Dolar 32,5696
Euro 34,9457
Altın 2.426,61
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C

Dünyanın 3. Büyük Şelalesine Gezi Gerçekleştirdiler

Dünyanın 3. Büyük Şelalesine Gezi Gerçekleştirdiler
19 Mayıs 2015 11:44 | Son Güncellenme: 19 Mayıs 2015 12:01
A+
A-

Bayburt Üniversitesi personeli ve öğrencileri tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen  “Geleneksel Kültür Gezisi” 52 kişinin katılımlarıyla bu yıl, Erzurum’da bulunan dünyanın 3. Büyük Şelalesi olan Tortum Şelalesi ve bazı tarihi mekanlarda gerçekleştirildi.

Geziye katılan ekip, Kop Dağında sabah kahvaltısını yaptıktan sonra Tortum ilçe merkezi, Uzundere ilçe merkezi , Tortum Şelalesi, Yedi Göller ve Öşvang Kilisesi gezisi yapıldı. Daha sonra Erzurum merkezinde gezi yapıldıktan sonra Bayburt’a dönüldü.

Bayburt Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Hayrettin Dilek öncülüğünde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kültür Gezisine bu yıl, Kırgızistan’dan Bayburt üniversitesinde görevli Doç.Dr. Nurgazi İSAKOV ve Bayburt Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Doç.Dr.Hüseyin IZGAR’ın yanı sıra değişik kurumlardan memurlar, üniversite personeli ve öğrencileri katıldılar.

Tulum, Kemençe, Gitar, Bağlama, Darbuka eşliğinde yol boyunca fıkra, şiir, şarkı, türkü ve yarışmalarla, halaylarla, horon çekerek bol bol eğlenen personel ve öğrenciler geziden çok memnun kaldıkları belirttiler.

Bayburt Üniversitesi Geleneksel Kültür Gezisi Tertip Komitesi Başkanı Hayrettin Dilek’te, başta gezi için büyük emek sarf eden gezi tertip komitesine, sponsor BAY-BİM bilgisayara, müzisyenlere ve geziye katılan diğer kurum personellerine ayrıca, Erzurum Gezisinin başlangıcından sonuna kadar örnek davranışlarından dolayı Bayburt Üniversiteli olmanın gururunu bir kez daha yaşatan öğrenci ve personel arkadaşlarımıza teşekkür ederiz dedi.

Fotoğraf Galeri Buton

 

https://www.youtube.com/watch?v=MvI827DI28A

YORUMLAR

  1. muammer dedi ki:

    Çok güzel geziydi eğlence etkinlik ne ararsanız vardı muhteşemdi…teşekkürler Hayrettin bey.