Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 19°C
Az Bulutlu
Bayburt
19°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 23°C
Çar 26°C

Tatilciler Bayburt’a akın akın gelmeye başladı…

Tatilciler Bayburt’a akın akın gelmeye başladı…
30 Haziran 2020 00:16
A+
A-

Ülke genelinde Liseye ve Üniversiteye giriş sınavlarının bitişiyle birlikte tatilciler akın akın tatil yerlerine gitmeye başladı.

Türkiye’de koronavirüs tedbirleri kapsamında normalleşme döneminin başlamasıyla birlikte il dışında yaşayan Bayburtlular tatillerini geçirmek üzere Bayburt’ta gelmeye devam ederken, sınav telaşını atlatan öğrenciler aileleriyle birlikte tatil için Bayburt’un yolunu tutmaya başladılar.

Yaz aylarının vazgeçilmezlerinden olan yazlıkçılar ve tatilciler, her geçen gün Bayburt’un nüfusunun artışına katkı sağlarken diğer taraftan ise koronavirüs salgını nedeniyle yaklaşık iki ay kadar iş yerlerini açamayan ve zor günler yaşayan esnafın da yüzünü güldürmeye başladılar.

Genel olarak araçlarıyla Bayburt’a gelen tatilciler, öncelikle şehir merkezinde araç park sorunu yaşıyor olmaları dikkat çekiyor. Bununda en önemli sebeplerinden birisi ise iş yerlerinin ve özellikle bankalar ile insanların ihtiyaçlarını karşılayacakları önemli kurumların yıllardır aynı caddeler üzerinde olmasından kaynaklanıyor. Yani yıllardır Bayburt saat kulesi etrafındaki sıkışıklığı bir türlü çözemediği gibi, şehrin farklı bölgelerine iş yerlerini ve önemli kamu kurumlarını taşıyamamasından kaynaklanıyor. Bayburt’un yeni yerleşim alanlarına bir şekilde bazı kurumlarını taşıması kaçınılmaz bir gerçek olarak ortaya çıkıyor.

Tatilciler bir taraftan sıla-i rahim yapmak için ve tatillerini geçirmek üzere Bayburt’a gelirken her geçen gün ise il genelindeki nüfusta artış gözleniyor. Kentin 85 bin olan nüfusu önümüzdeki 10 gün içerisinde 150 bini geçmesi bekleniyor. Bazı tatilciler için Belediyeye ait olan Saklı Cennet Tatil Köyü evleri yoğun ilgi görürken, Bayburt’a gelen tatilcilerin büyük bir bölümü ise kendi köylerinde tatillerini geçirmeyi tercih ediyor.

Diğer taraftan, tatillerini geçirmek üzere Bayburt’a gelen ve her yıl en az 2 veya 3 ay kalan tatilcilere yönelik tarihi mekanların hala istenilen şekilde ziyarete açılamamış olması üzüntü vericidir. Ayrıca tatilcilerin Bayburt’a geldiği yaz dönemlerinde mihmandarlar eşliğinde Bayburt’un tarihi mekanlarından, Bayburt Kalesi, Çımağıl Mağarası, Helva Köyü Buz Mağarası, Aydıntepe Yeraltı Şehri, Baksı Müzesi, Dede Korkut Kümbeti, Kop Şehitliği, Ulu Camii, Korgan Köprüsü, Sırakayalar Şelaleleri, Abdulvehhab Gazi ve Bamsı Böyrek Türbeleri, Ahmedi Zencan Türbesi ve Şehit Osman Türbeleri gibi tarihi mekanlara neden gezi turları düzenlenemediğini soran tatilcilere ikna edici cevap maalesef verilemiyor. 

YORUMLAR

  1. Bayburtlu Salih dedi ki:

    Bayburtu görmek özlemek , özleyerek gelmek ve bu hasteri zaman az olsada, az zaman içerisinde yaşamak daha fazla insana mutluluk veriyor.
    Bu mutluluk içerisinde insan, arkadaş Çoruh un kenarı sagdan v sol dan 50mt peyaz için boş bırakılsa, saatkuleden kale ye baktığımız zaman , tıpkı İstanbul da yapılan gereksiz kule binaların şehrin güzelliğini bozması gibi Bayburt ta da kirli bir görüntü oluşturuyor. Böyle bir gerçek var olmasına rağmen geçmişden Belediye karar alarak, tedbir amaçlı Çoruh kenarında imar izinlerini durdurmuyor ve çirkin görüntüye izin veriyor.
    Pazartesi pazar yerinin başlangıcı olan köprü başından tibaren sanayi sitesi içerisinde sadece Cami ve Okul kalmak kaydı ile, burada oluşacak araziyi stadyuma kadar Şehir meydanı yaparak Belediyenin bu alana taşınması ağaçlar ile yeşillikler ile beraber Başta şerefsizce insanlarımızı katleden ermeni mezalimini anlatan bir proje ve aynı mekana TÜRK tarihinin ve Bayburt un geçmiş ve günümüzde önemli kişilerinin küçükte olsa kaidesinin yapılarak alt kısmına tanıtımını yaparak insanlarımızı tarihimize karşı bilgilendinmek , hem Bayburt a özlem duyarak gelen insanlarımızın ,hem Bayburt ta yaşayan insanlarımızın daha iyi vakit geçirmelerini salayacaktır.