Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 14°C
Per 14°C

DSİ, Çoruh Nehri üzerinde yapımını başlattığı köprüler konusunda açıklama yaptı

DSİ, Çoruh Nehri üzerinde yapımını başlattığı köprüler konusunda açıklama yaptı
7 Aralık 2023 10:50
A+
A-

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Çoruh Nehri üzerinde yapım çalışmaları devam eden 4 köprü için bilgi verdi.

Bayburt şehir merkezinden geçen ve ilin sembolü haline gelen Çoruh Nehrinde köprü yapımı için proje yapan DSİ, Nehir üzerine 2 adet yaya ve 2 adette araç köprüsünün yapımı için çalışmalar başlattı.

Bayburt’un DSİ tarafından kesiti yetersiz köprülerin yerine estetik ve emniyeti ön plana çıkaran modern 4 köprüye sahip olacağını ifade eden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta’nın çalışmalarla ilgili yaptığı yazılı açıklaması şöyle:

“Doğu Karadeniz’de taşkın muhtevalarımızın içerisinde çok sayıda araç ve yaya köprüsü inşa ediyoruz. Estetik ve emniyeti ön planda olan bu köprülerimiz Karadeniz’in zorlu coğrafyasında vatandaşlarımızın günlük yaşamını oldukça kolaylaştırıyor ve inşa edildikleri yerlere ayrı bir güzellik katıyorlar. Şimdi de Çoruh Nehri’ndeki kesiti yetersiz köprüleri yıkıyor, yerine estetik ve emniyeti ön planı çıkartan modern köprüler inşa ediyoruz” dedi.

Köprülerin temel inşaatlarına başlandı

DSİ eliyle yapılacak olan köprüler hakkında detayları paylaşan Genel Müdür Balta, “Çoruh nehri üzerine yapacağımız çelik taşıyıcılı yaya köprülerimiz 5 metre genişliğe ve 40 metre açıklığa; araç köprülerimiz ise 13 metre genişliğe ve 36 metre açıklığa sahip olacaktır. 13.12.2022 tarihinde sözleşmesini imzaladığımız işimiz kapsamında yüklenici firmamıza yer teslimi yapılmış ve işe başlanılmıştır. Mevsim şartlarını göz önünde bulundurarak inşaatlarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Asil dedi ki:

    Çekin elinizi şü çoruhun üzerinden çoruh olmasa neyle uğraşacaksınız bilmiyorum çoruhun eski hali simdiki halinden çok iyiydi yap boz tahtasina döndürdünüz

  2. Bayburtlu69 dedi ki:

    Gidip yerinde, o çalışmaların yapıldığı alanlarda çevre kirliliği , görüntü kirliliğini gördün mü? Koltuk üzerinde konuşmak güzel. Ya denetleme ? Milletin yürüyeceği yalan yanlış bir yürüyüş alanları oluşturulmuştu. O da bozuldu. Öyle plansız, etrafı ve yayayı düşünmeden çalışma olmaz.

  3. Ahmet dedi ki:

    Yaya yolları çok dar oluyor. Ne olur birileri el atsın şu işe.

  4. Artık Yeter! dedi ki:

    Bayburtta kaç gündür bazı bölgelerde su sorunu çözülmedi. Çil Çil bölgesindeki sularda ayarsızlık var kaç gündür. Kombilere su basılmıyor. Çamaşır, bulaşık makinaları yetersiz Sudan dolayı uyarı veriyor çalışmıyor. Kombi su çevirmiyor banyo yapamıyoruz. Bırakın köprüyü onu bunu. Şu memlekette Bi su arıtma tesisi bile yok yıllardır. Bayburt ayarındaki bırakın illeri ilçelerde bile böyle sorunlar yok

  5. Sade vatandaş dedi ki:

    Neden bahsediyorsun sen müdür bey o köprülerden biri sırf hasan topçuoğlunun evlerinin değeri artsın diye yapıldı kimseyi enayi yerine koymayın hep rant hep birilerini zengin etmek bıktık hepinizden

  6. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Sayın müdürüm ,başka bir gerçekten bahsedelim , saat kulesi karşısında yapılacak olan 2. köprü hemen yanı başında belediyeye kadar uzanan istinat duvarı geri çekilmedi, bu duvara D.S.İ taraf olmadı, haberim yok ,görmedim tarzında yapılmasına karşı çıkmadı, mahkemeyi kaybetseler dahi ADALET uygulanmadı. Bazı kimseler rant sağlayarak bina,iş yeri yaptılar.. İstinat duvarı geri çekilse ,bu kıyı tamamen belediyeye kadar açılıp yıkılması kentin şekli ve görüntüsü değişecekti , bu rezalete SİZ D.S.İ OLARAK NE YAPTINIZ..? Samimiyetinizi görelim, bu konuda açıklama yapınız.. İnanıyorum gıkınız dahi çıkmayacak… Bekliyoruz lütfen..

  7. Zahitli dedi ki:

    Müdür bey, şu an yapılan köprünün yanı başında ki ,ucube binayı nasıl yıkabilirsiniz ? Trabzon da olsa bu işi hallederler , bizi yönetenlerin ne bir talebi ,ne de çalışması olur.. Yol gösteriniz..!