Dolar 32,3764
Euro 34,9749
Altın 2.325,67
BİST 9.078,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Bayburt’ta Kamu Yatırımları Masaya Yatırıldı

Bayburt’ta Kamu Yatırımları Masaya Yatırıldı
15 Mart 2019 09:58 | Son Güncellenme: 15 Mart 2019 23:33
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal Bayburt’a yaptığı iki günlük çalışma ziyaretine Başkan Yardımcısı Yılmaz Tuna ve kurumun eğitim, sağlık, ulaşım, tarım, kültür turizm, gençlik spor alanlarında uzman bürokratlarıyla birlikte geldi.

İlk gün Uzmanlar ilgili kurumlara giderek, birim amirlerinden yatırımlara ilişkin detaylı bilgiler aldı. Daha sonra Bayburt Valiliği toplantı salonunda değerlendirme toplantısı yapıldı.

Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal’ın başkanlığında yapılan toplantı Vali Pehlivan’ın yatırımlara ilişkin sunumu ve değerlendirmeleriyle başladı.

Sonrasında bütün yatırımlar tek tek ele alınarak fiziki ve parasal gerçekleşme düzeyleri, öngörülen süreler içinde bitirilmesi için ihtiyaç duyulan kaynak ile yürütülmesi gereken diğer çalışmalar detaylı bir şekilde değerlendirildi.

Son derece verimli geçen toplantıda İl genelindeki kamu yatırımlarının 2019 yılında da etkin bir şekilde devam edeceği belirtildi.

Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal yaptığı açıklamada “Strateji ve Bütçe Başkan Yardımcısı Sayın Yılmaz Tuna, daire başkanlarımız ve uzmanlarımızla birlikte Bayburt’a geldik. Sabah saatlerinde arkadaşlarımız farklı sektörlerdeki yatırımlarla ilgili ilk toplantılarını yapmak üzere kurumlara gittiler. Her bir arkadaşımız hangi sektörle ilgili burada devam eden yatırım varsa sabah o toplantılarını yaptılar. Karşılıklı kurum yöneticilerimizden bilgiler alıp, görüş alışverişinde bulundular. Şimdi de Sayın Valimizle birlikte arkadaşlarımızın yaptıkları görüşmelerin üzerinden geçtik. Bayburt’ta yürüyen, devam eden yatırımların en hızlı şekilde, en doğru şekilde nasıl tamamlanması gerektiği konusunda arkadaşların değerlendirmelerini, tespitlerini kendilerinden aldık. İnşallah Bayburt ziyaretimiz sonucunda da tespit ettiğimiz ihtiyaçları süratle karşılama noktasında Sayın Cumhurbaşkanımızı bilgilendireceğiz, ilgili bakanlıklar nezdinde de bunları takip edeceğiz. Bugün yaptığımız toplantıların akabinde yarın da bu defa her bir yatırım projesini ilgili uzmanlarımızla birlikte yerinde ziyaret edeceğiz. Bugün Bayburt’ta tarım sektöründe, ulaştırma sektöründe, sağlık ve eğitim sektöründe devam eden yatırımlar var. Her bir yatırım projesinin olduğu yere gideceğiz. Orada müteahhit firma yetkililerinden bilgiler alacağız. Yerinde incelemelerde bulunacağız. Bu hizmetleri alacak vatandaşlarımızla sohbet edeceğiz. Yatırımın süratle tamamlanması konusunda yerinde tespitlerde bulunacağız.” diye konuştu.

Vali Pehlivan ise Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın böylesi uzman bir ekip ile İl düzeyinde ilk ziyaretin Bayburt’a yapılmasından dolayı çok memnun olduklarını belirterek, ”Sayın Bakanım size ve kurumunuzun değerli bürokratlarına hoş geldiniz diyor, bu çalışma ziyaretinizden ötürü çok teşekkür ediyorum. Çok verimli çok faydalı bir toplantı oldu. Bayburt İlimizde her alanda çok sayıda yatırımın hayata geçmesi hususunda üst düzey desteklerinden dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün Bakanlıklarımıza ve Sayın Bakanım sizlere ilimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Bu çalışma inşallah ilimizdeki yatırımların ivme kazanmasına, hayırlı ve güzel sonuçlara vesile olacaktır.“ dedi.

Toplantıya Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, Vali Ali Hamza Pehlivan, Strateji ve Bütçe Başkan Yardımcısı Yılmaz Tuna, Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan, Sektörler ve Kamu Yatırımları Genel Müdürlüğü Yatırım Programları İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanı M. Şakir Şentürk, Tarım Dairesi Başkanı Taylan Kıymaz, Ulaştırma ve Lojistik Dairesi Başkanı V. Recai Çetin, Hizmetler Daire Başkanı Özlem Aşık, Sağlık İstihdam ve Sosyal Koruma Dairesi Başkanı Yılmaz Gülcemal, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hayrettin Koçyiğit, İl Tarım ve Orman Müdürü Abdulkadir Karabulut, Karayolları 106. Şube Şefi Burak Şara ve DSİ 225. Şube Müdürü Recep Ergen, katıldı. 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.