Dolar 32,3605
Euro 34,9891
Altın 2.324,37
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C

CHP Milletvekilleri Bakıroğlu ve Purçu’nun Bayburt ziyareti

CHP Milletvekilleri Bakıroğlu ve Purçu’nun Bayburt ziyareti
4 Haziran 2022 21:30
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakıroğlu ve İzmir Milletvekili Özcan Purçu Bayburt’a geldi.

Parti programları kapsamında Bayburt’ta STK ziyaretleri yanında il merkezi ile ilçelerde esnaf ve çiftçi vatandaşlarla bulunan Bakıroğlu ve Purçu parti binasında Bayburt ziyaretlerini değerlendiren bir basın toplantısı düzenlediler.

CHP Bayburt İl Başkanı Memet Sezer ve Merkez İlçe Başkanı Fatih Bayram’ın da eşlik ettiği basın toplantısında konuşan Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakıroğlu, ilk kez geldiği Bayburt’ta halkın kendilerine gösterdiği misafirperverliğe hayran kaldığını belirtti.

CHP’nin halkın sorunlarını çözmeye talip olduğunu belirten Bakıroğlu, Bayburt’ta edindikleri tüm izlenimleri TBMM’ye taşıyacaklarını ve takipçisi olacaklarını söyledi.

“En çok oyu verdi, kurtarmak için sandığı bekliyor”

Bayburt halkının ekonomik sıkıntılarla boğuştuğunu aktaran Bakıroğlu, “Halk artık seçim sandığını bekliyor. Bayburt’ta inanılmaz sıkıntılara şahit olduk. Çiftçisinin alım gücü kalmamış, perişan halde. Esnaf desen her gün ürünlere gelen zamlar ortada. Bayburt halkı iktidara Türkiye’de en çok destek veren illerden ama gelinen noktada iktidardan kurtarmak için artık sandığı bekliyor” dedi.

“Vatandaşın işsizliğe, bu kentin de göçe artık tahammülü yok!”

Bayburt’un nüfus olarak il olduğu yıllardan çok gerilere düştüğünü ve göçün halen devam ettiğini bildiren Bakıroğlu, “12 bin öğrenci ve yazın gelen gurbetçi ile hayatını devam ettiren Bayburt çok zor günler geçiriyor. Vatandaşın işsizliğe, bu kentin de göçe artık tahammülü yok!” diye konuştu.

“Misafirperverliğin yabancısı değilim, Manisa’daki Bayburtlulardan bilirim”

CHP olarak bugün 51 ilde milletvekillerinin vatandaşlarla görüştüğünü ifade eden Bakır, “Sorunları illerde örgütlerimizle birlikte bizzat vatandaşlarla görüşerek tespit ediyoruz. CHP iktidarında bu sorunlar ortadan kaldıracak projelerimiz hazır. CHP’ye en az oy veren illerden bir olan Bayburt’ta vatandaşlar inanılmaz bir sevgi ile bizi bağrına bastı. Ben bu misafirperverliğin yabancısı değilim, Manisa’daki Bayburtlulardan da bilirim. Hepsine yürekten teşekkür ediyorum” dedi.  

İzmir Milletvekili Özcan Purçu ise, Bayburt’un  hükümete en yüksek oy oranıyla destek vermesine rağmen en az yatırım alan il olduğunu söyledi.

“Verdiği oy ile aldığı yatırım ters orantıda”

Bayburt’un iktidara verdiği oy oranı ile aldığı yatırım arasında çok ters bir orantı olduğunu söyleyen Purçu, “Çok oy vermiş, çok az yatırım almış, ciddi bir haksızlığa ve adaletsizliğe uğramış” dedi.

“Herkesin ağzında olan iki konu var”

Sohbet ettikleri Bayburtlulardan ‘hükümete oy yok” tepkilerini işittiklerini belirten Purçu, “Bayburt’taki hayat pahalılığı hat safhada, yereldeki yanlış politikalar hat safhada. Herkesin ağzında olan iki konu var. Bunları birilerini zengin etme projesi olarak adlandırıyorlar. Biri Çoruh nehrine beton dökme işi, diğeri suyu akmayan şelale. İkisi de beton yığını. İnanın insanın aklı almıyor” diye konuştu.

CHP’nin iktidar yürüyüşünün devam ettiğini, CHP iktidarında herkesin mutlu olduğu bir Türkiye’yi vaat ettiklerini ifade eden Purçu, kendilerine gösterdikleri ilgi ve destekten dolayı Bayburt halkına teşekkür etti.

Milletvekilleri Bakıroğlu ve Purçu, Bayburt ziyaretleri kapsamında Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası, Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Bayburt Barosu, ve Ziraat Odası’nı ziyaret etti.

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. ŞİNGAHLI dedi ki:

    Komman abi bu sakalınan antipatik görünüyorsun…