Dolar32,9458
Euro35,8042
Altın2.529,42
BİST10.891,42
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
Bayburt 23°C
Az Bulutlu
Bayburt
23°C
Az Bulutlu
Cts22°C
Paz25°C
Pts27°C
Sal24°C

Çiftcilere Yem Bitkisi Tohumu Desteği Başladı

Çiftcilere Yem Bitkisi Tohumu Desteği Başladı
26 Mart 2015 13:32 | Son Güncellenme: 26 Mart 2015 20:56
A+
A-

Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü  Taht ev Masat Mikro Havzasında bulunan 16 köyde çiftçilere yönelik yem bitkisi tohum desteği yapılacağını açıkladı. 

Yapılan açıklama şöyle; Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) finansman katkıları ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına Orman ve Su İşleri Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında yer alan köylerde yaşayan çiftçilere yönelik gelir getirici faaliyet uygulamaları başladı. 

Bayburt ilinde proje kapsamında yer alan Taht mikro havzasında 12 köy, Masat mikro havzasında 5 köy olmak üzere proje kapsamındaki toplam 16 köyde çiftçilere yönelik yem bitkisi tohum desteği yapılacak. 

Proje kapsamındaki 16 Köyde, toplam 353 çiftçiye 260 bin TL tutarında 50 ton yem bitkisi tohumu desteği (tamamı hibe) sağlanacaktır. Bu destek ile söz konusu 16 köyde yaklaşık 6000 dekar yem bitkisi ekilişi sağlanacak olup, çiftçilerimize ve hayvancılığa önemli katkı sağlayacaktır. 

Proje kapsamında yer alan köylerde daha önce 2014-2015 yıllarında toplam 6 adet çiftçi eğitim kursu açılmış olup, 135 çiftçimize arıcılık eğitimi verilerek sertifika sahibi yapılmıştır. 

2015 yılı içerisinde devam eden yem bitkisi destekleme çalışmalarında ilaveten; ahır rehabilitasyonu, orman dışı mera rehabilitasyonu, tarımsal alet makine desteği, arılı kovan desteği, meyve sebze demonstrasyonları, güneş enerjisi, kuzine soba, meralarda sıvat-suluk yapımı, gibi faaliyetler yürütülecektir. 

Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi Erzurum, Artvin ve Bayburt illerindeki Çoruh nehrinin geçtiği mikro havzalarda uygulanmakta olup, toplam bütçesi yaklaşık 125 milyon TL’dir. 2014- 2019 yılları arasında devam edecek olan proje kapsamında Bayburt ilinde 2 mikro havzada (Taht, Masat) toplam 16 köy bulunmakta olup, söz konusu köylerde her yıl yaklaşık 3 milyon TL’lik çalışma yapılacaktır. 

TAHT HAVZASI: Taht, Polatlı, Dövmekaya, Akçakuzu, Yedigöze, Yerlice,Ballıkaya, Kurbanpınar, Dağtarla, Aydıncık, Tepetarla, Buğdaylı

MASAT HAVZASI: Masat, Heybetepe, Yaylapınarı, Maden, Gezköy

Çiftcilere Yem Bitkisi Tohumu Desteği Başladı 1Çiftcilere Yem Bitkisi Tohumu Desteği Başladı 2Çiftcilere Yem Bitkisi Tohumu Desteği Başladı 3

YORUMLAR

  1. Hasandedi ki:

    Bayburt ilinde proje kapsamında yer alan Taht mikro havzasında 12 köy, Masat mikro havzasında 5 köy olmak üzere proje kapsamındaki toplam 16 köyde çiftçilere yönelik yem bitkisi tohum desteği yapılacak.

    Tarım İl Müdürlüğündeki Sayın ilgili ve yetkililerin dikkatine!
    Öncelikle yararlı çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ederim. Benim bilgilenmek istediğim husus “TAHT HAVZASI: Taht, Polatlı, Dövmekaya, Akçakuzu, Yedigöze, Yerlice,Ballıkaya, Kurbanpınar, Dağtarla, Aydıncık, Tepetarla, Buğdaylı” köylerini kapsarken tarım potansiyeli çok daha iyi olan “ULUÇAYIR KÖYÜ”ne neden bu projede yer verilmemiştir?
    Uluçayır köyünde tarım ve hayvancılık yapan bir üretici olarak bizim köyümüzü de bu projeye dahil etme imkânımız var mıdır?Bunun için ne yapabiliriz?
    Olumlu cevabınızı ümit eder bu vesileyle saygılar sunarım.

  2. uzmandedi ki:

    Meyveciliği geliştirici projeler yapın. Bayburt ili özellikle taht havzası bir çok meyve türü için çok ekoloji. Elma ceviz armut kuşburnu çok rahatlıkla yetişir.