Dolar 32,5544
Euro 34,9322
Altın 2.444,12
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 18°C

CHP Bayburt İl Başkanı Uzunhan’dan, iktidarı eleştiren açıklama

CHP Bayburt İl Başkanı Uzunhan’dan, iktidarı eleştiren açıklama
29 Eylül 2022 15:31
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Bayburt İl Başkanı Adil Uzunhan, iktidarı eleştiren yazılı bir basın açıklaması yaptı. Uzunhan ayrıca AK Parti İl Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

CHP Bayburt İl Başkanı Adil Uzunhan’ın yaptığı yazılı açıklama şöyle:

“Hepinizin bildiği üzere, geçtiğimiz günlerde Mersin’de yüreğimize ateş düşüren hain bir saldırı gerçekleşti. Vatan savunması uğruna bedenini siper eden şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Bizler için vatan kutsaldır. Yüzyıllar boyunca vatan olarak bildiğimiz bu topraklar için canını feda etmiş tüm şehitlerimizi kalbimize gömüyoruz. Allah’ın rahmeti hepsinin üzerinde olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Milli Mücadele Kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz. Hakları ödenmez. Hain saldırıda yaralananlardan ise yüreğimizi ferahlatacak müjdeli haberler bekliyoruz.

Bayburt’ta AK Parti’nin İl Başkanı yüreğimize bir ateş gibi düşen şehidimiz üzerinden kirli bir siyaset yapmaktadır. Bu acıyı istismar etmek, buradan bir siyaset çıkarmaya çalışmak en basit deyimle AK Parti kadrolarının tükenmişliğinin ve çaresizliğinin göstergesidir.

Hafızamızı tazeleyelim; Barış süreci olarak nitelendirilen dönemde PKK ile görüşmelerin en üst düzeyde sürdürüldüğü süreçte cezaevlerini boşaltan yargı paketini TBMM’ye getiren ve el kaldırıp oy veren şahıslar ve o zihniyetin temsilcileri bugün kirli siyasetin önderliğini yapmaktadır.

Özellikle belirtmekte fayda var, geçtiğimiz günlerde yüreğimize ateş düşüren Mersin saldırısını gerçekleştiren hainlerden olan saldırgan da AKP kadrolarının onayı ile cezaevinden o dönemde salıverilmiştir. Bunu aklımızdan çıkarmayalım.

CHP’nin vatanseverliğine, yurtseverliğine kimse laf söyleyemez. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde işgalci kuvvetlere karşı bağımsızlığını cephede kanının son damlasına kadar savunan Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti yani Cumhuriyet Halk Partisi 9 Eylül 1923 tarihinde Türkiye’nin ilk siyasi partisi olarak, kurucu partisi olarak tarih sahnesine çıkmıştır.

Partimizin neferleri hiçbir koşulda Atatürk’ün ve Cumhuriyetimizin kurucu ilkelerinden sapmadan vatanı her daim müdafaaya 99 yıldır olduğu gibi bugün de devam etmektedir. AKP; CHP’nin vatanına, toprağına, bayrağına, şehidine, gazisine olan saygısının, sevgisinin yanından geçemez, zekâtı dahi olamaz.

Kıbrıs Barış Harekâtı’nda Kıbrıs’ın Beşparmak Dağları’na, Ege’nin derin sularına Türkiye’nin gücünü, kararlığını ve vatan sevgisini kazıyan, işgalci kuvvetleri defeden Genel Başkanımız Bülent Ecevit’i de buradan AKP kadrolarına hatırlatmak istiyoruz. AKP kadroları haddini bilmelidir.

AKP Bayburt İl Başkanı eline tutuşturulmuş notları, telefonda kulağına fısıldanan dedikoduları, sosyal medyada üstlerinin söylemlerini, yandaş medyada gördüğü bilgileri aklınca toparlayıp seçmenlerine şirin görünmek adına kirli bir siyaset gütmektedir.

Kendisini uyarıyoruz. Tarih affetmez, arşiv affetmez. Geçmişte kimlerle yol yürüdüğünüz, kimlerle el ele boy boy fotoğraflar verdiğiniz, kimlere methiyeler düzdüğünüz gün gibi apaçık ortadadır.

Bayburt Türkiye’nin nadide bir şehridir. 20 yıldır iktidarda bulunan partiniz bu ülkenin değerlerine, geleneklerine aykırı şekilde ısrarla bölücü, ayrımcı ve yıkıcı dil kullanmaktadır. Şiddetle kınıyoruz. Sizin kullandığınız bu çukur dilin seviyesine hiçbir zaman inmeyeceğimizi de önemle belirtmek istiyoruz.”

Diğer taraftan, Cumhuriyet Halk Partisi Bayburt İl Başkanı Adil Uzunhan, AK Parti İl Başkanı Hacı Ali Polat’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ilgili Bayburt Adliye Sarayı’na giderek suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Hakikat dedi ki:

    AK Partililerde, Hacı Ali Polat’tan rahatsız ,maalesef bu zatın gafları hiç bitmiyor. Memleketim adına çok üzülüyorum.