Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 19°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
19°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 24°C
Çar 26°C

Deva Partisi Bayburt İl Başkanı Aslan: “Ekonomide denizi tükettiler”

Deva Partisi Bayburt İl Başkanı Aslan: “Ekonomide denizi tükettiler”
15 Temmuz 2022 18:36
A+
A-

DEVA Partisi Bayburt İl Başkanı Avukat Can Kurban Aslan, ülkenin son zamanlarda tarihinin en derin ekonomik krizlerinden birisini yaşadığını belirtti.

Can Kurban Aslan’ın yazılı basın açıklaması şöyle:

“Değerli hemşehrilerim, malum olduğu üzere ülkemiz her geçen gün bu kötü yönetimin ve liyakatsiz yöneticilerin beceriksizliklerinin mağduriyetini yaşamaktadır. Çarşıya pazara çıkan her bir vatandaşımız ağır piyasa koşullarında ay sonunu nasıl getirebilirim diye düşünmekten ailesi ve çevresi ile dahi huzursuz olmaktadır. Bayburt’umuzda dahi benzin istasyonlarına gittiğinizde paranız olsa dahi akaryakıt alamadığımız, marketlerde birçok üründen en fazla bir tane alabileceğimiz acı bir şekilde tarafımıza iletilmektedir.

Hastanelere gittiğinizde doktorların grevde olduğunu görüyorsunuz. Sağlık yatırımlarının beton inşa etmekten ibaret olduğu güzel Bayburt’umda randevu alamayan, muayene olamayan vatandaşın  çevre illerin yollarında dertlerine dert kattıklarının farkındayız.    Bu kötü yönetimin bu ülkenin kaderi olmadığı şuuru ile Deva partisi kadroları olarak her geçen gün daha da artan bir gayret ve özveri ile çalışmaktayız. Ülkemizi bu ekonomik kriz ortamından çıkarabilecek yegane kadro DEVA partisinin liyakatli ve ehil kadrolarıdır.

Kıymetli hemşehrilerim, memleketimiz daha öncede benzeri ekonomik krizlerle mücadele etmiş ve ehil insanların iş başında olduğu dönemlerde bu krizlerden  en az hasarla nasıl atlatılacaksa bu kriz dönemleri bu şekilde atlatılmıştır. Ne var ki ülkemiz son zamanlarda tarihinin en derin ekonomik krizlerinden bir tanesini yaşamaktadır. Şu an itibari ile Merkez Bankasının Net döviz pozisyonu eksi 60 milyar doların bile altına düşmüş durumda. Bakınız Merkez Bankası’nın hazırda neyi var neyi yoksa cayır cayır arka kapıdan sattılar ve  tükettiler. Daha sonra tuttular dışarıdan swap anlaşmalarıyla aldıkları 60 milyar dolarlık borcu da dövizi de o arka kapıdan sata sata tükettiler. Şimdi satacak döviz kalmayınca, para basa basa enflasyon da artık 2 haneyi bırakın artık 3 haneli rakamlara yükselince sıkıştılar kaldılar. Ekonomide denizi tükettiler. Hazıra dağ dayanmaz. Şimdi ne yapıyorlar? Ekonomi dışındaki alanlara kendilerine yeni alanlar yeni maceralar arıyorlar. Acaba ekonomi dışındaki bazı alanları biz istismar edip ekonomik problemleri kapatabilirmiyizin derdine düştüler şu anda. Biz bu oyunu gayet iyi biliyoruz. Kimse bu milleti aldatmaya çalışmasın. Kimse bu millete ödettirdiği bedelin, bu yaptığı yanlışların üzerini kapatmak için bu millete daha ağır bedeller ödetmeye kalkmasın.

Vatandaşımızda  nakit kalmıyor. Kimse ay sonunu getiremiyor. Herkes ihtiyaç kredisi, kredi kartı borcu sarmalına girmiş durumda şu anda. Değerli hemşehrilerim kimsenin gözlerinde ışık aramak gibi bir yanlışa kapılmayın. Şu an mevcut iktidar ve  onun diğer bileşenleri siyasette problemlere çözüm üretmenin oldukça uzağında sadece günü kurtarmak derdine düşmüş durumdadırlar. Cambaza bak hikayesi hepimizin malumudur. Bu kötü yönetim ve bu krizin ortakları şu an millete sadece “cambaza bak, cambaza bak” diyorlar.

Ne diyor Ziya Paşa “Ayinesi iştir kişinin. Lafa bakılmaz”

Biz Deva Partisi olarak  yaptığımız işleri ortaya koyuyoruz. Alnımızın akıyla başımız dik olarak bunları ortaya koyuyoruz. Eğer varsa Türkiye’de 2 kriz çözmüş ekip, buyursunlar gelsinler çözsünler. Ama yok. Yapamazlar. Genel Başkanımız sayın ALİ BABACAN öncülüğündeki ehil kadro ile  2001-2002 krizini nasıl çözdüysek, 2008-2009 krizini nasıl çözdüysek; bu ülkede demokraside ve  hukukta çıtayı nasıl yükselttiysek, bu krizi de evelallah biz çözeriz.”

 

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Çılgın Dul36 dedi ki:

    Umarım ekönömi düzelr

  2. BAYBURT LU dedi ki:

    İYİDE DOSTUM SEN BİZİ APTALMI SANIYORSUN HERKESDE BİLİYORKİ 15 TEMMUZ DA TOPLA TÜFEKLE YAPILAMAYAN DARBE DÖVİZ KURU İLE EKONOMİ İLE YAPILMAYA ÇALIŞILIYOR ŞİMDİ SENDE ÇIKMIŞSIN TAMDA 15 TEMMUZ HAİN DARBE GİRİŞİMİNİN YIL DÖNÜMÜNDE BİR ŞEYLER ANLATMAYA ÇALIŞIYORSUN YEMEZLER DOSTUM ARTIK ESKİ TÜRKİYE YOK BUNU ANLAYIN ARTIK

    1. Osman Gültekin dedi ki:

      Yavaşça telefonu elinizden bırakıp ve bir adet yazım kuralları el kitabı almanızı tavsiye ederim.Herkesin fikrine saygı duymak gerekir diye düşünürdüm.Fikrim değişti.