Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 19°C
Az Bulutlu
Bayburt
19°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C
Çar 25°C

Çoruh Nehri Yürüme yolları nehir suyu ile temizlendi

Çoruh Nehri Yürüme yolları nehir suyu ile temizlendi
10 Temmuz 2022 10:48 | Son Güncellenme: 10 Temmuz 2022 10:49
A+
A-

Bayburt kent merkezinde Çoruh Nehri içerisinde DSİ tarafından yapımında büyük mesafe kat edilen ıslah projesi yürüme yolları ilk kez nehir suyu bağlanarak temizlendi.

Çoruh Nehri Islah Projesi yaya yürüyüş yollarındaki çamur ve tozlanmanın temizlenmesi ve su kanalındaki kalıp demirlerinin fazlalıklarının kesimi için DSİ tarafından yaya yollarına nehir suyu yönlendirildi.

Yürüme yollarına aktarılan nehir suyu sonrası, nehir içerisinde görsellik farklı ve güzel bir görüntüye sahne oldu. Üç koridordan akmaya devam eden nehir suyu, kanaldan akan suya göre daha gerçek bir nehir görüntüsü verdi.

Nehir suyu bir süre sonra kesildikten sonra yürüme yollarının büyük bir bölümü temizlenirken, bir bölümü ise suyun getirdiği çakıl ve çamurla kaplandığı görüldü.

 

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Esnaf dedi ki:

    Nehirlere beton atan tek ülkeyiz…yakinda uzaya beton atar marsa kadar gideriz

  2. arifaltuncu dedi ki:

    Şu peyzajı görünce hiç utanmıyor mu bu ucubeye sebep olanlar?Daha 2 insan yürüyemeden taşları dökülmüş,yazık.

  3. Katil olmayın! dedi ki:

    Tırıvırı denilen katil ağı vatandaşlarımız şehrin göbeğinde kullanıyor ve rahatlıkla, utanmadan sıkılmadan. Yazıktır bu sulara kardeşim kullanmayın, bu balıkçılık değil!!! Sayın yetkililere geçen yıllarda bu konuda şikayette bulundum ama malesef kimsenin umurunda değil. Amatör balıkçılık mevzuatında tırıvırı ile ilgili kısmı da buraya ekliyorum.
    r) Tırıvırı-Paraşüt: Bir olta ipi ucuna bağlı olarak kullanılan, çeşitli ebattaki misina ağ parçalarından imal edilmiş ve misinadan yapılmış olması nedeniyle kolayca kopup yıllarca suda kalabilen, bu özelliği nedeniyle doğal yaşama büyük tehdit oluşturduğu için kullanılması kesinlikle yasak olan, olta ile atılabilen her türlü ağ parçasının genel adını,
    (6) Tırıvırı-paraşüt olarak adlandırılan av aracının üretimi, satışı, istihsal yerleri civarında bulundurulması ve su ürünleri avcılığında kullanılması yasaktır.

  4. BAYBURT KALESİ dedi ki:

    Gören zanneder ki ,nehir değil GAP sulama kanalı , çirkinlikle övüne bilirsiniz. canlı hayvanlar su içe bilmek için ya kale ardına yada Aksunk köyüne gidecek , onların bile hakkını
    ödeyemezsiniz.. sizi gidi kanalcılar…

  5. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Bu haberleri okuyorken, sinirlerimiz bozulduğu kadar, utanıyorum SUÇLU KİM..? maalesef bu icraat hayat bulurken kimse ağzını açmadı, kapıları kapattılar, STK’nın ve devletin en etkin yerlerinde oturup makam işgal edenler, karşı çıkmadıkları gibi desteklediler bunlar kendilerini biliyor. Şimdi rahatsız olmaya hakları olmadıkları gibi , ADALET önünde de hesap vermeliler. Bu icraatı sorgulayacak Devleti ve hukuku arıyoruz. Bu milletin parasını ,bu rezil icraata verirken gerçekten bahsedilen para mı harcandı.? Lütfen uyanın artık, yeter. (!) Hayırlı bayramlar diliyorum..