutuklu sanık B.D. örgütün “sağlıkçılardan sorumlu abisi” olduğu iddası ve “silahlı terör örgütü üyesi olma” suçlaması ile hakim karşısına çıktı. Sanık, örgütle bağlantısı olan Bayburt Nil Eğitim Kültür Vakfı’nın kuruluşunda yer aldığını, ancak bu vakfın öğrenci yurdu olarak yapılan binanın bir bölümünün dershaneye dönüştürülmesine karşı çıkarak 1998 yılında ayrıldığını söyledi. Kendisinden talep edilmesi üzerine bir dönem doktorların sohbetlerine katıldığını anlatan B.D, sohbetlerinde sadece Kur’an ve hadislerden bahsettiğini, örgütün ideolojisini aktarmasının söz konusu olmadığını savundu.

Tutuklu sanık F.P. ise devletin ve milletin yanında olan bir vatandaş olduğunu, kendisinin de 2007 yılına kadar herkesin katıldığı sohbetlere katıldığını söyledi. Mahkeme başkanının, Bank Asya’daki hesabını sorması üzerine sanık, dini hassasiyetleri gereği 2005 yılında Bank Asya’da hesap açtığını, 2010 yılında bir miktar para yatırdığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu bankadaki paraların çekilmesi talebi üzerine de bankadaki parasını çektiğini iddia etti.

Tutuklu sanıklardan N.H. de bu örgütle hiçbir bağının olmadığını ileri sürerek, kendisinin örgütle bağının Bank Asya’da bulunan hesabı ve arkadaş çevresi nedeniyle kurulduğunu, ancak bunların doğru olmadığını savundu. Bank Asya’ya para yatırmasının faizsiz bankacılık nedeniyle olduğunu iddia eden N.H, yurt dışı görevi yaptığı dönemlerde bu bankaya para yatırdığını ve parasını orada tuttuğunu ifade etti.

Toplam 44 tanığın dinlendiği ve tanık ifadelerinin hem idari tahkikat hem de savcılık sorgularındaki ifadelerle çelişmesi üzerine mahkeme heyeti, tanıklara çelişkili ifadeleri nedeniyle tepki gösterdi.

Mahkeme heyeti, dosyalardaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.