Dolar 32,5516
Euro 34,9670
Altın 2.423,82
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 23°C
Pts 21°C

Esnafa yönelik kredi limiti artırıldı, faizler düşürüldü

Esnafa yönelik kredi limiti artırıldı, faizler düşürüldü
18 Ekim 2022 10:43
A+
A-

Esnaf kredi desteği ile esnaf ve zanaatkâra Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeli yüzde 7,5 faizli kredi verilecek.

Bayburt Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil İbrahim Yöney, kredi limitleriyle ilgili bir açıklama yaptı.

Yöney, açıklamasında, faiz oranının yüzde 9’dan yüzde 7,5’a indirildiğini belirterek, kredi üst limitinin ise 350 bin liradan 500 bin liraya çıkarıldığını duyurdu.

Bayburt kooperatifinin Türkiye genelinde verilen kredi limitlerinin en üst basamağından esnafı yararlandırdığını ve 350 Bin TL olan üst limitin 500 Bin TL’ye yükseltildiğini ifade eden Yöney, bu kredilere 1 yıldan 5 yıla kadar bir zaman aralığında ödeme kolaylığı sağlandığını söyledi. 

Yeni limitler ve düzenlemelerin ardından Bayburt Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak da esnafa yönelik önemli kararlar aldıklarını söyleyen Halil İbrahim Yöney, “Bundan böyle 50 Bin TL krediyi tek kefille, 100 bin TL krediyi iki kefille ipotek almadan kullandıracağız” dedi.

Esnafa yönelik yapılan bu iyileştirmelerin hayati önem arz ettiğini ifade ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Abdulkadir Akgül ile Erzurum 12. Bölge Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Mürsel Karataş’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.