Dolar 32,5591
Euro 34,9937
Altın 2.426,11
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 23°C
Pts 21°C

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliğinin 2. Toplantısı Gerçekleştirildi

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliğinin 2. Toplantısı Gerçekleştirildi
29 Kasım 2019 22:22 | Son Güncellenme: 29 Kasım 2019 22:23
A+
A-

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği (DKBB) 2019 Yılı 2. Olağan Meclis Toplantısı, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirildi.

Belediyelerin Birlik imkânlarından yararlanmasını sağlayacak yönetim anlayışı ile Doğu Karadeniz Belediyeler Birliğini yönetmeye gayret göstereceklerini belirten Zorluoğlu, belediyelerin mali durumlarının düzeltilmesi için yapılacak mevzuat değişikliğinin içeriğine yönelik açıklamalarda bulundu.

Zorluoğlu, “2020-2024 dönemindeki stratejik amaçlarımıza ve bu hedeflere ulaşmamıza imkân sağlayacak performans göstergelilerimizi içeren stratejik plan, görüşüp karara bağlayacağımız çok önemli bir politika belgesi, birliğimize yol gösterecek bir harita niteliğindedir” diye konuştu.

Belediyelerimizin Menfaatine Çalışacağız

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliğinin, üye belediyelere daha fazla katkı sağlaması gerektiğine dikkat çeken Zorluoğlu sözlerine şu şekilde devam etti: “Birliğimiz bir taraftan kendi kurumsal kapasitesini geliştirme, diğer taraftan üye belediyelerimizle ilgili başta eğitim faaliyetleri olmak üzere, kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapma, üye belediyelerimizin menfaatlerini bölgesel ve ulusal bazda takip etme çalışmalarını yürütüyor. Diğer taraftan üye belediyelerimizin menfaatine olacak bir takım projeleri geliştiriyor. İnşallah önümüzdeki süreçte dış finansmanla finanse edebilecek yeni projeleri de uygulamaya koyacağız. Birliğimiz, üye belediyelerimizin menfaatine olacak her türlü faaliyeti icra etmeye kararlıdır. İnşallah belediyelerimiz, fayda gördükçe Birliğimize olan ilgileri ve katkıları artacaktır. Belediyeler Birliğinin varlığı sadece bir tüzel kişilik olarak pek bir anlam ifade etmez. Mutlaka Birlik üyesi belediyelerimizin ve kapasite bakımında daha sınırlı imkânlara sahip olan belediyelerimizin, Birlik imkânlarından yararlanmasını sağlayacak yönetim anlayışı ile birliğimizi yönetmeye gayret göstereceğiz” dedi.

Belediyelerin bir çok sorununun dile getirildiği Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği (DKBB) 2019 Yılı II. Olağan Meclis Toplantısı’nda, 2020-2024 Yılı Stratejik Plan, 2020 Yılı Çalışma ve Yatırım Planı, 2020 Yılı Mali Birlik Bütçesi ve diğer gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Toplantının ardından gerçekleştirilen ödül töreninde, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Yüksek Lisans Programını başarı ile tamamlayanlara ödülleri, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, KTÜ Rektörü Süleyman Baykal ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Kurt tarafından verildi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.