Dolar 32,3662
Euro 35,0212
Altın 2.326,21
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Doğu Karadeniz’de Hızlı Tren tartışmaları hız kesmiyor!

Doğu Karadeniz’de Hızlı Tren tartışmaları hız kesmiyor!
9 Eylül 2020 16:29 | Son Güncellenme: 9 Eylül 2020 21:26
A+
A-

Son günlerde canlı yayınlarda ve kendilerini yakından ilgilendiren illerden yapılan basın açıklamalarıyla gündeme oturan Doğu Karadeniz demiryolu güzergahı konusu dün akşam, KTÜ Ulaştırma Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şeref Oruç ve Trabzon Şehir Plancıları Odası Başkanı Ercan Şen tarafından Haber61 TV’de masaya yatırıldı.

Günlerdir çevre illerden peş peşe yapılan demiryolu güzergahı açıklamalarına konunun uzmanlarından olan KTÜ Ulaştırma Ana Bilim Dalı Başkanı Bayburtlu Prof. Dr. Şeref Oruç’da dahil oldu ve en uygun ve ekonomik demir yolu hattının Bayburt ovalarından geçecek olan hat olduğunu söyledi.

“Demiryolu güzergahı Bayburt ovalarından geçmeli”

Haber 61 Genel Yayın Yönetmeni Levent Ustabaşı’nın canlı yayın konuğu olan Prof. Dr. Şeref Oruç, “ Demiryolu güzergahı Sultan 2. Abdülhamit zamanında etüt projeleri çalışılmış bir konudur. Trabzon Erzurum hattı olarak yasalaşmış sonra ekonomik nedenlerden çıkarılmış bir konudur. Limanlarımızı aktif hale getirmek ve bölgeyi dünya ile bağlantılı hale getirmek için gereklidir. Bir çok güzergah söylentileri çıktı. Biz bunu çalıştık. Bizim kimseyle işimiz yok. Bizim derdimiz üzüm yemek. Bölgeyi en kısa şekilde demiryoluna kavuşturmamız lazım. Bugün 1 Milyon değil de 5 milyonluk bir Trabzon düşünün etrafına büyük bir katkı sağlayacaktır. Siyasi rant uğruna da gerçeklerle örtüşmeyen projelerle uğraşılmamalı ve yapılması gereken yatırımları en çabuk şekilde yapmalıyız. Hedef netleşmezse motivasyonumuzu kaybederiz. Güç birliği yapmamız ve irademizi ortaya koymamız adına hedefimizi netleştirmemiz lazım. Bizler 2006 yılında Doğu Karadeniz Demiryolu hattı konusunda çalışmalarımıza başladık ve önemli veriler elde ettik. En uygun demiryolu hattının Trabzon’un Of ilçesinden başlayıp, Bayburt ovalarından geçerek Erzincan’ın Erbaş beldesine bağlanan hat olduğu sonucunu elde ettik” şeklinde konuştu.

Ustabaşı’nın diğer konuğu olan Trabzon Şehir Plancıları Odası Başkanı Ercan Şen ise, “10. Kalkınma ve Lojistik Master planında Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Trabzon ve ardından Erzurum planı var. Biz Doğu Karadeniz olarak nüfusu kıyıya yoğunlaşmış illeriyiz. Demiryolu bizim hem uluslararası pazarlara açılmamız için hem de Türkiye için çok önemlidir. Demiryolu güzergahı Erzincan – Gümüşhane – Trabzon olmalıdır. Güzergah konusunda tartışmaya gerek yok” dedi.

Haber61 Genel Yayın Yönetmeni Levent Ustabaşı’nın sunduğu programın konukları olan KTÜ Ulaştırma Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şeref Oruç ve Trabzon Şehir Plancıları Odası Başkanı Ercan Şen’in yaptığı açıklamaların tamamını aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Haber61 TV tıkla

 

YORUMLAR

  1. bayburt,gençlik,platf. dedi ki:

    2015,yılında,sn,c.başkanı,bayburt,mitinginde,söz,verdi,tren,Bayburttan,,geçecek,dedi,sn,binali
    yıldırım,sn,naci,ağbalda,şahittir,dedi.sevgi,ile.